Pandekager

Pandekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Rasmus Klumps mor laver altid en kæmpe stak, Pippi Langstrømpe er også vild med dem, og det er ikke så mærkeligt. Pandekager er 'de kendtes' yndlingsspise. De er sjove og lette at lave, og så smager de dejligt. Her er pandekagerne gjort lidt sundere med groft mel, men de smager stadig super lækkert.

        Tip: Server pandekagerne med frisk frugt eller en skefuld af din yndlings-is.

        Opskriften giver 6 pandekager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 893 kJ / 213 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 9

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 æg
        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. grahamsmel
        • 1 ½ dl. hvedemel
        • 3 tsk. sukker
        • 1 knivspids salt
        • 3 dl. mælk
        • Ca. 20 g. smør til bagning
      • Trin 3 af 9

        Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg.

        • 3 æg
      • Trin 4 af 9

        Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.

        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. grahamsmel
        • 1 ½ dl. hvedemel
        • 3 tsk. sukker
        • 1 knivspids salt
      • Trin 5 af 9

        Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 6 af 9

        Tag en stegepande frem. Varm den op.

      • Trin 7 af 9

        Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.

        • Ca. 20 g. smør til bagning
      • Trin 8 af 9

        Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.

      • Trin 9 af 9

        Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Rasmus Klumps mor laver altid en kæmpe stak, Pippi Langstrømpe er også vild med dem, og det er ikke så mærkeligt. Pandekager er 'de kendtes' yndlingsspise. De er sjove og lette at lave, og så smager de dejligt. Her er pandekagerne gjort lidt sundere med groft mel, men de smager stadig super lækkert.

        Tip: Server pandekagerne med frisk frugt eller en skefuld af din yndlings-is.

        Opskriften giver 6 pandekager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 æg
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 1 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
          • 3 dl. mælk
          • Ca. 20 g. smør til bagning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 mellemstor skål
          • 1 kop
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg.
          4. Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.
          5. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
          6. Tag en stegepande frem. Varm den op.
          7. Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.
          8. Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager pandekager.
          9. Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.