Paprikagryde med mos

Paprikagryde med mos

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2260 kJ / 538 kcal
        • Protein: 29 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. svinekød
        • 125 g. perleløg på glas
        • 10 g. smør
        • 1 tsk. olie
        • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
        • ½ spsk. paprika
        • 1 dl grøntsagsbouillon
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 rød peberfrugt

        Kartoffel-spinatmos:

        • ½ kg. kartofler
        • ¾ l vand
        • 250 g. frisk spinat
        • 2 dl mælk
        • 15 g. smør
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 3 af 21

        Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.

        • 10 g. smør
        • 1 tsk. olie
      • Trin 4 af 21

        Læg kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.

        • 250 g. svinekød
      • Trin 5 af 21

        Kom tomatpuré i gryden. Rør rundt.

        • 1 spsk. tomatpuré
      • Trin 6 af 21

        Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.

        • ½ spsk. paprika
        • 1 dl grøntsagsbouillon
        • 125 g. perleløg på glas
         
      • Trin 7 af 21

        Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.

        • ¼ tsk. salt
      • Trin 8 af 21

        Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 9 af 21

        Varm en stegepande op.

      • Trin 10 af 21

        Læg peberfrugten på stegepanden, og steg i 5 minutter. Rør hele tiden.

      • Trin 11 af 21

        Hæld peberfrugten i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.

      • Trin 12 af 21

        Smag retten til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 13 af 21

        Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 14 af 21

        Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.

        • ¾ l vand
      • Trin 15 af 21

        Skyl spinaten, og fjern de grove stilke.

        • 250 g. frisk spinat
      • Trin 16 af 21

        Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.

      • Trin 17 af 21

        Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.

      • Trin 18 af 21

        Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.

      • Trin 19 af 21

        Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.

        • 15 g. smør
        • 2 dl mælk
      • Trin 20 af 21

        Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.

      • Trin 21 af 21

        Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. svinekød
          • 125 g. perleløg på glas
          • 10 g. smør
          • 1 tsk. olie
          • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
          • ½ spsk. paprika
          • 1 dl grøntsagsbouillon
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 rød peberfrugt

          Kartoffel-spinatmos:

          • ½ kg. kartofler
          • ¾ l vand
          • 250 g. frisk spinat
          • 2 dl mælk
          • 15 g. smør
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor gryde
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stegepande
          • 1 si
          • 2 grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 dørslag
          • 1 mellem skål
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.
          4. Læg kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
          5. Kom tomatpuré i gryden. Rør rundt.
          6. Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.
          7. Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.
          8. Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          9. Varm en stegepande op.
          10. Læg peberfrugten på stegepanden, og steg i 5 minutter. Rør hele tiden.
          11. Hæld peberfrugten i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
          12. Smag retten til med salt og peber.
          13. Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.
          14. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.
          15. Skyl spinaten, og fjern de grove stilke.
          16. Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.
          17. Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
          18. Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.
          19. Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.
          20. Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.
          21. Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2260 kJ / 538 kcal
            • Protein: 29 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. svinekød
            • 250 g. perleløg på glas
            • 10 g. smør
            • 2 tsk. olie
            • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
            • 1 spsk. paprika
            • 2 dl grøntsagsbouillon
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 røde peberfrugter

            Kartoffel-spinatmos:

            • 1 kg. kartofler
            • 1 ½ l vand
            • 500 g. frisk spinat
            • 4 dl mælk
            • 25 g. smør
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 3 af 21

            Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.

            • 10 g. smør
            • 2 tsk. olie
          • Trin 4 af 21

            Læg kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.

            • 500 g. svinekød
          • Trin 5 af 21

            Kom tomatpuré i gryden. Rør rundt.

            • 2 spsk. tomatpuré
          • Trin 6 af 21

            Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.

            • 1 spsk. paprika
            • 2 dl grøntsagsbouillon
            • 250 g. perleløg på glas
             
          • Trin 7 af 21

            Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.

            • ½ tsk. salt
          • Trin 8 af 21

            Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 2 røde peberfrugter
          • Trin 9 af 21

            Varm en stegepande op.

          • Trin 10 af 21

            Læg peberfrugterne på stegepanden, og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.

          • Trin 11 af 21

            Kom peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.

