- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Paprikagryde med kartoffelmos
Paprikagryde med kartoffelmos
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.
Tip: Du kan i stedet for perleløg bruge halv mængde almindelige løg, som du svitser, inden du laver sovsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til paprikagryde med kartoffelmos
Paprikagryde
500 g. svinekød
750 g. svinekød
250 g. svinekød
250 g. perleløg på glas
375 g. perleløg på glas
125 g. perleløg på glas
10 g. smør
15 g. smør
2 tsk. olie
2 spsk. koncentreret tomatpuré
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1/4 terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
Kartoffel-spinatmos
1 kg. kartofler (melede)
1 ½ kg. kartofler (melede)
½ kg. kartofler (melede)
1 ½ l vand
2 l vand
¾ l vand
500 g. frisk spinat
750 g. frisk spinat
250 g. frisk spinat
4 dl mælk
6 dl mælk
2 dl mælk
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grisekød (strimler)
Perleløg
Smør
Rapsolie
Tomatpuré
Paprika
Vand
Grøntsagsbouillon
Salt
Peber
Peberfrugt
Kartofler - melede
Spinat
Mælk
Køkkenredskaber til paprikagryde med kartoffelmos
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stor gryde
1 mellem gryde
1 stegepande
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 dørslag
1 si
2 grydelåg
Kartoffelmoser
Måleskeer
Grydeske
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Stor gryde
Mellem gryde
Stegepande
Køkkenvægt
Målebæger
Kartoffelskræller
Dørslag
Si
Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Paprikagryde:
3.
4.
5.
6.
Kom perleløg, paprika, vand og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.
7.
8.
Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Kartoffel-spinatmos:
13.
Vask, og skræl kartoflerne. Se videoen.
14.
Skær kartoflerne i terninger. Se videoen.
15.
Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Se videoen.
16.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.
17.
18.
19.
Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet.
20.
Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med en kartoffelmoser eller et piskeris. Se videoen.
21.
22.
23.
Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2260 kJ / 538 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer