Pitabrød

Pitabrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.

        Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.

        Opskriften giver cirka 8 pitabrød.

         
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 761 kJ / 182 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 83 %
        • Fedt: 5 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 ½ dl lunkent vand
        • 50 g. gær
        • 100 g. grahamsmel 
        • ½ tsk. salt
        • 300 g. hvedemel
        • 1 dl hvedemel til æltning
      • Trin 3 af 15

        Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.

        • 2 ½ dl lunkent vand
      • Trin 4 af 15

        Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

        • 50 g gær
      • Trin 5 af 15

        Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 100 g. grahamsmel 
        • ½ tsk. Salt
         
      • Trin 6 af 15

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

        • 300 g. hvedemel
        • 1 dl hvedemel til æltning
      • Trin 7 af 15

        Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 15

        Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

      • Trin 9 af 15

        Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

      • Trin 10 af 15

        Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

      • Trin 11 af 15

        Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.

        • 1 dl hvedemel til æltning
      • Trin 12 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.

      • Trin 13 af 15

        Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

      • Trin 14 af 15

        Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i cirka 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.

      • Trin 15 af 15

        Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.

        Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.

        Opskriften giver cirka 8 pitabrød.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 ½ dl lunkent vand
          • 50 g. gær
          • 100 g. grahamsmel 
          • ½ tsk. salt
          • 300 g. hvedemel
          • 1 dl hvedemel til æltning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål 
          • 1 lille gryde 
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kagerulle
          • 1 bageplade 
          • Bagepapir
          • 1 bagerist
          • 1 rent viskestykke 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
          4. Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
          5. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
          6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
          7. Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du ælter dej.
          8. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
          9. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
          10. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
          11. Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
          12. Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
          13. Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
          14. Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i cirka 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
          15. Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.