Persillesovs

Persillesovs

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 460 kJ / 110 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 3,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • 10 g. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 2 ½ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 dl. persille
      • Trin 3 af 7

        Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 4 af 7

        Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

        • 1 ½ spsk. hvedemel
      • Trin 5 af 7

        Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 6 af 7

        Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 7

        Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. persille
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 10 g. smør
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 2 ½ dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 gryde
          • 1 piskeris
          • 1 lille skål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
          4. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
          5. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
          6. Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          7. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 460 kJ / 110 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 39 %
            • Heraf mættet fedt: 3,1 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 7

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 7

            Find alle ingredienserne frem.

            • 20 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
            • 5 dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 dl. persille
          • Trin 3 af 7

            Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 4 af 7

            Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

            • 3 spsk. hvedemel
          • Trin 5 af 7

            Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 6 af 7

            Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 7

            Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. persille
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 20 g. smør
              • 3 spsk. hvedemel
              • 5 dl. mælk
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 gryde
              • 1 piskeris
              • 1 lille skål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
              4. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
              5. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
              6. Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              7. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 460 kJ / 110 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 39 %
                • Heraf mættet fedt: 3,1 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 7

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 7

                Find alle ingredienserne frem.

                • 30 g. smør
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 dl. persille
              • Trin 3 af 7

                Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 4 af 7

                Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 4 ½ spsk. hvedemel
              • Trin 5 af 7

                Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 6 af 7

                Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 7

                Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. persille
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 30 g. smør
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 lille skål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
                  4. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  5. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
                  6. Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  7. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.