Pastinakmos med kødsovs

Pastinakmos med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3025 kJ / 723 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        Kartoffel-pastinakmos:

        • ½ kg. melede kartofler
        • 250 g. pastinakker
        • 4 dl. vand
        • 15 g. smør
        • 1 dl. mælk
        • ½ dl. kogevand
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber

        Kødsovs:

        • ½ løg
        • ½ rød chili
        • 250 g. pastinakker
        • 1-2 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ¼ citron (kun saften)
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 21

        Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.

        • ½ kg. melede kartofler
        • 250 g. pastinakker
      • Trin 4 af 21

        Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.

        • 4 dl. vand
      • Trin 5 af 21

        Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.

      • Trin 6 af 21

        Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.

      • Trin 7 af 21

        Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.

        • 15 g. smør
        • 1 dl. mælk
      • Trin 8 af 21

        Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.

        • ½ dl. kogevand
      • Trin 9 af 21

        Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber
      • Trin 10 af 21

        Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 11 af 21

        Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

        • ½ rød chili
      • Trin 12 af 21

        Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.

        • 250 g. pastinakker
      • Trin 13 af 21

        Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
      • Trin 14 af 21

        Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 15 af 21

        Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.

      • Trin 16 af 21

        Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.

        • 200 g. hakket oksekød
      • Trin 17 af 21

        Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.

      • Trin 18 af 21

        Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 19 af 21

        Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 20 af 21

        Smag retten til med citronsaft, salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 21 af 21

        Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffel-pastinakmos:

          • ½ kg. melede kartofler
          • 250 g. pastinakker
          • 4 dl. vand
          • 15 g. smør
          • 1 dl. mælk
          • ½ dl. kogevand
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ knivspids peber

          Kødsovs:

          • ½ løg
          • ½ rød chili
          • 250 g. pastinakker
          • 1-2 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
          • 1 spsk. olie
          • 200 g. hakket oksekød
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ¼ citron (kun saften)
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 store gryder
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 teske
          • 1 rivejern
          • 1 spatel
          • 1 grydeske
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.
          4. Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.
          5. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.
          6. Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.
          7. Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.
          8. Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.
          9. Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.
          10. Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
          12. Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.
          13. Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
          15. Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.
          16. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.
          17. Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.
          18. Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.
          19. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          20. Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
          21. Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3025 kJ / 723 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 49 %
            • Fedt: 31 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            Kartoffel-pastinakmos:

            • 1 kg. melede kartofler
            • 500 g. pastinakker
            • 8 dl. vand
            • 25 g. smør
            • 2 dl. mælk
            • 1 dl. kogevand
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Kødsovs:

            • 1 løg
            • 1 rød chili
            • 500 g. pastinakker
            • 3-4 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
            • 2 spsk. olie
            • 400 g. hakket oksekød
            • 2 dåser hakkede tomater
            • ¼ citron (kun saften)
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 21

            Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.

            • 1 kg. melede kartofler
            • 500 g. pastinakker
          • Trin 4 af 21

            Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.

          • Trin 5 af 21

            Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.

          • Trin 6 af 21

            Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.

          • Trin 7 af 21

            Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.

            • 25 g. smør
            • 2 dl. mælk
          • Trin 8 af 21

            Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.

            • 1 dl. kogevand
          • Trin 9 af 21

            Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 21

            Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 11 af 21

            Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

            • 1 rød chili
          • Trin 12 af 21

            Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.

            • 500 g. pastinakker
          • Trin 13 af 21

            Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3-4 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
          • Trin 14 af 21

            Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 15 af 21

            Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.

          • Trin 16 af 21

            Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.

            • 400 g. hakket oksekød
          • Trin 17 af 21

            Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.

