Pandekager med wok-fyld

Pandekager med wok-fyld

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

        Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

        Opskriften giver 3 store eller 6 små pandekager.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2047 kJ / 489 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 43 %
        • Heraf mættet fedt: 4,4 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandekager:

        • 1 ½ æg
        • 1 ½ dl. mælk
        • 1 spsk. olie
        • ¾ dl. grahamsmel
        • ¾ dl. hvedemel
        • 1 spsk. sesamfrø (kan udelades)
        • ¼ tsk. salt
        • ½ tsk. sukker
        • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

        Fyld:

        • 50 g. hvidkål
        • ½ peberfrugt
        • ¼ squash
        • 5 minimajs (fra dåse)
        • ¼-½ rød chili
        • ½ cm ingefær
        • 50 g. frosne ærter, optøede
        • ½-¾ spsk. olie
        • 1 spsk. soja
      • Trin 3 af 19

        Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.

        • 1 ½ æg
      • Trin 4 af 19

        Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.

        • 1 ½ dl. mælk
        • 1 spsk. olie
        • ¾ dl. grahamsmel
        • ¾ dl. hvedemel
        • 1 spsk. sesamfrø (kan udelades)
        • ¼ tsk. salt
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 5 af 19

        Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage
      • Trin 6 af 19

        Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.

      • Trin 7 af 19

        Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.

      • Trin 8 af 19

        Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.

      • Trin 9 af 19

        Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.

      • Trin 10 af 19

        Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.

      • Trin 11 af 19

        Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 50 g. hvidkål
      • Trin 12 af 19

        Skyl peberfrugt og squash. Fjern kernerne og de hvide hinder fra peberfrugten. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ½ peberfrugt
        • ¼ squash
      • Trin 13 af 19

        Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.

        • 5 minimajs (fra dåse)
      • Trin 14 af 19

        Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash, minimajs og ærter op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.

        • ½-¾ spsk. olie
      • Trin 15 af 19

        Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.

        • ¼-½ rød chili
      • Trin 16 af 19

        Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

        • ½ cm ingefær
      • Trin 17 af 19

        Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.

        • 50 g. frosne ærter, optøede
        • 1 spsk. soja
      • Trin 18 af 19

        Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.

      • Trin 19 af 19

        Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

        Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

        Opskriften giver 3 store eller 6 små pandekager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandekager:

          • 1 ½ æg
          • 1 ½ dl. mælk
          • 1 spsk. olie
          • ¾ dl. grahamsmel
          • ¾ dl. hvedemel
          • 1 spsk. sesamfrø (kan udelades)
          • ¼ tsk. salt
          • ½ tsk. sukker
          • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

          Fyld:

          • 50 g. hvidkål
          • ½ peberfrugt
          • ¼ squash
          • 5 minimajs (fra dåse)
          • ¼-½ rød chili
          • ½ cm ingefær
          • 50 g. frosne ærter, optøede
          • ½-¾ spsk. olie
          • 1 spsk. soja

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 tallerken
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 dyb tallerken
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.
          4. Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.
          5. Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.
          6. Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
          7. Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.
          8. Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.
          9. Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
          10. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.
          11. Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          12. Skyl peberfrugt og squash. Fjern kernerne og de hvide hinder fra peberfrugten. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          13. Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.
          14. Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash, minimajs og ærter op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
          15. Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.
          16. Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
          17. Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.
          18. Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.
          19. Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

            Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

            Opskriften giver 5 store eller 10 små pandekager.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2047 kJ / 489 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 43 %
            • Heraf mættet fedt: 4,4 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            Pandekager:

            • 3 æg
            • 3 dl. mælk
            • 1 spsk. olie
            • 1 ¼  dl. grahamsmel
            • 1 ½ dl. hvedemel
            • 2 spsk. sesamfrø (kan udelades)
            • ½  tsk. salt
            • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

            Fyld:

            • 100 g. hvidkål
            • 1 peberfrugt
            • ½ squash
            • 10 minimajs (fra dåse)
            • ½-1 rød chili
            • 100 g. frosne ærter, optøede
            • 1-1 ½ spsk. olie
            • 2 spsk. soja
            • 1 cm ingefær
          • Trin 3 af 19

            Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.

            • 3 æg
          • Trin 4 af 19

            Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.

            • 3 dl. mælk
            • 1 spsk. olie
            • 1 ¼  dl. grahamsmel
            • 1 ½ dl. hvedemel
            • 2 spsk. sesamfrø (kan udelades)
            • ½  tsk. salt
            • 1 tsk. sukker
          • Trin 5 af 19

            Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage
          • Trin 6 af 19

            Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.

          • Trin 7 af 19

            Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.

          • Trin 8 af 19

            Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.

          • Trin 9 af 19

            Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.

          • Trin 10 af 19

            Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.

