Panerede grisekoteletter
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3535 kJ / 845 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 10 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bønnesalat:
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 350 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kartofler:
- 325 g. små kartofler
- 1 ¼ tsk. salt
- 5 g. smør
- ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- ½ æg
- ¾ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 12 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Bønnesalat:
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 350 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kartofler:
- 325 g. små kartofler
- 1 ¼ tsk. salt
- 5 g. smør
- ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- ½ æg
- ¾ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 12 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 3 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 26
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 2 skiver rugbrød
- Trin 5 af 26
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- Trin 6 af 26
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 26
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 26
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 350 g. cherrytomater
- Trin 9 af 26
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 10 af 26
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
- Trin 11 af 26
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 26
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 26
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- ½ fed hvidløg
- Trin 14 af 26
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 15 af 26
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 26
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Trin 17 af 26
Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- 325 g. små kartofler
- 1 ¼ tsk. salt
- Trin 18 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Trin 19 af 26
Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Trin 20 af 26
Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- 5 g. smør
- ½ spsk. timian
- Trin 21 af 26
Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Trin 22 af 26
Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- ½ æg
- Trin 23 af 26
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- ¾ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 24 af 26
Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- Trin 25 af 26
Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- 12 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 26 af 26
Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Du skal bruge
Ingredienser
Bønnesalat:
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 350 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Kartofler:
- 325 g. små kartofler
- 1 ¼ tsk. salt
- 5 g. smør
- ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- ½ æg
- ¾ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 12 g. smør
- 1 spsk. olie
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3535 kJ / 845 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 10 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bønnesalat:
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g. cherrytomater
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kartofler:
- 650 g. små kartofler
- 2 ½ tsk. salt
- 10 g. smør
- 1 spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 25 g. smør
- 2 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Bønnesalat:
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g cherrytomater
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kartofler:
- 650 g. små kartofler
- 2 ½ tsk. salt
- 10 g. smør
- 1 spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 25 g. smør
- Trin 3 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 26
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 4 skiver rugbrød
- Trin 5 af 26
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 26
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 26
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 26
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 500 g. cherrytomater
- Trin 9 af 26
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- Trin 10 af 26
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Trin 11 af 26
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 26
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 26
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- 1 fed hvidløg
- Trin 14 af 26
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 26
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 26
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Trin 17 af 26
Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- 650 g. små kartofler
- 2 ½ tsk. salt
- Trin 18 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Trin 19 af 26
Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Trin 20 af 26
Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- 10 g. smør
- 1 spsk. timian
- Trin 21 af 26
Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Trin 22 af 26
Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 23 af 26
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- 1 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 24 af 26
Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- Trin 25 af 26
Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- 25 g. smør
- 2 spsk. olie
- Trin 26 af 26
Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Du skal bruge
Ingredienser
Bønnesalat:
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g cherrytomater
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Kartofler:
- 650 g. små kartofler
- 2 ½ tsk. salt
- 10 g. smør
- 1 spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- 4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 25 g. smør
- 2 spsk. olie
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Panerede svinekoteletter: Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
-
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3535 kJ / 845 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 10 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bønnesalat:
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kartofler:
- 975 g. små kartofler
- 3 ¾ tsk. salt
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 ½ æg
- 2 ¼ dl. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 27 g. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Bønnesalat:
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kartofler:
- 975 g. små kartofler
- 3 ¾ tsk. salt
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 ½ æg
- 2 ¼ dl. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 37 g. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 3 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 26
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 6 skiver rugbrød
- Trin 5 af 26
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- Trin 6 af 26
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 26
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 26
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 750 g. cherrytomater
- Trin 9 af 26
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- Trin 10 af 26
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
- Trin 11 af 26
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 26
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 26
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 14 af 26
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 15 af 26
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 26
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Trin 17 af 26
Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- 975 g. små kartofler
- 3 ¾ tsk. salt
- Trin 18 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Trin 19 af 26
Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Trin 20 af 26
Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. timian
- Trin 21 af 26
Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Trin 22 af 26
Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- Trin 23 af 26
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- 2 ¼ dl. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 24 af 26
Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- Trin 25 af 26
Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- 37 g. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 26 af 26
Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
Oversigt
- Print
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Du skal bruge
Ingredienser
Bønnesalat:
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Kartofler:
- 975 g. små kartofler
- 3 ¾ tsk. salt
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
- 1 ½ æg
- 2 ¼ dl. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
- 37 g. smør
- 3 spsk. olie
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 stor gryde
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
- Kartofler: Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.
- Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.
- Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.
- Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken.
- Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
- Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.
-