Pitabrød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.
Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.
Opskriften giver cirka 8 pitabrød.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 761 kJ / 182 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 83 %
- Fedt: 5 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ dl lunkent vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 bagerist
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- 2 ½ dl lunkent vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 3 af 15
Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
- 2 ½ dl lunkent vand
- Trin 4 af 15
Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
- 50 g gær
- Trin 5 af 15
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. Salt
- Trin 6 af 15
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 7 af 15
Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 15
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
- Trin 9 af 15
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Trin 10 af 15
Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
- Trin 11 af 15
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
- 1 dl hvedemel til æltning
- Trin 12 af 15
Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
- Trin 13 af 15
Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
- Trin 14 af 15
Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i cirka 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
- Trin 15 af 15
Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Pitabrød er super nemt og lækkert både til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet.
Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve, så lad dejen hæve i cirka 1 time.
Opskriften giver cirka 8 pitabrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 ½ dl lunkent vand
- 50 g. gær
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 300 g. hvedemel
- 1 dl hvedemel til æltning
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 bagerist
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
- Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
- Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
- Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
- Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du ælter dej.
- Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
- Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
- Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
- Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
- Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i cirka 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
- Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.
-