Pizza med bacon og æble

Pizza med bacon og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

        Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 100 g).

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 26 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
          • Protein: 14 %
          • Kulhydrat: 60 %
          • Fedt: 26 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 19

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 19

          Find alle ingredienserne frem.

           

          Ingredienser

          Pizzadej:

          • 12 ½ g. gær
          • 1 ¾ dl. vand
          • ½ spsk. olie
          • 1 ¾ dl. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 3 dl. hvedemel

          Tomatsovs:

          • ¼ bundt frisk basilikum
          • 200 g. cherrytomater
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • 1 spsk. tomatpuré
          • ½ tsk. eddike
          • ½ tsk. Sukker

          Fyld:

          • ¾ æble
          • 62 g. frisk mozzarella
          • 62 g. revet cheddar
          • 70 g. bacon i skiver
          • Frisk rucola
          • Grøn pesto

          Tilbehør:

          • 125 g. cherrytomater
          • ½ agurk

           

        • Trin 3 af 19

          Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

          • 12 ½ g. gær

           

        • Trin 4 af 19

          Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.

          • 1 ¾ dl. vand

           

        • Trin 5 af 19

          Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

        • Trin 6 af 19

          Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

          • ½ spsk. olie
          • 1 ¾ dl. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 3 dl. hvedemel

           

        • Trin 7 af 19

          Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

        • Trin 8 af 19

          Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

        • Trin 9 af 19

          Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.

        • Trin 10 af 19

          Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

          • ¼ bundt frisk basilikum

           

        • Trin 11 af 19

          Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.

          • 200 g. cherrytomater
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • 1 spsk. tomatpuré
          • ½ tsk. eddike
          • ½ tsk. Sukker

           

        • Trin 12 af 19

          Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

        • Trin 13 af 19

          Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.

          • ¾ æble

           

        • Trin 14 af 19

          Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.

          • 62 g. frisk mozzarella

           

        • Trin 15 af 19

          Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.

        • Trin 16 af 19

          Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.

          • 62 g. revet cheddar
          • 70 g. bacon i skiver

           

        • Trin 17 af 19

          Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.

        • Trin 18 af 19

          Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.

          • Frisk rucola
          • Grøn pesto

           

        • Trin 19 af 19

          Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.

          • 125 g. cherrytomater
          • ½ agurk

           

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

          Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 100 g).

           

          Du skal bruge

             

            Ingredienser

            Pizzadej:

            • 12 ½ g. gær
            • 1 ¾ dl. vand
            • ½ spsk. olie
            • 1 ¾ dl. grahamsmel
            • ½ tsk. salt
            • Ca. 3 dl. hvedemel

            Tomatsovs:

            • ¼ bundt frisk basilikum
            • 200 g. cherrytomater
            • ½ fed hvidløg
            • ½ spsk. olie
            • 1 spsk. tomatpuré
            • ½ tsk. eddike
            • ½ tsk. Sukker

            Fyld:

            • ¾ æble
            • 62 g. frisk mozzarella
            • 62 g. revet cheddar
            • 70 g. bacon i skiver
            • Frisk rucola
            • Grøn pesto

            Tilbehør:

            • 125 g. cherrytomater
            • ½ agurk

             

             

            Køkkenredskaber

            • 1 stor skål
            • 1 decilitermål
            • 1 lille gryde
            • 1 røreske
            • 1 teske
            • 2 spiseskeer
            • 1 rent viskestykke
            • Bagepapir
            • 2 bageplader
            • 1 kagerulle
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 blender

             

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
            4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
            5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
            6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
            7. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
            8. Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
            9. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
            10. Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
            11. Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
            12. Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
            13. Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
            14. Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
            15. Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
            16. Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
            17. Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
            18. Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
            19. Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 2 timer

              Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

              Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 190 g).

               

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
              • Protein: 14 %
              • Kulhydrat: 60 %
              • Fedt: 26 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 26 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Pizzadej:

                • 25 g. gær
                • 3 ½ dl. vand
                • 1 spsk. olie
                • 3 ½ dl. grahamsmel
                • 1 tsk. salt
                • Ca. 6 dl. hvedemel

                Tomatsovs:

                • ½ bundt frisk basilikum
                • 400 g. cherrytomater
                • 1 fed hvidløg
                • 1 spsk. olie
                • 2 spsk. tomatpuré
                • 1 tsk. eddike
                • 1 tsk. sukker
                • Fyld:
                • 1 ½ æble
                • 125 g. frisk mozzarella
                • 125 g. revet cheddar
                • 140 g. bacon i skiver
                • Frisk rucola
                • Grøn pesto

                Tilbehør:

                • 250 g. cherrytomater
                • 1 agurk

                 

              • Trin 3 af 19

                Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

                • 25 g. gær

                 

              • Trin 4 af 19

                Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.

                • 3 ½ dl. vand
              • Trin 5 af 19

                Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 19

                Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

                • 1 spsk. olie
                • 3 ½ dl. grahamsmel
                • 1 tsk. salt
                • Ca. 6 dl. hvedemel

                 

              • Trin 7 af 19

                Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 8 af 19

                Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

              • Trin 9 af 19

                Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.

              • Trin 10 af 19

                Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ½ bundt frisk basilikum

                 

              • Trin 11 af 19

                Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.

                • 400 g. cherrytomater
                • 1 fed hvidløg
                • 1 spsk. olie
                • 2 spsk. tomatpuré
                • 1 tsk. eddike
                • 1 tsk. sukker

                 

              • Trin 12 af 19

                Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

              • Trin 13 af 19

                Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.

                • 1 ½ æble

                 

              • Trin 14 af 19

                Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.

                • 125 g. frisk mozzarella
              • Trin 15 af 19

                Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.

              • Trin 16 af 19

                Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.

                • 125 g. revet cheddar
                • 140 g. bacon i skiver

                 

              • Trin 17 af 19

                Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .

              • Trin 18 af 19

                Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.

                • Frisk rucola
                • Grøn pesto

                 

              • Trin 19 af 19

                Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.

                • 250 g. cherrytomater
                • 1 agurk

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

                Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 190 g).

                 

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Pizzadej:

                  • 25 g. gær
                  • 3 ½ dl. vand
                  • 1 spsk. olie
                  • 3 ½ dl. grahamsmel
                  • 1 tsk. salt
                  • Ca. 6 dl. hvedemel

                  Tomatsovs:

                  • ½ bundt frisk basilikum
                  • 400 g. cherrytomater
                  • 1 fed hvidløg
                  • 1 spsk. olie
                  • 2 spsk. tomatpuré
                  • 1 tsk. eddike
                  • 1 tsk. sukker
                  • Fyld:
                  • 1 ½ æble
                  • 125 g. frisk mozzarella
                  • 125 g. revet cheddar
                  • 140 g. bacon i skiver
                  • Frisk rucola og grøn pesto

                  Tilbehør:

                  • 250 g. cherrytomater
                  • 1 agurk

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skål
                  • 1 decilitermål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 røreske
                  • 1 teske
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 rent viskestykke
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 kagerulle
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 blender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
                  4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
                  5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
                  6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
                  7. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  8. Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
                  9. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
                  10. Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
                  12. Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
                  13. Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
                  14. Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
                  15. Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
                  16. Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
                  17. Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .
                  18. Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
                  19. Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 2 timer

                    Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

                    Tip: Du kan også købe et glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 570 g).

                     

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
                    • Protein: 14 %
                    • Kulhydrat: 60 %
                    • Fedt: 26 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 2 timer

                      Se filmen, hvor Gorm og drengene laver pizza med bacon og æble.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 3571 kJ / 854 kcal
                      • Protein: 14 %
                      • Kulhydrat: 60 %
                      • Fedt: 26 %
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 19

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 19

                      Find alle ingredienserne frem.