          • Trin 12 af 21

            Smag retten til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 13 af 21

            Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 14 af 21

            Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.

            • 1 ½ l vand
          • Trin 15 af 21

            Skyl spinaten, og fjern de grove stilke.

            • 500 g. frisk spinat
          • Trin 16 af 21

            Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.

          • Trin 17 af 21

            Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.

          • Trin 18 af 21

            Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.

          • Trin 19 af 21

            Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.

            • 25 g. smør
            • 4 dl mælk
          • Trin 20 af 21

            Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.

          • Trin 21 af 21

            Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!

            • ½ tsk, salt
            • ½ tsk. peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. svinekød
              • 250 g. perleløg på glas
              • 10 g. smør
              • 2 tsk. olie
              • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
              • 1 spsk. paprika
              • 2 dl grøntsagsbouillon
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 2 røde peberfrugter

              Kartoffel-spinatmos:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 ½ l vand
              • 500 g. frisk spinat
              • 4 dl mælk
              • 25 g. smør
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor gryde
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stegepande
              • 1 si
              • 2 grydelåg
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 dørslag
              • 1 mellem skål
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.
              4. Læg kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
              5. Kom tomatpuré i gryden. Rør rundt.
              6. Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.
              7. Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.
              8. Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              9. Varm en stegepande op.
              10. Læg peberfrugterne på stegepanden, og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.
              11. Kom peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
              12. Smag retten til med salt og peber.
              13. Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.
              14. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.
              15. Skyl spinaten, og fjern de grove stilke.
              16. Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.
              17. Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
              18. Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.
              19. Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.
              20. Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.
              21. Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2260 kJ / 538 kcal
                • Protein: 29 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. svinekød
                • 375 g. perleløg på glas
                • 15 g. smør
                • 3 tsk. olie
                • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 dl grøntsagsbouillon
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 røde peberfrugter

                Kartoffel-spinatmos:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 2 l vand
                • 750 g. frisk spinat
                • 6 dl mælk
                • 40 g. smør
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 3 af 21

                Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.

                • 15 g. smør
                • 3 tsk. olie
              • Trin 4 af 21

                Put kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.

                • 750 g. svinekød
              • Trin 5 af 21

                Kom tomatpuré i gryden. Rør det sammen.

                • 3 spsk. tomatpuré
              • Trin 6 af 21

                Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.

                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 dl grøntsagsbouillon
                • 375 g. perleløg på glas
                 
              • Trin 7 af 21

                Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.

                • ¾ tsk. salt
              • Trin 8 af 21

                Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 3 røde peberfrugter
              • Trin 9 af 21

                Varm en stegepande op.

              • Trin 10 af 21

                Læg peberfrugterne på stegepanden, og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.

              • Trin 11 af 21

                Hæld peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.

              • Trin 12 af 21

                Smag retten til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 13 af 21

                Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 14 af 21

                Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.

                • 2 l vand
              • Trin 15 af 21

                Skyl spinaten og fjern de grove stilke.

                • 750 g. frisk spinat
              • Trin 16 af 21

                Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.

              • Trin 17 af 21

                Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.

              • Trin 18 af 21

                Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.

              • Trin 19 af 21

                Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.

                • 40 g. smør
                • 6 dl mælk
              • Trin 20 af 21

                Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.

              • Trin 21 af 21

                Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. svinekød
                  • 375 g. perleløg på glas
                  • 15 g. smør
                  • 3 tsk. olie
                  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
                  • 1 ½ spsk. paprika
                  • 3 dl grøntsagsbouillon
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 røde peberfrugter

                  Kartoffel-spinatmos:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 2 l vand
                  • 750 g. frisk spinat
                  • 6 dl mælk
                  • 40 g. smør
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor gryde
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stegepande
                  • 1 si
                  • 2 grydelåg
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellem skål
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.
                  4. Put kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
                  5. Kom tomatpuré i gryden. Rør det sammen.
                  6. Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.
                  7. Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.
                  8. Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  9. Varm en stegepande op.
                  10. Læg peberfrugterne på stegepanden, og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.
                  11. Hæld peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
                  12. Smag retten til med salt og peber.
                  13. Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.
                  14. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.
                  15. Skyl spinaten og fjern de grove stilke.
                  16. Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.
                  17. Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
                  18. Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.
                  19. Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.
                  20. Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.
                  21. Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!