Pandetofler

Pandetofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Pandetofler er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til pandetoflerne. Nyd dem en efterårsdag eller -aften med familien. Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandetofler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 408 kJ / 97 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 22 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandetofler:

        • 250 g. kartofler
        • 3 æg
        • 2 spsk. kartoffelmel
        • 100 g. grahamsmel
        • 50 g. sukker
        • 3 dl. mælk eller æblemost
        • 2 æbler
        • Ca. 50 g. smør til stegning
        • Evt. lidt vand

        Bærsovs:

        • 150 g. bær fra frost, f.eks. hindbær eller solbær
        • 1 dl. vand
        • 2 tsk. Maizena
        • 1 spsk. koldt vand
      • Trin 3 af 18

        Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 18

        Skær kartoffel-ternene i en gryde og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 5 af 18

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.

      • Trin 6 af 18

        Kom kartoflerne op i en skål og mos dem med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

      • Trin 7 af 18

        Slå et æg ud i kop og hæld op i en skål. Gentag med alle æggene.

      • Trin 8 af 18

        Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker op i skålen med æg og pisk det sammen til en dej uden klumper.

        • 2 spsk. kartoffelmel
        • 100 g. grahamsmel
        • 50 g. sukker
      • Trin 9 af 18

        Kom lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen mens du pisker.

        • 3 dl. mælk eller æblemost
      • Trin 10 af 18

        Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern.

        • 2 æbler
      • Trin 11 af 18

        Kom kartoffelmos og revet æble i dejen og rør rundt. Kom lidt vand i dejen, hvis den bliver for tyk. Det skal være som en tyk pandekagedej.

      • Trin 12 af 18

        Kom smør på en stegepande og smelt det ved middel varme.

        • 2 tsk. smør
      • Trin 13 af 18

        Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.

      • Trin 14 af 18

        Bag pandekagerne et par minutter på den ene side, til de er gyldne. Vend dem og bag dem et par minutter på den anden side.

      • Trin 15 af 18

        Læg dem på en tallerken og dæk dem til med et rent viskestykke. Fortsæt til du har brugt alt dejen.

      • Trin 16 af 18

        Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.

        • 150 g. frosne bær
        • 1 dl. vand
      • Trin 17 af 18

        Ryst vand og Maizena sammen i en meljævner eller rør det sammen i en lille kop.

        • 1 spsk. koldt vand
        • 2 tsk. Maizena
      • Trin 18 af 18

        Når bær og vand koger, så hæld du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pandetofler er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til pandetoflerne. Nyd dem en efterårsdag eller -aften med familien. Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandetofler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandetofler:

          • 250 g. kartofler (gerne den melede type)
          • 3 æg
          • 2 spsk. kartoffelmel
          • 100 g. grahamsmel
          • 50 g. sukker
          • 3 dl. mælk eller æblemost
          • 2 æbler
          • Ca. 50 g. smør til stegning
          • Evt. lidt vand

          Bærsovs:

          • 150 g. bær fra frost, fx hindbær eller solbær
          • 1 dl. vand
          • 2 tsk. maizena
          • 1 spsk. koldt vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 gryder
          • 1 dørslag
          • 1 røreskål
          • 1 piskeris
          • 1 rivejern
          • 1 røreske
          • 1 teske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 grydeske
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
          4. Skær kartoffel-ternene i en gryde og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.
          6. Kom kartoflerne op i en skål og mos dem med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
          7. Slå et æg ud i kop og hæld op i en skål. Gentag med alle æggene.
          8. Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker op i skålen med æg og pisk det sammen til en dej uden klumper.
          9. Kom lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen mens du pisker.
          10. Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
          11. Kom kartoffelmos og revet æble i dejen og rør rundt. Kom lidt vand i dejen, hvis den bliver for tyk. Det skal være som en tyk pandekagedej.
          12. Kom smør på en stegepande og smelt det ved middel varme.
          13. Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.
          14. Bag pandekagerne et par minutter på den ene side, til de er gyldne. Vend dem og bag dem et par minutter på den anden side.
          15. Læg dem på en tallerken og dæk dem til med et rent viskestykke. Fortsæt til du har brugt alt dejen.
          16. Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.
          17. Ryst vand og Maizena sammen i en meljævner eller rør det sammen i en lille kop.
          18. Når bær og vand koger, så hæld du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter