1. >
  2. Leksikon>
  3. Brød, boller og dej>
  4. Pitabrød (fuldkorn)

Pitabrød (fuldkorn)

Pitabrød er fladt og rundt brød bagt med gær. Når det bliver bagt, får det en stor luftlomme indeni, som du kan putte fyld i. Hulheden kommer, når pitabrødet bliver bagt ved en høj temperatur.

Fyldet i pitabrød kan være salater og kebab, shawarma, og man spiser den som en sandwich. Du kan købe pitabrød med og uden fuldkorn. Du kan også bage dem selv.

HVOR STAMMER PITABRØD FRA?

Pitabrød stammer fra Mellemøsten, hvor man kaldet det khubz. Pitabrød har bredt sig fra den arabiske verden til Balkan og siden til Europa.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

6 måneder på hylden (Uåbnet)

7 dage i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Opbevar pitabrød tørt og mørkt i dit køkkenskab. Emballagen gør, at pitabrødene kan holde sig i lang tid. Du kan også komme pitabrød i fryseren. Her kan de holde sig i op til 6 måneder.

Retter med pitabrød (fuldkorn)

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min