          • Trin 11 af 19

            Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 100 g. hvidkål
          • Trin 12 af 19

            Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 1 peberfrugt
            • ½ squash
          • Trin 13 af 19

            Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.

            • 10 minimajs (fra dåse)
          • Trin 14 af 19

            Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.

          • Trin 15 af 19

            Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.

            • ½-1 rød chili
          • Trin 16 af 19

            Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

            • 1 cm ingefær
          • Trin 17 af 19

            Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.

            • 100 g. frosne ærter, optøede
            • 1-1 ½ spsk. olie
            • 2 spsk. soja
          • Trin 18 af 19

            Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.

          • Trin 19 af 19

            Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

            Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

            Opskriften giver 5 store eller 10 små pandekager.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pandekager:

              • 3 æg
              • 3 dl. mælk
              • 1 spsk. olie
              • 1 ¼  dl. grahamsmel
              • 1 ½ dl. hvedemel
              • 2 spsk. sesamfrø (kan udelades)
              • ½  tsk. salt
              • 1 tsk. sukker
              • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

              Fyld:

              • 100 g. hvidkål
              • 1 peberfrugt
              • ½ squash
              • 10 minimajs (fra dåse)
              • ½-1 rød chili
              • 100 g. frosne ærter, optøede
              • 1-1 ½ spsk. olie
              • 2 spsk. soja
              • 1 cm ingefær

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kop
              • 1 stor skål
              • 1 piskeris
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 tallerken
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 dyb tallerken
              • 1 rivejern

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.
              4. Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.
              5. Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.
              6. Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
              7. Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.
              8. Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.
              9. Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
              10. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.
              11. Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              12. Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              13. Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.
              14. Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
              15. Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.
              16. Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
              17. Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.
              18. Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.
              19. Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

                Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

                Opskriften giver 8 store eller 16 små pandekager.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2047 kJ / 489 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 43 %
                • Heraf mættet fedt: 4,4 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                Pandekager:

                • 4 ½ æg
                • 4 ½ dl. mælk
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2 dl. grahamsmel
                • 2 ¼ dl. hvedemel
                • 3 spsk. sesamfrø (kan udelades)
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

                Fyld:

                • 150 g. hvidkål
                • 1 ½ peberfrugt
                • ¾ squash
                • 15 minimajs (fra dåse)
                • ¾-1 ½ rød chili
                • 1 ½ cm ingefær
                • 150 g. frosne ærter, optøede
                • 1 ½-2 ¼ spsk. olie
                • 3 spsk. soja
              • Trin 3 af 19

                Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.

                • 4 ½ æg
              • Trin 4 af 19

                Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.

                • 4 ½ dl. mælk
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2 dl. grahamsmel
                • 2 ¼ dl. hvedemel
                • 3 spsk. sesamfrø (kan udelades)
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 5 af 19

                Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage
              • Trin 6 af 19

                Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.

              • Trin 7 af 19

                Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.

              • Trin 8 af 19

                Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.

              • Trin 9 af 19

                Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.

              • Trin 10 af 19

                Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.

              • Trin 11 af 19

                Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 150 g. hvidkål
              • Trin 12 af 19

                Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 ½ peberfrugt
                • ¾ squash
              • Trin 13 af 19

                Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.

                • 15 minimajs (fra dåse)
              • Trin 14 af 19

                Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.

                • 1 ½-2 ¼ spsk. olie
              • Trin 15 af 19

                Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.

                • ¾-1 ½ rød chili
              • Trin 16 af 19

                Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

                • 1 ½ cm ingefær
              • Trin 17 af 19

                Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.

                • 150 g. frosne ærter, optøede
                • 3 spsk. soja
              • Trin 18 af 19

                Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.

              • Trin 19 af 19

                Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.

                Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.

                Opskriften giver 8 store eller 16 små pandekager.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pandekager:

                  • 4 ½ æg
                  • 4 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 2 dl. grahamsmel
                  • 2 ¼ dl. hvedemel
                  • 3 spsk. sesamfrø (kan udelades)
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 tsk. olie til stegning pr. pandekage

                  Fyld:

                  • 150 g. hvidkål
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • ¾ squash
                  • 15 minimajs (fra dåse)
                  • ¾-1 ½ rød chili
                  • 1 ½ cm ingefær
                  • 150 g. frosne ærter, optøede
                  • 1 ½-2 ¼ spsk. olie
                  • 3 spsk. soja

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kop
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 tallerken
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 rivejern

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pandekager: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Pisk dem sammen med et piskeris.
                  4. Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.
                  5. Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.
                  6. Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
                  7. Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.
                  8. Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.
                  9. Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
                  10. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.
                  11. Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  12. Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  13. Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.
                  14. Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
                  15. Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved rå chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer chili.
                  16. Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
                  17. Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.
                  18. Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.
                  19. Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.