Pita-pizza

Pita-pizza

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Pita-pizzaer smører skolestarten ind i lidt lækkert og nemt. Lav en dobbelt-portion til aftensmaden, så er der overskud til en hurtig, smækker madpakke, der forkæler smagsløgene en træt mandag.

        Tip: Du kan også bruge en hjemmelavet pizzadej. Find opskriften på gocook.dk.

        Opskriften giver 6 pitabrød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1364 kJ / 326 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 lille dåse tomatpuré
        • 3 spsk. vand
        • ½  tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 3 store kartofler
        • 6 fuldkornspitabrød
        • 6 skiver bacon
        • 150 g. revet ost, f.eks. cheddar eller gouda
      • Trin 3 af 12

        Pil hvidløget, og pres det ned i en lille skål.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 12

        Kom tomatpuré, vand, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Lad det stå, mens du laver resten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivdspids af.

        • 1 lille dåse tomatpuré
        • 3 spsk. vand
        • ½  tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 5 af 12

        Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller et rivejern.

        • 3 store kartofler
      • Trin 6 af 12

        Læg bagepapir på to bageplader. Fordel pitabrødene på pladerne. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

        • 6 fuldkornspitabrød
      • Trin 7 af 12

        Smør et tyndt lag tomatpuré på alle pitabrød.

      • Trin 8 af 12

        Fordel et lag kartofler på hvert pitabrød.

      • Trin 9 af 12

        Drys med revet cheddar.

        • 150 g. revet ost, f.eks. cheddar eller gouda
      • Trin 10 af 12

        Tag en saks. Klip baconen i små stykker, og fordel stykkerne på pitabrødene ovenpå osten.

        • 6 skiver bacon
      • Trin 11 af 12

        Sæt de to bageplader ind i ovnen, og bag pitabrødene ved 220 grader varmluft i cirka 12 minutter, eller indtil osten er blevet lidt gylden.

      • Trin 12 af 12

        Tag pita-pizzaerne ud, og servér dem straks, eller gem dem til madpakken næste dag.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pita-pizzaer smører skolestarten ind i lidt lækkert og nemt. Lav en dobbelt-portion til aftensmaden, så er der overskud til en hurtig, smækker madpakke, der forkæler smagsløgene en træt mandag.

        Tip: Du kan også bruge en hjemmelavet pizzadej. Find opskriften på gocook.dk.

        Opskriften giver 6 pitabrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 fed hvidløg
          • 1 lille dåse tomatpuré
          • 3 spsk. vand
          • ½  tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 3 store kartofler
          • 6 fuldkornspitabrød
          • 6 skiver bacon
          • 150 g. revet ost, f.eks. cheddar eller gouda

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 saks

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil hvidløget, og pres det ned i en lille skål.
          4. Kom tomatpuré, vand, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Lad det stå, mens du laver resten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivdspids af.
          5. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller et rivejern.
          6. Læg bagepapir på to bageplader. Fordel pitabrødene på pladerne. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
          7. Smør et tyndt lag tomatpuré på alle pitabrød.
          8. Fordel et lag kartofler på hvert pitabrød.
          9. Drys med revet cheddar.
          10. Tag en saks. Klip baconen i små stykker, og fordel stykkerne på pitabrødene ovenpå osten.
          11. Sæt de to bageplader ind i ovnen, og bag pitabrødene ved 220 grader varmluft i cirka 12 minutter, eller indtil osten er blevet lidt gylden.
          12. Tag pita-pizzaerne ud, og servér dem straks, eller gem dem til madpakken næste dag.