                       

                      Ingredienser

                      Pizzadej:

                      • 37 ½ g. gær
                      • 5 ¼ dl. vand
                      • ½ spsk. olie
                      • 1 ¾ dl. grahamsmel
                      • ½ tsk. salt
                      • Ca. 3 dl. hvedemel

                      Tomatsovs:

                      • ¾ bundt frisk basilikum
                      • 600 g. cherrytomater
                      • 1 ½ fed hvidløg
                      • 1 ½ spsk. olie
                      • 3 spsk. tomatpuré
                      • 1 ½ tsk. eddike
                      • 1 ½ tsk. Sukker

                      Fyld:

                      • 2 ¼ æble
                      • 187 g. frisk mozzarella
                      • 187 g. revet cheddar
                      • 210 g. bacon i skiver
                      • Frisk rucola
                      • Grøn pesto

                      Tilbehør:

                      • 375 g. cherrytomater
                      • 1 ½ agurk

                       

                    • Trin 3 af 19

                      Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

                      • 37 ½ g. gær

                       

                    • Trin 4 af 19

                      Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.

                      • 5 ¼ dl. vand

                       

                    • Trin 5 af 19

                      Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

                    • Trin 6 af 19

                      Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

                      • ½ spsk. olie
                      • 1 ¾ dl. grahamsmel
                      • ½ tsk. salt
                      • Ca. 3 dl. hvedemel

                       

                    • Trin 7 af 19

                      Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

                    • Trin 8 af 19

                      Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

                    • Trin 9 af 19

                      Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.

                    • Trin 10 af 19

                      Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                      • ¾ bundt frisk basilikum

                       

                    • Trin 11 af 19

                      Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.

                      • 600 g. cherrytomater
                      • 1 ½ fed hvidløg
                      • 1 ½ spsk. olie
                      • 3 spsk. tomatpuré
                      • 1 ½ tsk. eddike
                      • 1 ½ tsk. sukker

                       

                    • Trin 12 af 19

                      Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft

                    • Trin 13 af 19

                      Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.

                      • 2 ¼ æbler

                       

                    • Trin 14 af 19

                      Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.

                      • 187 g. frisk mozzarella

                       

                    • Trin 15 af 19

                      Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.

                    • Trin 16 af 19

                      Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.

                      • 187 g. revet cheddar
                      • 210 g. bacon i skiver
                    • Trin 17 af 19

                      Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.

                    • Trin 18 af 19

                      Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.

                      • Frisk rucola
                      • Grøn pesto

                       

                    • Trin 19 af 19

                      Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.

                      • 375 g. cherrytomater
                      • 1 ½ agurk

                       

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Tit vælger man aaaltid den samme pizza, som man plejer. Det er slut nu, for her kommer en ny favorit med bacon og, jo, æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.

                      Tip: Du kan også købe et glas færdiglavet tomatsovs til pizza (ca. 570 g).

                       

                      Du skal bruge

                         

                        Ingredienser

                        Pizzadej:

                        • 37 ½ g. gær
                        • 5 ¼ dl. vand
                        • ½ spsk. olie
                        • 1 ¾ dl. grahamsmel
                        • ½ tsk. salt
                        • Ca. 3 dl. hvedemel

                        Tomatsovs:

                        • ¾ bundt frisk basilikum
                        • 600 g. cherrytomater
                        • 1 ½ fed hvidløg
                        • 1 ½ spsk. olie
                        • 3 spsk. tomatpuré
                        • 1 ½ tsk. eddike
                        • 1 ½ tsk. Sukker

                        Fyld:

                        • 2 ¼ æble
                        • 187 g. frisk mozzarella
                        • 187 g. revet cheddar
                        • 210 g. bacon i skiver
                        • Frisk rucola
                        • Grøn pesto

                        Tilbehør:

                        • 375 g. cherrytomater
                        • 1 ½ agurk

                         

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 stor skål
                        • 1 decilitermål
                        • 1 lille gryde
                        • 1 røreske
                        • 1 teske
                        • 2 spiseskeer
                        • 1 rent viskestykke
                        • Bagepapir
                        • 2 bageplader
                        • 1 kagerulle
                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 blender

                         

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
                        4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
                        5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
                        6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
                        7. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                        8. Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
                        9. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
                        10. Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                        11. Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
                        12. Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft
                        13. Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i skiver.
                        14. Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
                        15. Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
                        16. Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
                        17. Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
                        18. Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
                        19. Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.