Pitabrød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.
Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.
Opskriften giver cirka 8 pitabrød.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 761 kJ / 182 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 83 %
- Fedt: 5 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 bagerist
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 3 af 15
Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- 2 ½ dl. vand
- Trin 4 af 15
Hæld vandet over i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 50 g gær
- Trin 5 af 15
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. Salt
- Trin 6 af 15
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 7 af 15
Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Klik på videoen, og se hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 15
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
- Trin 9 af 15
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Trin 10 af 15
Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
- Trin 11 af 15
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på videoen og se, hvordan du laver pitabrød.
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 12 af 15
Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
- Trin 13 af 15
Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
- Trin 14 af 15
Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
- Trin 15 af 15
Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.
Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.
Opskriften giver cirka 8 pitabrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 bagerist
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- Hæld vandet over i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
- Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
- Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Klik på videoen, og se hvordan du ælter dej.
- Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
- Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på videoen og se, hvordan du laver pitabrød.
- Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
- Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
- Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
- Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.
-