Pastaret med ricotta

Pastaret med ricotta

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Ricotta er en slags italiensk friskost - noget i stil med hytteost. Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2151 kJ / 512 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. friske lasagneplader
        • 250-350 g. broccoli eller blomkål
        • 250 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
        • 1 ½ tsk. fint revet citronskal
        • ½ bundt frisk basilikum
        • 4 tsk. salt
        • Lidt friskkværnet peber 
        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 19

        Hæld 2-3 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.

      • Trin 4 af 19

        Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.

        • 250-350 g. broccoli eller blomkål
      • Trin 5 af 19

        Hæld salt i vandet, når det koger.

        • 3 tsk. salt
      • Trin 6 af 19

        Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.

      • Trin 7 af 19

        Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.

      • Trin 8 af 19

        Put ricotta i en skål.

        • 250 g. ricotta
      • Trin 9 af 19

        Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

        • 1 ½ tsk. revet citronskal
      • Trin 10 af 19

        Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt frisk basilikum
      • Trin 11 af 19

        Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

      • Trin 12 af 19

        Smag til med salt og friskkværnet peber.

        • 1 tsk. salt
        • Friskkværnet peber
      • Trin 13 af 19

        Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.

      • Trin 14 af 19

        Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.

        • 200 g. friske lasagneplader
      • Trin 15 af 19

        Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.

      • Trin 16 af 19

        Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.

      • Trin 17 af 19

        Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 

      • Trin 18 af 19

        Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.

      • Trin 19 af 19

        Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ricotta er en slags italiensk friskost - noget i stil med hytteost. Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. friske lasagneplader
          • 250-350 g. broccoli eller blomkål
          • 250 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
          • 1 ½ tsk. fint revet citronskal
          • ½ bundt frisk basilikum
          • 4 tsk. salt
          • Lidt friskkværnet peber 

          Tilbehør

          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 hulske
          • 2 mellem skåle
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 rivejern
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld 2-3 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
          4. Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.
          5. Hæld salt i vandet, når det koger.
          6. Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.
          7. Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.
          8. Put ricotta i en skål.
          9. Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
          10. Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
          12. Smag til med salt og friskkværnet peber.
          13. Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.
          14. Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.
          15. Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.
          16. Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.
          17. Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 
          18. Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.
          19. Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2151 kJ / 512 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 33 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. friske lasagneplader
            • 500-750 g. broccoli eller blomkål
            • 500 g. ricotta
            • 2-3 tsk. fint revet citronskal
            • 1 bundt frisk basilikum
            • 7 tsk. salt
            • Lidt friskkværnet peber 
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 19

            Hæld 4-5 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.

          • Trin 4 af 19

            Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.

            • 500-750 g. broccoli eller blomkål
          • Trin 5 af 19

            Hæld salt i vandet, når det koger.

            • 5 tsk. salt
          • Trin 6 af 19

            Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.

          • Trin 7 af 19

            Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.

          • Trin 8 af 19

            Put ricotta i en skål.

            • 500 g. ricotta
          • Trin 9 af 19

            Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

            • 2-3 tsk. revet citronskal
          • Trin 10 af 19

            Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 bundt frisk basilikum
          • Trin 11 af 19

            Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

          • Trin 12 af 19

            Smag til med salt og friskkværnet peber.

            • 2 tsk. salt
            • Friskkværnet peber
          • Trin 13 af 19

            Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.

          • Trin 14 af 19

            Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.

            • 400 g. friske lasagneplader
          • Trin 15 af 19

            Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.

          • Trin 16 af 19

            Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.

          • Trin 17 af 19

            Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 

          • Trin 18 af 19

            Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.

          • Trin 19 af 19

            Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. friske lasagneplader
              • 500-750 g. broccoli eller blomkål
              • 500 g. ricotta 
              • 2-3 tsk. fint revet citronskal
              • 1 bundt frisk basilikum
              • 7 tsk. salt
              • Lidt friskkværnet peber 

              Tilbehør:

              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 hulske
              • 2 mellem skåle
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 rivejern
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 serveringsfad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld 4-5 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
              4. Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.
              5. Hæld salt i vandet, når det koger.
              6. Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.
              7. Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.
              8. Put ricotta i en skål.
              9. Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
              10. Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
              12. Smag til med salt og friskkværnet peber.
              13. Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.
              14. Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.
              15. Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.
              16. Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.
              17. Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 
              18. Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.
              19. Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Ricotta er en slags italiensk friskost - noget i stil med hytteost. Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2151 kJ / 512 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 33 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. friske lasagneplader
                • 750-1000 g. broccoli eller blomkål
                • 750 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
                • 3-4 tsk. fint revet citronskal
                • 1 ½ bundt frisk basilikum
                • 10 tsk. salt
                • Lidt friskkværnet peber 
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 19

                Hæld 6-7 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.

              • Trin 4 af 19

                Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.

                • 750-1000 g. broccoli eller blomkål
              • Trin 5 af 19

                Hæld salt i vandet, når det koger.

                • 7 tsk. salt
              • Trin 6 af 19

                Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.

              • Trin 7 af 19

                Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.

              • Trin 8 af 19

                Put ricotta i en skål.

                • 750 g. ricotta
              • Trin 9 af 19

                Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

                • 3-4 tsk. revet citronskal
              • Trin 10 af 19

                Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ bundt frisk basilikum
              • Trin 11 af 19

                Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

              • Trin 12 af 19

                Smag til med salt og friskkværnet peber.

                • 3 tsk. salt
                • Friskkværnet peber
              • Trin 13 af 19

                Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.

              • Trin 14 af 19

                Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.

                • 600 g. friske lasagneplader
              • Trin 15 af 19

                Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.

              • Trin 16 af 19

                Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.

              • Trin 17 af 19

                Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 

              • Trin 18 af 19

                Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.

              • Trin 19 af 19

                Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ricotta er en slags italiensk friskost - noget i stil med hytteost. Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. friske lasagneplader
                  • 750-1000 g. broccoli eller blomkål
                  • 750 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
                  • 3-4 tsk. fint revet citronskal
                  • 1 ½ bundt frisk basilikum
                  • 10 tsk. salt
                  • Lidt friskkværnet peber 

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 hulske
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 rivejern
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld 6-7 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
                  4. Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.
                  5. Hæld salt i vandet, når det koger.
                  6. Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.
                  7. Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.
                  8. Put ricotta i en skål.
                  9. Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
                  10. Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
                  12. Smag til med salt og friskkværnet peber.
                  13. Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.
                  14. Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.
                  15. Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.
                  16. Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.
                  17. Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 
                  18. Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.
                  19. Ved bordet: Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.