Pestosnegle

Pestosnegle

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her er den ideelle idé til madpakken, hvis leverdrengen er blevet lidt kedelig. Pestosneglene er hurtige at lave, og snegler sig på ingen måde af sted. Du kan putte dem i fryseren, så du altid har en ved hånden.

        Opskriften giver cirka 12 pestosnegle.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 601 kJ / 143 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 1 dl. vand
        • 1 dl. kærnemælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl. grahamsmel
        • 4 ½ dl. hvedemel

        Fyld:

        • 50 g. pesto
        • 2 spsk. parmesanost til pynt (valgfrit)
      • Trin 3 af 16

        Læg bagepapir på en bageplade. Tænd oven på 225 grader.

      • Trin 4 af 16

        Dej: Smuldr gæren i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 16

        Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 dl. vand
      • Trin 6 af 16

        Hæld vand, kærnemælk og olie i skålen. Rør det sammen, så gæren bliver opløst.

        • 1 dl. kærnemælk
        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 16

        Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.

        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt

         

      • Trin 8 af 16

        Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.

        • 4 ½ dl. hvedemel

         

      • Trin 9 af 16

        Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den færdig med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 16

        Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter.

      • Trin 11 af 16

        Kom lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på cirka 20 x 40 centimeter. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klister til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 16

        Tag en dejskraber, og smør pesto ud på dejen i et jævnt lag. Klik på videoen og se, hvordan du smører fyldet ud.

        • 50 g. pesto
      • Trin 13 af 16

        Rul dejen sammen på den lange led til en 40 centimeter lang pølse. Klem kanterne sammen med fingrene. Læg pølsen på et skærebræt, og skær den forsigtigt ud i 12 skiver. Klik på videoen og se, hvordan du ruller snegle.

      • Trin 14 af 16

        Læg pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.

        • 2 spsk. parmesanost (valgfrit)

         

      • Trin 15 af 16

        Læg et rent viskestykke over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.

      • Trin 16 af 16

        Bag pestosneglene på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er den ideelle idé til madpakken, hvis leverdrengen er blevet lidt kedelig. Pestosneglene er hurtige at lave, og snegler sig på ingen måde af sted. Du kan putte dem i fryseren, så du altid har en ved hånden.

        Opskriften giver cirka 12 pestosnegle.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 1 dl. vand
          • 1 dl. kærnemælk
          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl. grahamsmel
          • 4 ½ dl. hvedemel

          Fyld:

          • 50 g. pesto
          • 2 spsk. parmesanost til pynt (valgfrit)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 mellem skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 1 dejskraber
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Læg bagepapir på en bageplade. Tænd oven på 225 grader.
          4. Dej: Smuldr gæren i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          6. Hæld vand, kærnemælk og olie i skålen. Rør det sammen, så gæren bliver opløst.
          7. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
          8. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.
          9. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den færdig med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter.
          11. Kom lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på cirka 20 x 40 centimeter. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klister til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
          12. Tag en dejskraber, og smør pesto ud på dejen i et jævnt lag. Klik på videoen og se, hvordan du smører fyldet ud.
          13. Rul dejen sammen på den lange led til en 40 centimeter lang pølse. Klem kanterne sammen med fingrene. Læg pølsen på et skærebræt, og skær den forsigtigt ud i 12 skiver. Klik på videoen og se, hvordan du ruller snegle.
          14. Læg pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.
          15. Læg et rent viskestykke over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.
          16. Bag pestosneglene på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.