Panerede grisekoteletter

Panerede grisekoteletter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3535 kJ / 845 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 10 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienserne frem.

        Bønnesalat:

        • 2 skiver rugbrød
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian
        • ¼ tsk. salt
        • 350 g. cherrytomater
        • ½ l. vand
        • 1 tsk. salt
        • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne

        Dressing:

        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. honning
        • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
        • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Kartofler:

        • 325 g. små kartofler
        • 1 ¼ tsk. salt
        • 5 g. smør
        • ½ spsk. timian

        Panerede svinekoteletter:

        • ½ æg
        • ¾ dl. rasp
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
        • 12 g. smør
        • 1 spsk. olie
      • Trin 3 af 26

        Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 26

        Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 5 af 26

        Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 26

        Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

      • Trin 7 af 26

        Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

      • Trin 8 af 26

        Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

        • 350 g. cherrytomater
      • Trin 9 af 26

        Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

        • ½ l. vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 10 af 26

        Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

        • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
      • Trin 11 af 26

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 12 af 26

        Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

      • Trin 13 af 26

        Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 14 af 26

        Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ spsk. honning
        • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
        • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 15 af 26

        Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

      • Trin 16 af 26

        Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

      • Trin 17 af 26

        Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.

        • 325 g. små kartofler
        • 1 ¼ tsk. salt
      • Trin 18 af 26

        Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.

      • Trin 19 af 26

        Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.

      • Trin 20 af 26

        Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.

        • 5 g. smør
        • ½ spsk. timian
      • Trin 21 af 26

        Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.

      • Trin 22 af 26

        Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • ½ æg
      • Trin 23 af 26

        Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.

        • ¾ dl. rasp
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 24 af 26

        Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.

        • 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
      • Trin 25 af 26

        Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

        • 12 g. smør
        • 1 spsk. olie
      • Trin 26 af 26

        Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Bønnesalat:

          • 2 skiver rugbrød
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. tørret timian
          • ¼ tsk. salt
          • 350 g. cherrytomater
          • ½ l. vand
          • 1 tsk. salt
          • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne

          Dressing:

          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. honning
          • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
          • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Kartofler:

          • 325 g. små kartofler
          • 1 ¼ tsk. salt
          • 5 g. smør
          • ½ spsk. timian

          Panerede svinekoteletter:

          • ½ æg
          • ¾ dl. rasp
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
          • 12 g. smør
          • 1 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 dørslag
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skål
          • 1 stor gryde
          • 2 stegepander
          • 2 paletknive
          • 2 dybe tallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
          5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
          6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
          7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
          8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
          9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
          10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
          11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
          13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
          14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
          16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
          17. Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
          18. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
          19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
          20. Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
          21. Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
          22. Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          23. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
          24. Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
          25. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
          26. Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3535 kJ / 845 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 44 %
            • Heraf mættet fedt: 10 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 26

            Find alle ingredienserne frem.

            Bønnesalat:

            • 4 skiver rugbrød
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian
            • ½ tsk. salt
            • 500 g  cherrytomater
            • 1 l. vand
            • 2 tsk. salt
            • 500 g. grønne bønner, friske eller frosne

            Dressing:

            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. honning
            • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Kartofler:

            • 650 g. små kartofler
            • 2 ½ tsk. salt
            • 10 g. smør
            • 1 spsk. timian

            Panerede svinekoteletter:

            • 1 æg
            • 1 ½ dl. rasp
            • 1 tsk. salt
            • 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
            • 25 g. smør
          • Trin 3 af 26

            Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 26

            Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 5 af 26

            Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 26

            Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

          • Trin 7 af 26

            Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

          • Trin 8 af 26

            Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

            • 500 g. cherrytomater
          • Trin 9 af 26

            Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

            • 1 l. vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 10 af 26

            Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

          • Trin 11 af 26

            Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

          • Trin 12 af 26

            Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

          • Trin 13 af 26

            Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 14 af 26

            Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 spsk. honning
            • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 26

            Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

          • Trin 16 af 26

            Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

          • Trin 17 af 26

            Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.

            • 650 g. små kartofler
            • 2 ½ tsk. salt
          • Trin 18 af 26

            Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.

          • Trin 19 af 26

            Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.

          • Trin 20 af 26

            Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.

            • 10 g. smør
            • 1 spsk. timian
          • Trin 21 af 26

            Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.

