Pestosnegle

Pestosnegle

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her er den ideelle idé til madpakken, hvis leverdrengen er blevet lidt kedelig. Pestosneglene er hurtige at lave, og snegler sig på ingen måde af sted. Du kan putte dem i fryseren, så du altid har en ved hånden.

        Opskriften giver cirka 12 pestosnegle.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 601 kJ / 143 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 1 dl vand
        • 1 dl kærnemælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl grahamsmel
        • 4 ½ dl hvedemel

        Fyld:

        • 50 g. pesto
        • 2 spsk. parmesanost til pynt (valgfrit)
      • Trin 3 af 17

        Læg bagepapir på en bageplade. Tænd oven på 225 grader.

      • Trin 4 af 17

        Dej: Smuldr gæren i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 17

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 dl vand
      • Trin 6 af 17

        Hæld vand, kærnemælk og olie i skålen. Rør det sammen, så gæren bliver opløst.

        • 1 dl kærnemælk
        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 17

        Kom grahamsmel i skålen. Bland det sammen. Kom salt i skålen.

        • 1 dl grahamsmel
        • ½ tsk. salt

         

      • Trin 8 af 17

        Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft i dejen med grydesken.

        • 4 ½ dl hvedemel

         

      • Trin 9 af 17

        Kom lidt mel på bordet. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne.

      • Trin 10 af 17

        Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 15 minutter.

      • Trin 11 af 17

        Kom lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på 20 x 40 centimeter. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klister til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 17

        Tag en dejskraber, og smør pesto ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.

        • 50 g. pesto
      • Trin 13 af 17

        Rul dejen sammen til en 40 centimeter lang pølse, og klem kanterne sammen. Læg pølsen på et, skærebræt og skær den ud i 12 skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller snegle.

      • Trin 14 af 17

        Placér pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.

        • 2 spsk. parmesanost (valgfrit)

         

      • Trin 15 af 17

        Læg husholdningsfilm over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.

      • Trin 16 af 17

        Tag filmen af, og sæt pestosneglene midt i ovnen. Bag dem i 12-15 minutter.

      • Trin 17 af 17

        Tag pestosneglene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Værs'go - Lune pestosnegle!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er den ideelle idé til madpakken, hvis leverdrengen er blevet lidt kedelig. Pestosneglene er hurtige at lave, og snegler sig på ingen måde af sted. Du kan putte dem i fryseren, så du altid har en ved hånden.

        Opskriften giver cirka 12 pestosnegle.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 1 dl vand
          • 1 dl kærnemælk
          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl grahamsmel
          • 4 ½ dl hvedemel

          Fyld:

          • 50 g. pesto
          • 2 spsk. parmesanost til pynt (valgfrit)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 mellem skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 1 dejskraber
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade. Tænd oven på 225 grader.
          4. Dej: Smuldr gæren i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          6. Hæld vand, kærnemælk og olie i skålen. Rør det sammen, så gæren bliver opløst.
          7. Kom grahamsmel i skålen. Bland det sammen. Kom salt i skålen.
          8. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft i dejen med grydesken.
          9. Kom lidt mel på bordet. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne.
          10. Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 15 minutter.
          11. Kom lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på 20 x 40 centimeter. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klister til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
          12. Tag en dejskraber, og smør pesto ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.
          13. Rul dejen sammen til en 40 centimeter lang pølse, og klem kanterne sammen. Læg pølsen på et, skærebræt og skær den ud i 12 skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller snegle.
          14. Placér pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.
          15. Læg husholdningsfilm over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.
          16. Tag filmen af, og sæt pestosneglene midt i ovnen. Bag dem i 12-15 minutter.
          17. Tag pestosneglene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Værs'go - Lune pestosnegle!