Pandetofler

Pandetofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Pandetofler er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til pandetoflerne. Nyd dem en efterårsdag eller -aften med familien. Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandetofler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 408 kJ / 97 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandetofler:

        • 250 g. kartofler
        • 3 æg
        • 2 spsk. kartoffelmel
        • 100 g. grahamsmel
        • 50 g. sukker
        • 3 dl mælk eller æblemost
        • 2 æbler
        • Ca. 50 g. smør til stegning
        • Evt. lidt vand

        Bærsovs:

        • 150 g. bær fra frost, f.eks. hindbær eller solbær
        • 1 dl vand
        • 2 tsk. Maizena
        • 1 spsk. koldt vand
      • Trin 3 af 19

        Skyl kartoflerne, og skræl dem

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 19

        Skær kartoflerne i små tern, og put demi en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter. Imens kartoflerne koger, kan du forberede resten.

      • Trin 5 af 19

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.

      • Trin 6 af 19

        Hæld kartoflerne i en skål, og mos dem med et piskeris.

      • Trin 7 af 19

        Slå æggene ud i en skål.

      • Trin 8 af 19

        Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker ned i skålen med æggene. Pisk med et piskeris til, dejen er uden klumper.

        • 2 spsk. kartoffelmel
        • 100 g. grahamsmel
        • 50 g. sukker
      • Trin 9 af 19

        Pisk lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen.

        • 3 dl mælk eller æblemost
      • Trin 10 af 19

        Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

        • 2 æbler
      • Trin 11 af 19

        Rør kartoffelmos og revet æble i dejen. Hæld lidt vand i dejen, hvis du synes den er for tyk.

      • Trin 12 af 19

        Kom 2 teske smør på en slip-let stegepande. Varm panden op, så smørret smelter.

        • 2 tsk. smør
      • Trin 13 af 19

        Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.

      • Trin 14 af 19

        Bag pandekagerne et par minutter på den ene side til de er gyldne, og vend dem så med en paletkniv.

      • Trin 15 af 19

        Tag dem af stegepanden, når de er gyldne på begge sider. Tip: Læg et stykke sølvpapir over en tallerken med de færdige pandetofler, så holder de sig varme til resten er færdige.

      • Trin 16 af 19

        Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde, og bring det i kog.

        • 150 g. frosne bær
        • 1 dl vand
      • Trin 17 af 19

        Hæld vand og maizena i en lille kop, og rør det sammen.

        • 1 spsk. koldt vand
        • 2 tsk. Maizena
      • Trin 18 af 19

        Når bærrene og vandet koger, så hælder du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter

      • Trin 19 af 19

        Server de lune pandetofler med den varme bærsovs. Velbekomme! Tip: Pandetoflerne kan også spises kolde næste dag i madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pandetofler er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til pandetoflerne. Nyd dem en efterårsdag eller -aften med familien. Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandetofler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandetofler:

          • 250 g. kartofler (gerne den melede type)
          • 3 æg
          • 2 spsk. kartoffelmel
          • 100 g. grahamsmel
          • 50 g. sukker
          • 3 dl mælk eller æblemost
          • 2 æbler
          • Ca. 50 g. smør til stegning
          • Evt. lidt vand

          Bærsovs:

          • 150 g. bær fra frost, fx hindbær eller solbær
          • 1 dl vand
          • 2 tsk. maizena
          • 1 spsk. koldt vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 gryder
          • 1 dørslag
          • 1 røreskål
          • 1 piskeris
          • 1 rivejern
          • 1 røreske
          • 1 teske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 grydeske
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl kartoflerne, og skræl dem
          4. Skær kartoflerne i små tern, og put demi en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter. Imens kartoflerne koger, kan du forberede resten.
          5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.
          6. Hæld kartoflerne i en skål, og mos dem med et piskeris.
          7. Slå æggene ud i en skål.
          8. Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker ned i skålen med æggene. Pisk med et piskeris til, dejen er uden klumper.
          9. Pisk lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen.
          10. Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
          11. Rør kartoffelmos og revet æble i dejen. Hæld lidt vand i dejen, hvis du synes den er for tyk.
          12. Kom 2 teske smør på en slip-let stegepande. Varm panden op, så smørret smelter.
          13. Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.
          14. Bag pandekagerne et par minutter på den ene side til de er gyldne, og vend dem så med en paletkniv.
          15. Tag dem af stegepanden, når de er gyldne på begge sider. Tip: Læg et stykke sølvpapir over en tallerken med de færdige pandetofler, så holder de sig varme til resten er færdige.
          16. Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde, og bring det i kog.
          17. Hæld vand og maizena i en lille kop, og rør det sammen.
          18. Når bærrene og vandet koger, så hælder du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter
          19. Server de lune pandetofler med den varme bærsovs. Velbekomme! Tip: Pandetoflerne kan også spises kolde næste dag i madpakken.