Pita med falafel og ærtedip

Pita med falafel og ærtedip

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

        Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Falafel:

        • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ½ bundt persille
        • 1 tsk. spidskommen
        • ½ tsk. paprika
        • ½ spsk. mel
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 ½ spsk. olie til stegning

        Ærte-avocadocreme:

        • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
        • ½ avocado
        • 1 spsk. yoghurt
        • ½ tsk. grov sennep
        • ½-1 tsk. citronsaft
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Tilbehør:

        • ½ håndfuld friske spinatblade
        • 2 pitabrød
      • Trin 3 af 17

        Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.

        • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. kikærter fra dåse.
      • Trin 4 af 17

        Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.

        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 5 af 17

        Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.

      • Trin 6 af 17

        Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.

      • Trin 7 af 17

        Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.

        • ½ bundt persille
        • 1 tsk. spidskommen
        • ½ tsk. paprika
        • ½ spsk. mel
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 8 af 17

        Form farsen til cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

      • Trin 9 af 17

        Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

        • 1 ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 10 af 17

        Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

      • Trin 11 af 17

        Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

      • Trin 12 af 17

        Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.

        • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
      • Trin 13 af 17

        Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

      • Trin 14 af 17

        Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

        • ½ avocado
      • Trin 15 af 17

        Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.

        • 1 spsk. yoghurt
        • ½ tsk. grov sennep
        • ½-1 tsk. citronsaft
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 17

        Skyl spinatbladene godt.

        • ½ håndfuld friske spinatblade
      • Trin 17 af 17

        Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

        • 2 pitabrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

        Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Falafel:

          • 100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
          • ½ løg
          • 1 ½ fed hvidløg
          • ½ bundt persille
          • 1 tsk. spidskommen
          • ½ tsk. paprika
          • ½ spsk. mel
          • 1 tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 ½ spsk. olie til stegning

          Ærte-avocadocreme:

          • 1 dl fine grønne ærter (frosne)
          • ½ avocado
          • 1 spsk. yoghurt
          • ½ tsk. grov sennep
          • ½-1 tsk. citronsaft
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • ½ håndfuld friske spinatblade
          • 2 pitabrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 foodprocessor
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 gafler
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.
          4. Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
          5. Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
          6. Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.
          7. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.
          8. Form farsen til cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
          9. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
          10. Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
          11. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
          12. Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
          13. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
          14. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          15. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
          16. Skyl spinatbladene godt.
          17. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

            Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Falafel:

            • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 1 bundt persille
            • 2 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. paprika
            • 1 spsk. mel
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 3 spsk. olie til stegning

            Ærte-avocadocreme:

            • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
            • 1 avocado
            • 2 spsk. yoghurt
            • 1 tsk. grov sennep
            • 1-2 tsk. citronsaft
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 1 håndfuld friske spinatblade
            • 4 pitabrød
          • Trin 3 af 17

            Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.

            • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
          • Trin 4 af 17

            Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
          • Trin 5 af 17

            Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.

          • Trin 6 af 17

            Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.

          • Trin 7 af 17

            Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.

            • 1 bundt persille
            • 2 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. paprika
            • 1 spsk. mel
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 8 af 17

            Form farsen til cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

          • Trin 9 af 17

            Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

            • 3 spsk. olie til stegning
          • Trin 10 af 17

            Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

          • Trin 11 af 17

            Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

          • Trin 12 af 17

            Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.

            • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
          • Trin 13 af 17

            Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

          • Trin 14 af 17

            Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

            • 1 avocado
          • Trin 15 af 17

            Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.

            • 2 spsk. yoghurt
            • 1 tsk. grov sennep
            • 1-2 tsk. citronsaft
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 17

            Skyl spinatbladene godt.

            • 1 håndfuld friske spinatblade
          • Trin 17 af 17

            Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

            • 4 pitabrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.  

            Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Falafel:

              • 200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
              • 1 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 1 bundt persille
              • 2 tsk. spidskommen
              • 1 tsk. paprika
              • 1 spsk. mel
              • 2 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 3 spsk. olie til stegning

              Ærte-avocadocreme:

              • 2 dl fine grønne ærter (frosne)
              • 1 avocado
              • 2 spsk. yoghurt
              • 1 tsk. grov sennep
              • 1-2 tsk. citronsaft
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 1 håndfuld friske spinatblade
              • 4 pitabrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 foodprocessor
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 2 gafler
              • 1 lille skål
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.
              4. Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
              5. Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
              6. Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.
              7. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.
              8. Form farsen til cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
              9. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
              10. Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
              11. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
              12. Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
              13. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
              14. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
              15. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.
              16. Skyl spinatbladene godt.
              17. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.

                Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2681 kJ / 641 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Falafel:

                • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ bundt persille
                • 3 tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 1 ½ spsk. mel
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 4 ½ spsk. olie til stegning

                Ærte-avocadocreme:

                • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
                • 1 ½ avocado
                • 3 spsk. yoghurt
                • 1 ½ tsk. grov sennep
                • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Tilbehør:

                • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
                • 6 pitabrød
              • Trin 3 af 17

                Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.

                • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. kikærter fra dåse.
              • Trin 4 af 17

                Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.

                • 1 ½ løg
                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 5 af 17

                Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.

              • Trin 6 af 17

                Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.

              • Trin 7 af 17

                Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.

                • 1 ½ bundt persille
                • 3 tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 1 ½ spsk. mel
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 8 af 17

                Form farsen til cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

              • Trin 9 af 17

                Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

                • 4 ½ spsk. olie til stegning
              • Trin 10 af 17

                Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

              • Trin 11 af 17

                Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

              • Trin 12 af 17

                Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.

                • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
              • Trin 13 af 17

                Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

              • Trin 14 af 17

                Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

                • 1 ½ avocado
              • Trin 15 af 17

                Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.

                • 3 spsk. yoghurt
                • 1 ½ tsk. grov sennep
                • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 16 af 17

                Skyl spinatbladene godt.

                • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
              • Trin 17 af 17

                Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

                • 6 pitabrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Falafler er som frikadeller, men lavet med moste kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.

                Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Falafel:

                  • 300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand) el. fra dåse
                  • 1 ½ løg
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 3 tsk. spidskommen
                  • 1 ½ tsk. paprika
                  • 1 ½ spsk. mel
                  • 3 tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 4 ½ spsk. olie til stegning

                  Ærte-avocadocreme:

                  • 3 dl fine grønne ærter (frosne)
                  • 1 ½ avocado
                  • 3 spsk. yoghurt
                  • 1 ½ tsk. grov sennep
                  • 1 ½-3 tsk. citronsaft
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ håndfuld friske spinatblade
                  • 6 pitabrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 foodprocessor
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 2 gafler
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.
                  4. Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
                  5. Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
                  6. Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.
                  7. Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.
                  8. Form farsen til cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
                  9. Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
                  10. Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
                  11. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
                  12. Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
                  13. Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
                  14. Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
                  15. Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.
                  16. Skyl spinatbladene godt.
                  17. Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme