Pitabrød med bulgursalat

Pitabrød med bulgursalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2109 kJ / 504 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 70 %
        • Fedt: 18 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 knsp groft salt
        • 2 dl vand
        • 1 dl bulgur (100g)
        • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
        • ½-1 citron (4 spsk frisk citronsaft)
        • 3/4 tsk harissa eller anden stærk chilisovs
      • Trin 3 af 11

        Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.

        • 2 dl vand
        • 1 gryde med låg

         

      • Trin 4 af 11

        Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.

        • 1 dl bulgur
        • 1 knsp salt
      • Trin 5 af 11

        Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.

      • Trin 6 af 11

        Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.

        • ½ agurk
        • 2 ½ stk tomater
      • Trin 7 af 11

        Pil og hak løget.

        • 1 stk salatløg
      • Trin 8 af 11

        Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.

        • ½ bundt bredbladet persille

         

      • Trin 9 af 11

        Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.

        • 1 spsk olivenolie
        • 2 spsk frisk citronsaft fra ½-1 citron
        • 3/4 tsk stærk chilisovs fx. harissa
         

         

      • Trin 10 af 11

        Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.

        • Salt
        • Citronsaft

         

         

      • Trin 11 af 11

        Varm pitabrød på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat. 

        • 4 stk pitabrød fuldkorn
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 pitabrød (fuldkorn)

          Til bulgursalat:

          • 1 dl bulgur (50g)
          • 2 dl vand
          • 1 knsp groft salt
          • 1 skoleagurk eller ½ agurk
          • 2 ½ tomater
          • ½ salatløg
          • ½ bundt bredbladet persille
          • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
          • ½-1 citron (2 spsk frisk citronsaft)
          • 3/4 tsk harissa eller anden stærk chilisovs

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt 
          • 1 gaffel
          • 1 stor skål
          • 1 mellem gryde
          • 1 målebæger
          • 1 citruspresser
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.
          4. Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.
          5. Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.
          6. Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.
          7. Pil og hak løget.
          8. Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.
          9. Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.
          10. Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.
          11. Varm pitabrød på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat. 
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2109 kJ / 504 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 70 %
            • Fedt: 18 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1/4 tsk groft salt
            • 4 dl vand
            • 2 dl bulgur (100g)
            • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
            • 1-2 citroner (4 spsk frisk citronsaft)
            • 1 ½ tsk harissa eller anden stærk chilisovs
          • Trin 3 af 11

            Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.

            • 4 dl vand

             

          • Trin 4 af 11

            Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.

            • 2 dl bulgur
          • Trin 5 af 11

            Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.

          • Trin 6 af 11

            Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.

            • 1 agurk
            • 5 stk tomater
          • Trin 7 af 11

            Pil og hak løget.

            • 1 salatløg
          • Trin 8 af 11

            Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.

            • 1 bundt bredbladet persille
          • Trin 9 af 11

            Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.

            • 2 spsk olivenolie
            • 4 spsk frisk citronsaft fra 1-2 citroner
            • 1 ½ tsk stærk chilisovs fx. harissa
          • Trin 10 af 11

            Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.

          • Trin 11 af 11

            Varm pitabrød på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat. 

            • 8 stk pitabrød fuldkorn
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 8 pitabrød (fuldkorn)

              Til bulgursalat:

              • 2 dl bulgur (100g)
              • 4 dl vand
              • 1/4 tsk groft salt
              • 2 skoleagurker eller 1 agurk
              • 5 tomater
              • 1 stk salatløg
              • 1 bundt bredbladet persille
              • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
              • 1-2 citroner (4 spsk frisk citronsaft)
              • 1 ½ tsk harissa eller anden stærk chilisovs

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt 
              • 1 gaffel
              • 1 stor skål
              • 1 mellem gryde
              • 1 målebæger
              • 1 citruspresser
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.
              4. Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.
              5. Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.
              6. Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.
              7. Pil og hak løget.
              8. Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.
              9. Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.
              10. Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.
              11. Varm pitabrød på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat. 
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2109 kJ / 504 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 70 %
                • Fedt: 18 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • ½ tsk groft salt
                • 6 dl vand
                • 3 dl bulgur (150g)
                • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
                • 2 citroner (6 spsk frisk citronsaft)
                • 1-2 tsk harissa eller anden stærk chilisovs
              • Trin 3 af 11

                Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.

                • 6 dl vand

                 

              • Trin 4 af 11

                Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.

                • 3 dl bulgur
                • ½ tsk salt
              • Trin 5 af 11

                Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.

              • Trin 6 af 11

                Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.

                • 1 ½ agurk
                • 7-8 tomater
              • Trin 7 af 11

                Pil og hak løget.

                • 1 ½ salatløg
              • Trin 8 af 11

                Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.

                • 1 ½ bundt bredbladet persille

                 

              • Trin 9 af 11

                Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.

                • 3 spsk olivenolie
                • 6 spsk frisk citronsaft fra 2 citroner
                • 1 ½ tsk stærk chilisovs fx. harissa
              • Trin 10 af 11

                Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.

                • Salt
                • Citronsaft
              • Trin 11 af 11

                Varm pitabrød i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat. 

                • 12 stk pitabrød fuldkorn
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 12 pitabrød (fuldkorn)

                  Til bulgursalat:

                  • 3 dl bulgur (150g)
                  • 6 dl vand
                  • ½ tsk groft salt
                  • 3 skoleagurker eller 1 ½ agurk
                  • 7-8 tomater
                  • 1 ½ salatløg
                  • 1 ½ bundt bredbladet persille
                  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
                  • 2 citroner (6 spsk frisk citronsaft)
                  • 1-2 tsk harissa eller anden stærk chilisovs

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 gaffel
                  • 1 stor skål
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 målebæger
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Sæt vand over i en gryde med låg, og bring det i kog.
                  4. Hæld bulgur og salt i. Læg låg på, fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 15 minutter.
                  5. Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.
                  6. Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.
                  7. Pil og hak løget.
                  8. Skyl persillen i koldt vand. Lad den dryppe godt af. Hak persillen med en kniv.
                  9. Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.
                  10. Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen og bland godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.
                  11. Varm pitabrød i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat.