Pita med falafel og ærtedip

Pita med falafel og ærtedip

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

        Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Falafel:

        • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ½ bundt persille
        • 1 tsk. spidskommen
        • ½ tsk. paprika
        • ½ spsk. mel
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 ½ spsk. olie til stegning

        Ærte-avocadocreme:

        • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
        • ½ avocado
        • 1 spsk. yoghurt
        • ½ tsk. grov sennep
        • ½-1 tsk. citronsaft
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Tilbehør:

        • ½ håndfuld friske spinatblade
        • 2 pitabrød
      • Trin 3 af 20

        Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.

        • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. kikærter fra dåse.
      • Trin 4 af 20

        Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.

        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 5 af 20

        Hæld vandet fra kikærterne.

      • Trin 6 af 20

        I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.

      • Trin 7 af 20

        Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.

      • Trin 8 af 20

        Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.

        • ½ bundt persille
        • 1 tsk. spidskommen
        • ½ tsk. paprika
        • ½ spsk. mel
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 9 af 20

        Form cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

      • Trin 10 af 20

        Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

        • 1 ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 11 af 20

        Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.

      • Trin 12 af 20

        Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.

      • Trin 13 af 20

        Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

      • Trin 14 af 20

        Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.

        • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
      • Trin 15 af 20

        Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

      • Trin 16 af 20

        Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

        • ½ avocado
      • Trin 17 af 20

        Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.

        • 1 spsk. yoghurt
        • ½ tsk. grov sennep
        • ½-1 tsk. citronsaft
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 18 af 20

        Skyl spinatbladene godt.

        • ½ håndfuld friske spinatblade
      • Trin 19 af 20

        Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

        • 2 pitabrød
      • Trin 20 af 20

        Serveres straks. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

        Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Falafel:

          • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
          • ½ løg
          • 1 ½ fed hvidløg
          • ½ bundt persille
          • 1 tsk. spidskommen
          • ½ tsk. paprika
          • ½ spsk. mel
          • 1 tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 ½ spsk. olie til stegning

          Ærte-avocadocreme:

          • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
          • ½ avocado
          • 1 spsk. yoghurt
          • ½ tsk. grov sennep
          • ½-1 tsk. citronsaft
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • ½ håndfuld friske spinatblade
          • 2 pitabrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 foodprocessor
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 gafler
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.
          4. Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.
          5. Hæld vandet fra kikærterne.
          6. I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.
          7. Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.
          8. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.
          9. Form cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
          10. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
          11. Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.
          12. Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.
          13. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
          14. Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.
          15. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
          16. Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          17. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
          18. Skyl spinatbladene godt.
          19. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
          20. Serveres straks. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

            Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Falafel:

            • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 1 bundt persille
            • 2 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. paprika
            • 1 spsk. mel
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 3 spsk. olie til stegning

            Ærte-avocadocreme:

            • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
            • 1 avocado
            • 2 spsk. yoghurt
            • 1 tsk. grov sennep
            • 1-2 tsk. citronsaft
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 1 håndfuld friske spinatblade
            • 4 pitabrød
          • Trin 3 af 20

            Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.

            • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
          • Trin 4 af 20

            Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
          • Trin 5 af 20

            Hæld vandet fra kikærterne.

          • Trin 6 af 20

            I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.

          • Trin 7 af 20

            Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.

          • Trin 8 af 20

            Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.

            • 1 bundt persille
            • 2 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. paprika
            • 1 spsk. mel
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 9 af 20

            Form cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

          • Trin 10 af 20

            Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

            • 3 spsk. olie til stegning
          • Trin 11 af 20

            Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.

          • Trin 12 af 20

            Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.

          • Trin 13 af 20

            Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

          • Trin 14 af 20

            Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.

            • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
          • Trin 15 af 20

            Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

          • Trin 16 af 20

            Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

            • 1 avocado
          • Trin 17 af 20

            Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.

            • 2 spsk. yoghurt
            • 1 tsk. grov sennep
            • 1-2 tsk. citronsaft
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 18 af 20

            Skyl spinatbladene godt.

