Pitabrød med falafler

Pitabrød med falafler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Kom falafler i et pitabrød, så har du en super lækker madpakke. Og det er endnu bedre, hvis det hele er hjemmelavet. Prøv selv - det er ret nemt!

        Opskriften giver 12 pitabrød og cirka 20 falafler.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1328 kJ / 317 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 19 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 26

        Mål alle ingredienserne af.

        Pitabrød:

        • 5 dl. vand
        • 50 g. gær
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • 600 g. hvedemel

        Falafler:

        • 1 løg
        • 2 fed hvidløg
        • 1 dåse kikærter
        • ¼ potte persille
        • 1 tsk. tørret oregano
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ tsk. bagepulver
        • 1 spsk. olie
        • 5 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. olie til pensling

        Fyld:

        • ½ glaskål eller ½ agurk
        • 10 små tomater
        • 50 g. salatost i tern
        • Thousand Island-dressing
      • Trin 3 af 26

        Pitabrød: Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Du kan også varme vand i en elkedel: Bland 1 dl kogende vand med 4 dl koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 5 dl. vand
      • Trin 4 af 26

        Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 26

        Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 26

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 600 g. hvedemel
      • Trin 7 af 26

        Ælt dejen med hænderne, til den er fast og glat at røre ved. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 26

        Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm.

      • Trin 9 af 26

        Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

      • Trin 10 af 26

        Falafler: Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

      • Trin 11 af 26

        Tag et skærebræt frem. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.

        • 1 løg
        • 2 fed hvidløg
      • Trin 12 af 26

        Sæt et dørslag i håndvasken. Åben dåsen med kikærter. Hæld kikærterne og vandet fra dåsen ned i dørslaget. Skyl kikærterne med friskt vand.

        • 1 dåse kikærter
      • Trin 13 af 26

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke, og pluk stilkene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ potte persille
      • Trin 14 af 26

        Tag en skål eller en stor målekande frem. Kom løg, hvidløg, kikærter, oregano, spidskommen, bagepulver, salt, olie og persille op i skålen.

        • 1 tsk. tørret oregano
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ tsk. bagepulver
        • 1 spsk. olie
      • Trin 15 af 26

        Tag en stavblender, og blend alle ingredienserne i skålen sammen. Blend, til det bliver en mos uden klumper.

      • Trin 16 af 26

        Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen har en tyk, fast konsistens. Rør undervejs.

        • 5 spsk. hvedemel
      • Trin 17 af 26

        Læg bagepapir på en bageplade. Form 20-25 små kugler af dejen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade, så de er cirka 4 centimeter brede og 1 centimeter høje. De skal ligne små frikadeller.

      • Trin 18 af 26

        Pensl falaflerne med lidt olie.

        • 2 spsk. olie til pensling
      • Trin 19 af 26

        Bag falaflerne i ovnen ved 240 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde udenpå. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

      • Trin 20 af 26

        Bag brødene: Skru varmen op til 250 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.

      • Trin 21 af 26

        Del dejen i 12 lige store stykker. Kom godt med mel på bordet, og tag en kagerulle frem. Rul hver dejklump ud til et pitabrød. Pitabrødene skal være cirka 12 centimeter i diameter og ½ centimeter tykke.

      • Trin 22 af 26

        Læg fire pitabrød på hver bageplade. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 10 minutter på bagepladerne.

      • Trin 23 af 26

        Bag pitabrødene ved 250 grader i cirka 8 minutter. Tag pitabrødene ud, og lad dem køle af.

      • Trin 24 af 26

        Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Skær top og bund af glaskålen. Skær glaskålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

        • ½ glaskål eller ½ agurk
      • Trin 25 af 26

        Skyl tomaterne, og skær dem over på midten. Skær agurken i tern. Læg dem på fadet.

        • 10 små tomater
      • Trin 26 af 26

        Fyld nu pitabrødene med falafler, glaskål, tomater, agurk, salattern og dressing.

        • 50 g. salatost i tern
        • Thousand Island-dressing
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kom falafler i et pitabrød, så har du en super lækker madpakke. Og det er endnu bedre, hvis det hele er hjemmelavet. Prøv selv - det er ret nemt!

        Opskriften giver 12 pitabrød og cirka 20 falafler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pitabrød:

          • 5 dl. vand
          • 50 g. gær
          • 200 g. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • 600 g. hvedemel

          Falafler:

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
          • 1 dåse kikærter
          • ¼ potte persille
          • 1 tsk. tørret oregano
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. spidskommen
          • ½ tsk. bagepulver
          • 1 spsk. olie
          • 5 spsk. hvedemel
          • 2 spsk. olie til pensling

          Fyld:

          • ½ glaskål eller ½ agurk
          • 10 små tomater
          • 50 g. salatost i tern
          • Thousand Island-dressing

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 3 store skåle
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 2 rene viskestykker
          • 1 stavblender
          • Bagepapir
          • 3 bageplader
          • 1 bagepensel
          • 1 kagerulle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pitabrød: Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Du kan også varme vand i en elkedel: Bland 1 dl kogende vand med 4 dl koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
          5. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
          6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
          7. Ælt dejen med hænderne, til den er fast og glat at røre ved. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm.
          9. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
          10. Falafler: Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
          11. Tag et skærebræt frem. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
          12. Sæt et dørslag i håndvasken. Åben dåsen med kikærter. Hæld kikærterne og vandet fra dåsen ned i dørslaget. Skyl kikærterne med friskt vand.
          13. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke, og pluk stilkene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Tag en skål eller en stor målekande frem. Kom løg, hvidløg, kikærter, oregano, spidskommen, bagepulver, salt, olie og persille op i skålen.
          15. Tag en stavblender, og blend alle ingredienserne i skålen sammen. Blend, til det bliver en mos uden klumper.
          16. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen har en tyk, fast konsistens. Rør undervejs.
          17. Læg bagepapir på en bageplade. Form 20-25 små kugler af dejen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade, så de er cirka 4 centimeter brede og 1 centimeter høje. De skal ligne små frikadeller.
          18. Pensl falaflerne med lidt olie.
          19. Bag falaflerne i ovnen ved 240 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde udenpå. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
          20. Bag brødene: Skru varmen op til 250 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
          21. Del dejen i 12 lige store stykker. Kom godt med mel på bordet, og tag en kagerulle frem. Rul hver dejklump ud til et pitabrød. Pitabrødene skal være cirka 12 centimeter i diameter og ½ centimeter tykke.
          22. Læg fire pitabrød på hver bageplade. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 10 minutter på bagepladerne.
          23. Bag pitabrødene ved 250 grader i cirka 8 minutter. Tag pitabrødene ud, og lad dem køle af.
          24. Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Skær top og bund af glaskålen. Skær glaskålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
          25. Skyl tomaterne, og skær dem over på midten. Skær agurken i tern. Læg dem på fadet.
          26. Fyld nu pitabrødene med falafler, glaskål, tomater, agurk, salattern og dressing.