Påskereder med æg

Påskereder med æg

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 7 g. smør
        • ¾ dl mælk
        • 7 g. gær
        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. grahamsmel
        • 50 g. hvedemel
        • 1 spsk. mælk til pensling
        • 2 æg
      • Trin 3 af 20

        Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt mælken, og hæld blandingen i en stor skål.

        • 7 g. smør
        • ¾ dl mælk
      • Trin 4 af 20

        Smuldr gæren i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.

        • 7 g. gær
      • Trin 5 af 20

        Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. grahamsmel
      • Trin 6 af 20

        Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

        • 50 g. hvedemel
      • Trin 7 af 20

        Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.

      • Trin 8 af 20

        Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

      • Trin 9 af 20

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 10 af 20

        Tag 2 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

      • Trin 11 af 20

        Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.

      • Trin 12 af 20

        Tril hver portion dej til tynde pølser. Form små reder rundt om hver bagepapirskugle af dejpølserne.

      • Trin 13 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

        • 1 spsk. mælk til pensling
      • Trin 14 af 20

        Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

      • Trin 15 af 20

        Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

      • Trin 16 af 20

        Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 17 af 20

        Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

        • 2 æg
      • Trin 18 af 20

        Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

      • Trin 19 af 20

        Tag æggene op af vandet, og læg et æg i hver rede. Brug spiseskeen.

      • Trin 20 af 20

        Server rederne med smør og lidt salt. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 7 g. smør
          • ¾ dl mælk
          • 7 g. gær
          • ¼ tsk. salt
          • 40 g. grahamsmel
          • 50 g. hvedemel
          • 1 spsk. mælk til pensling
          • 2 æg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 3 stk. bagepapir
          • 1 bagepensel
          • 1 bageplade
          • 1 bagerist
          • 1 mellem gryde
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt mælken, og hæld blandingen i en stor skål.
          4. Smuldr gæren i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.
          5. Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.
          6. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.
          7. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
          8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 45 minutter.
          9. Tænd ovnen på 200 grader.
          10. Tag 2 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
          11. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.
          12. Tril hver portion dej til tynde pølser. Form små reder rundt om hver bagepapirskugle af dejpølserne.
          13. Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.
          14. Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
          15. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
          16. Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
          17. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
          18. Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
          19. Tag æggene op af vandet, og læg et æg i hver rede. Brug spiseskeen.
          20. Server rederne med smør og lidt salt. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 48 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 15 g. smør
            • 1 ½ dl mælk
            • 15 g. gær
            • ½ tsk. salt
            • 75 g. grahamsmel
            • 100 g. hvedemel
            • 2 spsk. mælk til pensling
            • 4 æg
          • Trin 3 af 20

            Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt mælken, og hæld blandingen i en stor skål.

            • 15 g. smør
            • 1 ½ dl mælk
          • Trin 4 af 20

            Smuldr gæren i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.

            • 15 g. gær
          • Trin 5 af 20

            Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

            • 75 g. grahamsmel
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 20

            Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

            • 100 g. hvedemel
          • Trin 7 af 20

            Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.

          • Trin 8 af 20

            Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

          • Trin 9 af 20

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 10 af 20

            Tag 4 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

          • Trin 11 af 20

            Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.

          • Trin 12 af 20

            Tril hver portion dej til tynde pølser. Form små reder rundt om hver bagepapirskugle af dejpølserne.

          • Trin 13 af 20

            Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

            • 2 spsk. mælk til pensling
          • Trin 14 af 20

            Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

          • Trin 15 af 20

            Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

          • Trin 16 af 20

            Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

          • Trin 17 af 20

            Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

          • Trin 18 af 20

            Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

          • Trin 19 af 20

            Tag æggene op af vandet, og læg et æg i hver rede. Brug spiseskeen.

          • Trin 20 af 20

            Server rederne med smør og lidt salt. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 15 g. smør
              • 1 ½ dl mælk
              • 15 g. gær
              • ½ tsk. salt
              • 75 g. grahamsmel
              • 100 g. hvedemel
              • 2 spsk. mælk til pensling
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille gryde
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 5 stk. bagepapir
              • 1 bagepensel
              • 1 bageplade
              • 1 bagerist
              • 1 mellem gryde
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt mælken, og hæld blandingen i en stor skål.
              4. Smuldr gæren i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.
              5. Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.
              6. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.
              7. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
              8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 45 minutter.
              9. Tænd ovnen på 200 grader.
              10. Tag 4 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
              11. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.
              12. Tril hver portion dej til tynde pølser. Form små reder rundt om hver bagepapirskugle af dejpølserne.
              13. Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.
              14. Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
              15. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
              16. Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
              17. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
              18. Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
              19. Tag æggene op af vandet, og læg et æg i hver rede. Brug spiseskeen.
              20. Server rederne med smør og lidt salt. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 48 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 20 g. smør
                • 2 ¼ dl mælk
                • 20 g. gær
                • ¾ tsk. salt
                • 120 g. grahamsmel
                • 150 g. hvedemel
                • 3 spsk. mælk til pensling
                • 6 æg
              • Trin 3 af 20

                Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt mælken, og hæld blandingen i en stor skål.

                • 20 g. smør
                • 2 ¼ dl mælk
              • Trin 4 af 20

                Smuldr gæren i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.

                • 20 g. gær
              • Trin 5 af 20

                Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

                • ¾ tsk. salt
                • 120 g. grahamsmel
              • Trin 6 af 20

                Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

                • 150 g. hvedemel
              • Trin 7 af 20

                Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.

              • Trin 8 af 20

                Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

              • Trin 9 af 20

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 10 af 20

                Tag 6 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

              • Trin 11 af 20

                Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i 6 portioner.

              • Trin 12 af 20

                Tril hver portion dej til tynde pølser. Form små reder rundt om hver bagepapirskugle af dejpølserne.

              • Trin 13 af 20

                Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

                • 3 spsk. mælk til pensling
              • Trin 14 af 20

                Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

              • Trin 15 af 20

                Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

              • Trin 16 af 20

                Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

              • Trin 17 af 20

                Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

                • 6 æg
              • Trin 18 af 20

                Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

              • Trin 19 af 20

                Tag æggene op af vandet, og læg et æg i hver rede. Brug spiseskeen.

              • Trin 20 af 20

                Server rederne med smør og lidt salt. Velbekomme!