Pizza med bacon og æble
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 100 g).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs
- ¼ bundt frisk basilikum
- 200 g. cherrytomater
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. sukker
Fyld
- ¾ æble
- 62 g. frisk mozzarella
- 62 g. revet cheddar
- 70 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør
- 125 g. cherrytomater
- ½ agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pizzadej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ¼ bundt frisk basilikum
- 200 g. cherrytomater
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. Sukker
Fyld:
- ¾ æble
- 62 g. frisk mozzarella
- 62 g. revet cheddar
- 70 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør:
- 125 g. cherrytomater
- ½ agurk
- Trin 3 af 19
Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 12 ½ g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 19
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
- Trin 7 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 9 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 10 af 19
Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ bundt frisk basilikum
- Trin 11 af 19
Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- 200 g. cherrytomater
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. Sukker
- Trin 12 af 19
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Trin 13 af 19
Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- ¾ æble
- Trin 14 af 19
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- 62 g. frisk mozzarella
- Trin 15 af 19
Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- 62 g. revet cheddar
- 70 g. bacon i skiver
- Trin 17 af 19
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
- Trin 18 af 19
Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Frisk rucola
- Grøn pesto
- Trin 19 af 19
Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
- 125 g. cherrytomater
- ½ agurk
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 100 g).
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ¼ bundt frisk basilikum
- 200 g. cherrytomater
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. Sukker
Fyld:
- ¾ æble
- 62 g. frisk mozzarella
- 62 g. revet cheddar
- 70 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør:
- 125 g. cherrytomater
- ½ agurk
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
- Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 190 g).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Tomatsovs
- ½ bundt frisk basilikum
- 400 g. cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sukker
Fyld
- 1 ½ æble
- 125 g. frisk mozzarella
- 125 g. revet cheddar
- 140 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør
- 250 g. cherrytomater
- 1 agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pizzadej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ½ bundt frisk basilikum
- 400 g. cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sukker
- Fyld:
- 1 ½ æble
- 125 g. frisk mozzarella
- 125 g. revet cheddar
- 140 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør:
- 250 g. cherrytomater
- 1 agurk
- Trin 3 af 19
Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 3 ½ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 19
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
- Trin 7 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 9 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 10 af 19
Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ bundt frisk basilikum
- Trin 11 af 19
Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- 400 g. cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sukker
- Trin 12 af 19
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Trin 13 af 19
Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- 1 ½ æble
- Trin 14 af 19
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- 125 g. frisk mozzarella
- Trin 15 af 19
Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- 125 g. revet cheddar
- 140 g. bacon i skiver
- Trin 17 af 19
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .
- Trin 18 af 19
Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Frisk rucola
- Grøn pesto
- Trin 19 af 19
Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
- 250 g. cherrytomater
- 1 agurk
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 190 g).
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ½ bundt frisk basilikum
- 400 g. cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sukker
- Fyld:
- 1 ½ æble
- 125 g. frisk mozzarella
- 125 g. revet cheddar
- 140 g. bacon i skiver
- Frisk rucola og grøn pesto
Tilbehør:
- 250 g. cherrytomater
- 1 agurk
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .
- Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 570 g).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3571 kJ / 854 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs
- ¾ bundt frisk basilikum
- 600 g. cherrytomater
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. Sukker
Fyld
- 2 ¼ æble
- 187 g. frisk mozzarella
- 187 g. revet cheddar
- 210 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør
- 375 g. cherrytomater
- 1 ½ agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pizzadej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ¾ bundt frisk basilikum
- 600 g. cherrytomater
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. Sukker
Fyld:
- 2 ¼ æble
- 187 g. frisk mozzarella
- 187 g. revet cheddar
- 210 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør:
- 375 g. cherrytomater
- 1 ½ agurk
- Trin 3 af 19
Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 37 ½ g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 5 ¼ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 19
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
- Trin 7 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 9 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 10 af 19
Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ bundt frisk basilikum
- Trin 11 af 19
Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- 600 g. cherrytomater
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. sukker
- Trin 12 af 19
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft
- Trin 13 af 19
Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- 2 ¼ æbler
- Trin 14 af 19
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- 187 g. frisk mozzarella
- Trin 15 af 19
Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- 187 g. revet cheddar
- 210 g. bacon i skiver
- Trin 17 af 19
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
- Trin 18 af 19
Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Frisk rucola
- Grøn pesto
- Trin 19 af 19
Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
- 375 g. cherrytomater
- 1 ½ agurk
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 570 g).
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Tomatsovs:
- ¾ bundt frisk basilikum
- 600 g. cherrytomater
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. Sukker
Fyld:
- 2 ¼ æble
- 187 g. frisk mozzarella
- 187 g. revet cheddar
- 210 g. bacon i skiver
- Frisk rucola
- Grøn pesto
Tilbehør:
- 375 g. cherrytomater
- 1 ½ agurk
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
- Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft
- Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
- Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
- Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
- Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
- Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
- Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
- Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
-