Pebernødder

Pebernødder

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ja, der er faktisk peber i pebernødder, og det smager rigtig godt :) I gamle dage var peber et meget fint og dyrt krydderi. Derfor findes der mange opskrifter på pebernødder, hvor der ikke skal peber i. Men det er der her.

        Opskriften giver cirka 50 pebernødder.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 209 kJ / 50 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 1,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. mel
        • 110 g. flormelis
        • 2 tsk. kanel
        • ½ tsk. stødt nellike
        • 1 tsk. stødt ingefær
        • 1 knivspids hvid eller sort peber
        • 150 g. koldt smør
        • 1 æg
        • ½ tsk. hjortetakssalt
      • Trin 3 af 15

        Tag en stor skål. Kom mel og flormelis i. Tilsæt også alle krydderierne (kanel, stødt nellike, stødt ingefær og peber). Rør det sammen.

        • 250 g. mel
        • 110 g. flormelis
        • 2 tsk. kanel
        • ½ tsk. stødt nellike
        • 1 tsk. stødt ingefær
        • 1 knivspids hvid eller sort peber
      • Trin 4 af 15

        Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til dejen ligner brødkrummer.

        • 150 g. koldt smør
      • Trin 5 af 15

        Slå ægget ud i en kop. Kom ægget og hjortetakssalt op i skålen med mel og krydderier. Rør det hele sammen.

        • 1 æg
        • ½ tsk. hjortetakssalt
      • Trin 6 af 15

        Saml dejen med hænderne, og kom den i en frysepose. Sæt dejen på køl i minimum 15 minutter.

      • Trin 7 af 15

        Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade

      • Trin 8 af 15

        Drys mel på bordet. Del dejen i 4 dejklumper, og ælt hver dejklump hurtigt sammen.

      • Trin 9 af 15

        Rul hver dejklup ud i en lang pølse med en tykkelse på 1 ½ centimeter. (Det er cirka størrelsen på din tommelfinger).

      • Trin 10 af 15

        Tag en kniv, og skær pølsen i små stykker på cirka 1 centimeter.

      • Trin 11 af 15

        Form hvert dejstykke til små kugler.

      • Trin 12 af 15

        Fordel dejkuglerne på bagepladen, så de ikke rører hinanden, og tryk dem lidt flade med din finger.

      • Trin 13 af 15

        Fyld bagepladen op, og forsæt på en anden bageplade, til alt dejen er brugt op.

      • Trin 14 af 15

        Kom bagepladen i ovnen, og bag pebernødderne i 9-11 minutter. Hold øje med dem undervejs. Tag en pebernød op, og tjek om den er færdig. Den skal være lidt brun i bunden.

      • Trin 15 af 15

        Lad dem køle af, og opbevar pebernødderne i en kagedåse, eller spis dem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ja, der er faktisk peber i pebernødder, og det smager rigtig godt :) I gamle dage var peber et meget fint og dyrt krydderi. Derfor findes der mange opskrifter på pebernødder, hvor der ikke skal peber i. Men det er der her.

        Opskriften giver cirka 50 pebernødder.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. mel
          • 110 g. flormelis
          • 2 tsk. kanel
          • ½ tsk. stødt nellike
          • 1 tsk. stødt ingefær
          • 1 knivspids hvid eller sort peber
          • 150 g. koldt smør
          • 1 æg
          • ½ tsk. hjortetakssalt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kniv
          • 1 kop
          • 1 bageplade
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål. Kom mel og flormelis i. Tilsæt også alle krydderierne (kanel, stødt nellike, stødt ingefær og peber). Rør det sammen.
          4. Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til dejen ligner brødkrummer.
          5. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget og hjortetakssalt op i skålen med mel og krydderier. Rør det hele sammen.
          6. Saml dejen med hænderne, og kom den i en frysepose. Sæt dejen på køl i minimum 15 minutter.
          7. Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade
          8. Drys mel på bordet. Del dejen i 4 dejklumper, og ælt hver dejklump hurtigt sammen.
          9. Rul hver dejklup ud i en lang pølse med en tykkelse på 1 ½ centimeter. (Det er cirka størrelsen på din tommelfinger).
          10. Tag en kniv, og skær pølsen i små stykker på cirka 1 centimeter.
          11. Form hvert dejstykke til små kugler.
          12. Fordel dejkuglerne på bagepladen, så de ikke rører hinanden, og tryk dem lidt flade med din finger.
          13. Fyld bagepladen op, og forsæt på en anden bageplade, til alt dejen er brugt op.
          14. Kom bagepladen i ovnen, og bag pebernødderne i 9-11 minutter. Hold øje med dem undervejs. Tag en pebernød op, og tjek om den er færdig. Den skal være lidt brun i bunden.
          15. Lad dem køle af, og opbevar pebernødderne i en kagedåse, eller spis dem.