Pirogger med gulerodssalat
hardBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Indbagt pizza. Det er nærmest det samme som en pirog. Lækker dej med lækkert fyld, bagt lækker gylden i ovnen. Her får du endda en sød salat ved siden af.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 958 kJ / 229 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 71 %
- Fedt: 15 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Dej til 8 pirogger:
- 25 g. gær
- 2 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 dl. rugmel
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 450 g. frossen, hel spinat (optøet)
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 knivspids peber
- 1 æg til pensling
Gulerodssalat:
- 4 gulerødder
- 2 appelsiner
- 1 citron
- ½ dl. rosiner
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 mellemstore skåle
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 rent viskestykke
- 1 dørslag
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor kniv
- 1 citruspresser
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 kagerulle
- 2 gafler
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Dej til 8 pirogger:
- 25 g. gær
- 2 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 dl. rugmel
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 450 g. frossen, hel spinat (optøet)
- 200 g. fetaost
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 knivspids peber
- 1 æg til pensling
Gulerodssalat:
- 4 gulerødder
- 2 appelsiner
- 1 citron
- ½ dl. rosiner
- Trin 3 af 22
Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 22
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
- 2 ½ dl. vand
- Trin 5 af 22
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 22
Tilsæt olie, salt, rugmel og 3 deciliter hvedemel. Rør dejen sammen.
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 dl. rugmel
- 4 dl. hvedemel
- Trin 7 af 22
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Tilsæt den sidste deciliter hvedemel, og ælt dejen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Tilsæt eventuelt mere mel.
- Trin 8 af 22
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 9 af 22
Fyld: Kom den optøede spinat i et dørslag, og pres vandet fra spinaten med hænderne.
- 450 g. frossen, hel spinat (optøet)
- Trin 10 af 22
Kom fetaosten i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel. Kom spinaten i skålen.
- 200 g. fetaost
- Trin 11 af 22
Riv muskatnødden på den fine side af et rivejern. Kom det op i skålen med fetaost og spinat. Rør fyldet sammen, og smag til med peber.
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 22
Gulerodssalat: Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en stor skål.
- 4 gulerødder
- Trin 13 af 22
Skræl appelsinerne. Del den i både, og fjern de hvide hinder. Skær appelsinbådene i 3 stykker.
- 2 appelsiner
- Trin 14 af 22
Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 15 af 22
Kom appelsinstykker, citronsaft og rosiner op i skålen med gulerødderne. Vend salaten sammen.
- ½ dl. rosiner
- Trin 16 af 22
Pirogger: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
- Trin 17 af 22
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og skær den i 8 lige store stykker.
- Trin 18 af 22
Form stykkerne til boller. Klik på videoen og se, hvordan du ruller boller ud.
- Trin 19 af 22
Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka 10 centimeter i diameter med en kagerulle. Læg dem på bagepladen.
- Trin 20 af 22
Læg 2 spiseskefulde af fyldet på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter langs kanten være fri. Fold den anden halvdel af cirklen ind over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Trin 21 af 22
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl piroggerne med ægget.
- 1 æg til pensling
- Trin 22 af 22
Bag piroggerne i 20-25 minutter i en varm ovnen, til de er gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om de er færdige.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Indbagt pizza. Det er nærmest det samme som en pirog. Lækker dej med lækkert fyld, bagt lækker gylden i ovnen. Her får du endda en sød salat ved siden af.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej til 8 pirogger:
- 25 g. gær
- 2 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 dl. rugmel
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 450 g. frossen, hel spinat (optøet)
- 200 g. fetaost
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 knivspids peber
- 1 æg til pensling
Gulerodssalat:
- 4 gulerødder
- 2 appelsiner
- 1 citron
- ½ dl. rosiner
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 mellemstore skåle
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 rent viskestykke
- 1 dørslag
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor kniv
- 1 citruspresser
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 kagerulle
- 2 gafler
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, salt, rugmel og 3 deciliter hvedemel. Rør dejen sammen.
- Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Tilsæt den sidste deciliter hvedemel, og ælt dejen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Tilsæt eventuelt mere mel.
- Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Fyld: Kom den optøede spinat i et dørslag, og pres vandet fra spinaten med hænderne.
- Kom fetaosten i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel. Kom spinaten i skålen.
- Riv muskatnødden på den fine side af et rivejern. Kom det op i skålen med fetaost og spinat. Rør fyldet sammen, og smag til med peber.
- Gulerodssalat: Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en stor skål.
- Skræl appelsinerne. Del den i både, og fjern de hvide hinder. Skær appelsinbådene i 3 stykker.
- Skær citronen over, og pres saften fra den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom appelsinstykker, citronsaft og rosiner op i skålen med gulerødderne. Vend salaten sammen.
- Pirogger: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og skær den i 8 lige store stykker.
- Form stykkerne til boller. Klik på videoen og se, hvordan du ruller boller ud.
- Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka 10 centimeter i diameter med en kagerulle. Læg dem på bagepladen.
- Læg 2 spiseskefulde af fyldet på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter langs kanten være fri. Fold den anden halvdel af cirklen ind over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl piroggerne med ægget.
- Bag piroggerne i 20-25 minutter i en varm ovnen, til de er gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om de er færdige.
-