Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gær i en skål.

4.

Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du gør. Se videoen.
Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.

7.

Tilsæt pizzamel lidt efter lidt mens du rører i dejen.

8.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

9.

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Se videoen.

10.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

Fyld:

11.

Pil og hak hvidløget fint. Kom hvidløg i en skål. Se videoen.

12.

Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.

13.

Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand. Se videoen.

14.

Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

15.

Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Se videoen.

Saml pizzaerne:

16.

Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.

17.

Kom bagepapir på fire bageplader.
Kom bagepapir på bagepladerne.
Kom bagepapir på to bageplader.

18.

Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

19.

Del dejen i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Se videoen.
Del dejen i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Start eventuelt med halvdelen. Se videoen.
Del dejen i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Se videoen.

20.

Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.

21.

Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.

22.

Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.

Næringsindhold per portion

Energi: 3109 kJ / 743 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Æbler i både

Æbler i både

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min