            • 1 håndfuld friske spinatblade
          • Trin 19 af 20

            Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

            • 4 pitabrød
          • Trin 20 af 20

            Serveres straks. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

            Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Falafel:

              • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
              • 1 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 1 bundt persille
              • 2 tsk. spidskommen
              • 1 tsk. paprika
              • 1 spsk. mel
              • 2 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 3 spsk. olie til stegning

              Ærte-avocadocreme:

              • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
              • 1 avocado
              • 2 spsk. yoghurt
              • 1 tsk. grov sennep
              • 1-2 tsk. citronsaft
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 1 håndfuld friske spinatblade
              • 4 pitabrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 foodprocessor
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 2 gafler
              • 1 lille skål
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.
              4. Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.
              5. Hæld vandet fra kikærterne.
              6. I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.
              7. Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.
              8. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.
              9. Form cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
              10. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
              11. Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.
              12. Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.
              13. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
              14. Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.
              15. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
              16. Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
              17. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
              18. Skyl spinatbladene godt.
              19. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
              20. Serveres straks. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.

                Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Falafel:

                • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ bundt persille
                • 3 tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 1 ½ spsk. mel
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 4 ½ spsk. olie til stegning

                Ærte-avocadocreme:

                • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
                • 1 ½ avocado
                • 3 spsk. yoghurt
                • 1 ½ tsk. grov sennep
                • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Tilbehør:

                • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
                • 6 pitabrød
              • Trin 3 af 20

                Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.

                • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. kikærter fra dåse.
              • Trin 4 af 20

                Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.

                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 5 af 20

                Hæld vandet fra kikærterne.

              • Trin 6 af 20

                I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.

              • Trin 7 af 20

                Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.

              • Trin 8 af 20

                Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.

                • 1 ½ bundt persille
                • 3 tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 1 ½ spsk. mel
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 9 af 20

                Form cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

              • Trin 10 af 20

                Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

                • 4 ½ spsk. olie til stegning
              • Trin 11 af 20

                Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.

              • Trin 12 af 20

                Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.

              • Trin 13 af 20

                Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

              • Trin 14 af 20

                Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.

                • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
              • Trin 15 af 20

                Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

              • Trin 16 af 20

                Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

                • 1 ½ avocado
              • Trin 17 af 20

                Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.

                • 3 spsk. yoghurt
                • 1 ½ tsk. grov sennep
                • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 18 af 20

                Skyl spinatbladene godt.

                • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
              • Trin 19 af 20

                Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

                • 6 pitabrød
              • Trin 20 af 20

                Serveres straks. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.

                Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Falafel:

                  • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
                  • 1 ½ løg
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 3 tsk. spidskommen
                  • 1 ½ tsk. paprika
                  • 1 ½ spsk. mel
                  • 3 tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 4 ½ spsk. olie til stegning

                  Ærte-avocadocreme:

                  • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
                  • 1 ½ avocado
                  • 3 spsk. yoghurt
                  • 1 ½ tsk. grov sennep
                  • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
                  • 6 pitabrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 foodprocessor
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 2 gafler
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så hæld vandet fra, og gå videre til punkt 6.
                  4. Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og del løget i 4 kvarte med en kniv.
                  5. Hæld vandet fra kikærterne.
                  6. I en foodprocessor, kommer du løget op sammen med hvidløgsfedene og de opblødte kikærter.
                  7. Tænd for foodprocessoren for fuld power, og lad den køre i mindst 2 minutter. Det skal komme til at ligne en grov grød.
                  8. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 minutter.
                  9. Form cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
                  10. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
                  11. Når stegepanden er varm, kommer du falaflerne på. Steg dem i 4 minutter på den ene side.
                  12. Vend falaflerne med 2 gafler, og steg dem i yderligere 3-4 minutter på den anden side. De skal være mørkgyldne og sprøde.
                  13. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
                  14. Ærte-avocadocreme: Hæld ærterne i en skål, og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål, og hælde varmt vand fra en elkedel over dem. Lad ærterne stå i 5 minutter i det varme vand.
                  15. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
                  16. Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
                  17. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
                  18. Skyl spinatbladene godt.
                  19. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
                  20. Serveres straks. Velbekomme.