1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Ost >
  5. Fast ost >
  6. Parmesanost

Parmesanost

Parmesanost er et mejeriprodukt. Den er trekantet og gullig i farven. Den er hård. Parmesan skal rives på et rivejern.

Parmesanost kan du bruge til at drysse over spagetti med kødsovs.

 

Smag: Salt og umami.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

20 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar parmesanost i køleskabet. Pak den ind i madpapir. Du skal ikke pakke den ind i stanniol, husholdningsfilm eller en bøtte med låg. Du kan også komme parmesanost i fryseren. Optø frossen ost i køleskabet.

Retter med parmesanost

Cannelloni med kødsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Risotto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Korn-otto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Spaghetti med linsesovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min