          • Trin 22 af 26

            Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 23 af 26

            Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.

            • 1 ½ dl. rasp
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 24 af 26

            Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.

            • 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
          • Trin 25 af 26

            Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

            • 25 g. smør
            • 2 spsk. olie
          • Trin 26 af 26

            Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Bønnesalat:

              • 4 skiver rugbrød
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. tørret timian
              • ½ tsk. salt
              • 500 g  cherrytomater
              • 1 l. vand
              • 2 tsk. salt
              • 500 g. grønne bønner, friske eller frosne

              Dressing:

              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. honning
              • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
              • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Kartofler:

              • 650 g. små kartofler
              • 2 ½ tsk. salt
              • 10 g. smør
              • 1 spsk. timian

              Panerede svinekoteletter:

              • 1 æg
              • 1 ½ dl. rasp
              • 1 tsk. salt
              • 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
              • 25 g. smør
              • 2 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 frysepose
              • 1 stor skål
              • 1 lille gryde
              • 1 dørslag
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 lille skål
              • 1 stor gryde
              • 2 stegepander
              • 2 paletknive
              • 2 dybe tallerkener

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
              4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
              5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
              6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
              7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
              8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
              9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
              10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
              11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
              13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
              14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
              16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
              17. Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
              18. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
              19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
              20. Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
              21. Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
              22. Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              23. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
              24. Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
              25. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
              26. Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3535 kJ / 845 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt: 10 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 26

                Find alle ingredienserne frem.

                Bønnesalat:

                • 6 skiver rugbrød
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • ¾ tsk. salt
                • 750 g. cherrytomater
                • 1 ½ l. vand
                • 3 tsk. salt
                • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne

                Dressing:

                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. honning
                • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Kartofler:

                • 975 g. små kartofler
                • 3 ¾ tsk. salt
                • 15 g. smør
                • 1 ½ spsk. timian

                Panerede svinekoteletter:

                • 1 ½ æg
                • 2 ¼ dl. rasp
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
                • 37 g. smør
                • 3 spsk. olie
              • Trin 3 af 26

                Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 26

                Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 5 af 26

                Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 6 af 26

                Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

              • Trin 7 af 26

                Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

              • Trin 8 af 26

                Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

                • 750 g. cherrytomater
              • Trin 9 af 26

                Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

                • 1 ½ l. vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 10 af 26

                Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

                • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
              • Trin 11 af 26

                Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

              • Trin 12 af 26

                Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

              • Trin 13 af 26

                Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 14 af 26

                Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ spsk. honning
                • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 15 af 26

                Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

              • Trin 16 af 26

                Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

              • Trin 17 af 26

                Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.

                • 975 g. små kartofler
                • 3 ¾ tsk. salt
              • Trin 18 af 26

                Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.

              • Trin 19 af 26

                Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.

              • Trin 20 af 26

                Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.

                • 15 g. smør
                • 1 ½ spsk. timian
              • Trin 21 af 26

                Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.

              • Trin 22 af 26

                Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 1 ½ æg
              • Trin 23 af 26

                Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.

                • 2 ¼ dl. rasp
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 24 af 26

                Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.

                • 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
              • Trin 25 af 26

                Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

                • 37 g. smør
                • 3 spsk. olie
              • Trin 26 af 26

                Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.

            • Oversigt

              • Print

                Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Bønnesalat:

                  • 6 skiver rugbrød
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. tørret timian
                  • ¾ tsk. salt
                  • 750 g. cherrytomater
                  • 1 ½ l. vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne

                  Dressing:

                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. honning
                  • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                  • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Kartofler:

                  • 975 g. små kartofler
                  • 3 ¾ tsk. salt
                  • 15 g. smør
                  • 1 ½ spsk. timian

                  Panerede svinekoteletter:

                  • 1 ½ æg
                  • 2 ¼ dl. rasp
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
                  • 37 g. smør
                  • 3 spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 frysepose
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 dørslag
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 stor gryde
                  • 2 stegepander
                  • 2 paletknive
                  • 2 dybe tallerkener

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
                  4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
                  5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
                  6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
                  7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
                  8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
                  9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
                  10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
                  11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
                  13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
                  14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
                  16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
                  17. Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
                  18. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
                  19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
                  20. Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
                  21. Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
                  22. Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  23. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
                  24. Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
                  25. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
                  26. Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.