Pizza med kartofler

Pizza med kartofler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3109 kJ / 743 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 63 %
        • Fedt: 25 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 12 g. gær
        • 2 dl. vand
        • ½ spsk. olie
        • ¾ tsk. salt
        • 75 g. fuldkornsmel
        • 175 g. hvedemel

        Fyld:

        • ¼ dl. mayonnaise
        • ½ fed hvidløg
        • 3 kartofler
        • 1 æble
        • 25 g. spinat
        • 50 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 22

        Dej: Smuldr gær i en skål.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 22

        Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du gør.

        • 2 dl. vand
      • Trin 5 af 22

        Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 22

        Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.

        • ½ spsk. olie
        • ¾ tsk. salt
        • 75 g. fuldkornsmel
      • Trin 7 af 22

        Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.

        • 175 g. hvedemel
      • Trin 8 af 22

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 9 af 22

        Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 22

        Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

      • Trin 11 af 22

        Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 12 af 22

        Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.

        • ¼ dl. mayonnaise
      • Trin 13 af 22

        Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.

        • 3 kartofler
      • Trin 14 af 22

        Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

        • 25 g. spinat
      • Trin 15 af 22

        Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.

        • 1 æble
      • Trin 16 af 22

        Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.

      • Trin 17 af 22

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 18 af 22

        Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

      • Trin 19 af 22

        Del dejen i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund.

      • Trin 20 af 22

        Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.

      • Trin 21 af 22

        Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.

        • 50 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 22 af 22

        Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12 g. gær
          • 2 dl. vand
          • ½ spsk. olie
          • ¾ tsk. salt
          • 75 g. fuldkornsmel
          • 175 g. hvedemel

          Fyld:

          • ¼ dl. mayonnaise
          • ½ fed hvidløg
          • 3 kartofler
          • 1 æble
          • 25 g. spinat
          • 50 g. revet ost
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 2 viskestykker
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 kartoffelskræller
          • 4 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smuldr gær i en skål.
          4. Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du gør.
          5. Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
          7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.
          8. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          9. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
          11. Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.
          12. Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.
          13. Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.
          14. Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
          15. Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.
          16. Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
          17. Kom bagepapir på to bageplader.
          18. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
          19. Del dejen i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund.
          20. Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.
          21. Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.
          22. Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg! 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3109 kJ / 743 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 63 %
            • Fedt: 25 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

          • Trin 2 af 22

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 25 g. gær
            • 4 dl. vand
            • 1 spsk. olie
            • 1 ½ tsk. salt
            • 150 g. fuldkornsmel
            • 350 g. hvedemel

            Fyld:

            • ½ dl. mayonnaise
            • 1 fed hvidløg
            • 6 kartofler
            • 2 æbler
            • 50 g. frisk spinat
            • 100 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 22

            Dej: Smuldr gær i en skål.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 22

            Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du gør.

            • 4 dl. vand
          • Trin 5 af 22

            Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 22

            Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.

            • 1 spsk. olie
            • 1 ½ tsk. salt
            • 150 g. fuldkornsmel
          • Trin 7 af 22

            Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.

            • 350 g. hvedemel
          • Trin 8 af 22

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 9 af 22

            Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 10 af 22

            Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

          • Trin 11 af 22

            Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 12 af 22

            Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.

            • ½ dl. mayonnaise
          • Trin 13 af 22

            Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.

            • 6 kartofler
          • Trin 14 af 22

            Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

            • 50 g. frisk spinat
          • Trin 15 af 22

            Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.

            • 2 æbler
          • Trin 16 af 22

            Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.

          • Trin 17 af 22

            Kom bagepapir på fire bageplader.

          • Trin 18 af 22

            Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

          • Trin 19 af 22

            Del dejen i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund.

          • Trin 20 af 22

            Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.

          • Trin 21 af 22

            Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.

            • 100 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 22 af 22

            Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg! 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g. gær
              • 4 dl. vand
              • 1 spsk. olie
              • 1 ½ tsk. salt
              • 150 g. fuldkornsmel
              • 350 g. hvedemel

              Fyld:

              • ½ dl. mayonnaise
              • 1 fed hvidløg
              • 6 kartofler
              • 2 æbler
              • 50 g. frisk spinat
              • 100 g. revet ost
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 2 viskestykker
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 kartoffelskræller
              • 4 bageplader
              • Bagepapir
              • 1 kagerulle

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dej: Smuldr gær i en skål.
              4. Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du gør.
              5. Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
              6. Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
              7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.
              8. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              9. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
              10. Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
              11. Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.
              12. Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.
              13. Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.
              14. Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
              15. Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.
              16. Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
              17. Kom bagepapir på fire bageplader.
              18. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
              19. Del dejen i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund.
              20. Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.
              21. Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.
              22. Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3109 kJ / 743 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 63 %
                • Fedt: 25 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

              • Trin 2 af 22

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 37 g. gær
                • 6 dl. vand
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 225 g. fuldkornsmel
                • 525 g. hvedemel

                Fyld:

                • ¾ dl. mayonnaise
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 9 kartofler
                • 3 æbler
                • 75 g. spinat
                • 150 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 22

                Dej: Smuldr gær i en skål.

                • 37 g. gær
              • Trin 4 af 22

                Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du gør.

                • 6 dl. vand
              • Trin 5 af 22

                Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 22

                Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 225 g. fuldkornsmel
              • Trin 7 af 22

                Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.

                • 525 g. hvedemel
              • Trin 8 af 22

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 9 af 22

                Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 10 af 22

                Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

              • Trin 11 af 22

                Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 12 af 22

                Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.

                • ¾ dl. mayonnaise
              • Trin 13 af 22

                Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.

                • 9 kartofler
              • Trin 14 af 22

                Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

                • 75 g. spinat
              • Trin 15 af 22

                Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.

                • 3 æbler
              • Trin 16 af 22

                Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.

              • Trin 17 af 22

                Kom bagepapir på bagepladerne.

              • Trin 18 af 22

                Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

              • Trin 19 af 22

                Del dejen i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Start eventuelt med halvdelen.

              • Trin 20 af 22

                Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.

              • Trin 21 af 22

                Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.

                • 150 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 22 af 22

                Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-) Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre COend pizza med oksekød. Så flot klimavalg!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37 g. gær
                  • 6 dl. vand
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 2 ¼ tsk. salt
                  • 225 g. fuldkornsmel
                  • 525 g. hvedemel

                  Fyld:

                  • ¾ dl. mayonnaise
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 9 kartofler
                  • 3 æbler
                  • 75 g. spinat
                  • 150 g. revet ost
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 2 viskestykker
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 3 bageplader
                  • Bagepapir
                  • 1 kagerulle

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dej: Smuldr gær i en skål.
                  4. Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du gør.
                  5. Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
                  6. Kom fuldkornsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
                  7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rører i dejen.
                  8. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  9. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  10. Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
                  11. Fyld: Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg i en skål.
                  12. Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.
                  13. Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand.
                  14. Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
                  15. Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i både.
                  16. Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
                  17. Kom bagepapir på bagepladerne.
                  18. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
                  19. Del dejen i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Start eventuelt med halvdelen.
                  20. Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.
                  21. Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.
                  22. Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.