Persille

Persille er en krydderurt. Den stammer fra Sydeuropa. Der findes to slags persille, bredbladet og kruset. De to slags smager af det samme. Skyl persillen, inden du bruger den.

Persille bliver brugt meget i dansk mad. Du kan fx bruge persille i nationalretten 'stegt flæsk med persille sovs'.  

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Persille, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme persille i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Persille i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke persille i direkte sollys. 

Retter med persille

Bananis med persillekrymmel

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 3 timer 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Persillesovs

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Pastasalat med kylling og persilledressing

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 20 min.

Blomkålssuppe med persillepesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 58 min.