Pizza med grov tomatsovs

Pizza med grov tomatsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 3395 kJ / 812 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 12½ g gær
        • 1¾ dl lunkent vand
        • 1 spsk. olie
        • 100 g grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • Ca. 200 g hvedemel

        Tomatsovs:

        • 65 g cherrytomater
        • ½ bundt frisk basilikum
        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • 1 spsk. tomtpuré

        Topping:

        • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
        • 75 g revet ost
      • Trin 3 af 16

        Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12½ g gær
        • 1¾ dl lunkent vand
      • Trin 4 af 16

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

        • 1 spsk. olie
        • 100 g grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 16

        Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

        • 100 g grahamsmel
      • Trin 6 af 16

        Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.

      • Trin 7 af 16

        Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.

        • 200 g cherrytomater
      • Trin 8 af 16

        Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.

        • ½ bundt frisk basilikum
      • Trin 9 af 16

        Pres ½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.

        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • 1 spsk. tomtpuré
      • Trin 10 af 16

        Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

        • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
      • Trin 11 af 16

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 12 af 16

        Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.

      • Trin 13 af 16

        Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

      • Trin 14 af 16

        Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

      • Trin 15 af 16

        Fordel nu ½ tomatsovs og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

        • 75 g revet ost
      • Trin 16 af 16

        Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12½ g gær
          • 1¾ dl lunkent vand
          • 1 spsk. olie
          • 100 g grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 200 g hvedemel

          Tomatsovs:

          • 200 g cherrytomater
          • ½ bundt frisk basilikum
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • 1 spsk. tomtpuré

          Topping:

          • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
          • 75 g revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 2 store skåle
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 kagerulle
          • 2 bageplader
          • bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
          5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
          6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.
          7. Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.
          8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.
          9. Pres ½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.
          10. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
          11. Tænd ovnen på 225 grader.
          12. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.
          13. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
          14. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
          15. Fordel nu ½ tomatsovs og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
          16. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 3395 kJ / 812 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 26 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 25 g gær
            • 3½ dl lunkent vand
            • 2 spsk. olie
            • 200 g grahamsmel
            • Ca. 400 g hvedemel
            • 1 tsk. salt

            Tomatsovs:

            • 125 g cherrytomater
            • 1 bundt frisk basilikum
            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 2 spsk. tomtpuré

            Topping:

            • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
            • 150 g revet ost
          • Trin 3 af 16

            Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g gær
            • 3½ dl lunkent vand
          • Trin 4 af 16

            Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

            • 2 spsk. olie
            • 200 g grahamsmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 16

            Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

            • Ca. 400 g hvedemel
          • Trin 6 af 16

            Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.

          • Trin 7 af 16

            Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.

            • 400 g cherrytomater
          • Trin 8 af 16

            Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.

            • 1 bundt frisk basilikum
          • Trin 9 af 16

            Pres et fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.

            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 2 spsk. tomtpuré
          • Trin 10 af 16

            Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

            • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
          • Trin 11 af 16

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 12 af 16

            Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.

          • Trin 13 af 16

            Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

          • Trin 14 af 16

            Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

          • Trin 15 af 16

            Fordel nu ¼ tomatsovs og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.

            • 150 g revet ost
          • Trin 16 af 16

            Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g gær
              • 3½ dl lunkent vand
              • 2 spsk. olie
              • 200 g grahamsmel
              • 1 tsk. salt
              • Ca. 400 g hvedemel

              Tomatsovs:

              • 400 g cherrytomater
              • 1 bundt frisk basilikum
              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 2 spsk. tomtpuré

              Topping:

              • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
              • 150 g revet ost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 2 store skåle
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 kagerulle
              • 2 bageplader
              • bagepapir
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
              5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
              6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.
              7. Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.
              8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.
              9. Pres et fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.
              10. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
              11. Tænd ovnen på 225 grader.
              12. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
              13. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
              14. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
              15. Fordel nu ¼ tomatsovs og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
              16. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 3395 kJ / 812 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 26 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 37½ g gær
                • 5¼ dl lunkent vand
                • 3 spsk. olie
                • 300 g grahamsmel
                • 1½ tsk. salt
                • Ca. 600 g hvedemel

                Tomatsovs:

                • 190 g cherrytomater
                • 1½ bundt frisk basilikum
                • 1½ fed hvidløg
                • 1½ spsk. olie
                • 3 spsk. tomtpuré

                Topping:

                • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
                • 225 g revet ost
              • Trin 3 af 16

                Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37½ g gær
                • 5¼ dl lunkent vand
              • Trin 4 af 16

                Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

                • 3 spsk. olie
                • 300 g grahamsmel
                • 1½ tsk. salt
              • Trin 5 af 16

                Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

                • Ca. 600 g hvedemel
              • Trin 6 af 16

                Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.

              • Trin 7 af 16

                Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.

                • 600 g cherrytomater
              • Trin 8 af 16

                Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.

                • 1½ bundt frisk basilikum
              • Trin 9 af 16

                Pres 1½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.

                • 1½ fed hvidløg
                • 1½ spsk. olie
                • 3 spsk. tomtpuré
              • Trin 10 af 16

                Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

                • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
              • Trin 11 af 16

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 12 af 16

                Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.

              • Trin 13 af 16

                Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

              • Trin 14 af 16

                Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

              • Trin 15 af 16

                Fordel nu en sjettedel af tomatsovsen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.

                • 225 g revet ost
              • Trin 16 af 16

                Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hjemmelavet grov tomatsovs er slet ikke så svært at lave, og denne skal hverken blendes eller koges. Til gengæld får du den ægte smag af Italien, fra de friske tomater og basilikummen. Top med dine yndlingsgrøntsager og så skal den ellers bare en tur i ovnen. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37½ g gær
                  • 5¼ dl lunkent vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 300 g grahamsmel
                  • 1½ tsk. salt
                  • Ca. 600 g hvedemel

                  Tomatsovs:

                  • 600 g cherrytomater
                  • 1½ bundt frisk basilikum
                  • 1½ fed hvidløg
                  • 1½ spsk. olie
                  • 3 spsk. tomtpuré

                  Topping:

                  • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. peberfrugt og gulerod.
                  • 225 g revet ost
                     

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 2 store skåle
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 kagerulle
                  • 2 bageplader
                  • bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
                  5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
                  6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.
                  7. Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak dem groft. Kom dem ned i en skål.
                  8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen heri. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den ned i skålen til tomaterne.
                  9. Pres 1½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen.
                  10. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
                  11. Tænd ovnen på 225 grader.
                  12. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
                  13. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
                  14. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
                  15. Fordel nu en sjettedel af tomatsovsen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
                  16. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.