          • Trin 18 af 21

            Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 19 af 21

            Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 2 spiseskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ¼ citron (kun saften)
          • Trin 20 af 21

            Smag retten til med citronsaft, salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 21 af 21

            Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffel-pastinakmos:

              • 1 kg. melede kartofler
              • 500 g. pastinakker
              • 8 dl. vand
              • 25 g. smør
              • 2 dl. mælk
              • 1 dl. kogevand
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Kødsovs:

              • 1 løg
              • 1 rød chili
              • 500 g. pastinakker
              • 3-4 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
              • 2 spsk. olie
              • 400 g. hakket oksekød
              • 2 dåser hakkede tomater
              • ¼ citron (kun saften)
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 store gryder
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 piskeris
              • 1 teske
              • 1 rivejern
              • 1 spatel
              • 1 grydeske
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.
              4. Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.
              5. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.
              6. Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.
              7. Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.
              8. Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.
              9. Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.
              10. Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
              12. Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.
              13. Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
              15. Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.
              16. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.
              17. Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.
              18. Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.
              19. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 2 spiseskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              20. Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
              21. Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3025 kJ / 723 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 49 %
                • Fedt: 31 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                Kartoffel-pastinakmos:

                • 1 ½ kg. melede kartofler
                • 750 g. pastinakker
                • 12 dl. vand
                • 40 g. smør
                • 3 dl. mælk
                • 1 ½ dl. kogevand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Kødsovs:

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ rød chili
                • 750 g. pastinakker
                • 3-6 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
                • 3 spsk. olie
                • 600 g. hakket oksekød
                • 3 dåser hakkede tomater
                • ½ citron (kun saften)
                • ¾ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 3 af 21

                Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.

                • 1 ½ kg. melede kartofler
                • 750 g. pastinakker
              • Trin 4 af 21

                Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.

                • 12 dl. vand
              • Trin 5 af 21

                Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.

              • Trin 6 af 21

                Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.

              • Trin 7 af 21

                Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.

                • 40 g. smør
                • 3 dl. mælk
              • Trin 8 af 21

                Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.

                • 1 ½ dl. kogevand
              • Trin 9 af 21

                Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 10 af 21

                Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 11 af 21

                Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

                • 1 ½ rød chili
              • Trin 12 af 21

                Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.

                • 750 g. pastinakker
              • Trin 13 af 21

                Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3-6 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
              • Trin 14 af 21

                Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 15 af 21

                Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.

              • Trin 16 af 21

                Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.

                • 600 g. hakket oksekød
              • Trin 17 af 21

                Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.

              • Trin 18 af 21

                Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 19 af 21

                Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 3 spiseskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ½ citron (kun saften)
              • Trin 20 af 21

                Smag retten til med citronsaft, salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 21 af 21

                Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Spice den traditionelle kartoffelmos med kødsovs lidt op, og bland pastinakker i mosen og krydderier i sovsen. Du vil helt sikkert elske det!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffel-pastinakmos:

                  • 1 ½ kg. melede kartofler
                  • 750 g. pastinakker
                  • 12 dl. vand
                  • 40 g. smør
                  • 3 dl. mælk
                  • 1 ½ dl. kogevand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Kødsovs:

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ rød chili
                  • 750 g. pastinakker
                  • 3-6 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
                  • 3 spsk. olie
                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • ½ citron (kun saften)
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 store gryder
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 teske
                  • 1 rivejern
                  • 1 spatel
                  • 1 grydeske
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kartoffel-pastinakmos: Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden.
                  4. Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Kog i cirka 20 minutter, til de er møre. Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar. Start fra punkt 11.
                  5. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.
                  6. Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser med et piskeris.
                  7. Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.
                  8. Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.
                  9. Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.
                  10. Chilikrydret kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
                  12. Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern.
                  13. Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
                  15. Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune.
                  16. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det.
                  17. Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.
                  18. Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.
                  19. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 3 spiseskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  20. Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
                  21. Servér kartoffel-pastinakmosen med rygende varm, chilikrydret kødsovs til. Velbekomme!