1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Ost >
  5. Fast ost >
  6. Parmesanost

Parmesanost

Parmesanost er et mejeriprodukt. Den er trekantet og gullig i farven. Den er hård. Parmesan skal rives på et rivejern.

Parmesanost kan du bruge til at drysse over spagetti med kødsovs.

 

Smag: Salt og umami.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

20 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar parmesanost i køleskabet. Pak den ind i madpapir. Du skal ikke pakke den ind i stanniol, husholdningsfilm eller en bøtte med låg. Du kan også komme parmesanost i fryseren. Optø frossen ost i køleskabet.

Retter med parmesanost

Kødboller med tomatsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 1 time 40 min.

Rødbedepesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 30 min.

Ærtepesto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 15 min.

Arbejdstid: 15 min.

Pesto med broccoli

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min.

Arbejdstid: 20 min.