Påskereder med æg

Påskereder med æg

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 7 g. smør
        • ¾ dl mælk
        • 7 g. gær
        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. grahamsmel
        • 50 g. hvedemel
        • 1 spsk. mælk til pensling
        • 2 æg
      • Trin 3 af 19

        Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

        • 7 g. smør
        • ¾ dl mælk
      • Trin 4 af 19

        Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.

        • 7 g. gær
      • Trin 5 af 19

        Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

        • ¼ tsk. salt
        • 40 g. grahamsmel
      • Trin 6 af 19

        Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

        • 50 g. hvedemel
      • Trin 7 af 19

        Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 19

        Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

      • Trin 9 af 19

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 10 af 19

        Tag 2 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

      • Trin 11 af 19

        Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.

      • Trin 12 af 19

        Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.

      • Trin 13 af 19

        Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

        • 1 spsk. mælk til pensling
      • Trin 14 af 19

        Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

      • Trin 15 af 19

        Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

      • Trin 16 af 19

        Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 17 af 19

        Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

        • 2 æg
      • Trin 18 af 19

        Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

      • Trin 19 af 19

        Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 7 g. smør
          • ¾ dl mælk
          • 7 g. gær
          • ¼ tsk. salt
          • 40 g. grahamsmel
          • 50 g. hvedemel
          • 1 spsk. mælk til pensling
          • 2 æg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 3 stk. bagepapir
          • 1 bagepensel
          • 1 bageplade
          • 1 bagerist
          • 1 mellem gryde
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
          4. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.
          5. Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.
          6. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.
          7. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.
          9. Tænd ovnen på 200 grader.
          10. Tag 2 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
          11. Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.
          12. Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.
          13. Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.
          14. Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
          15. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
          16. Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
          17. Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
          18. Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
          19. Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 48 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            • 15 g. smør
            • 1 ½ dl mælk
            • 15 g. gær
            • ½ tsk. salt
            • 75 g. grahamsmel
            • 100 g. hvedemel
            • 2 spsk. mælk til pensling
            • 4 æg
          • Trin 3 af 19

            Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

            • 15 g. smør
            • 1 ½ dl mælk
          • Trin 4 af 19

            Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.

            • 15 g. gær
          • Trin 5 af 19

            Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

            • 75 g. grahamsmel
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 19

            Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

            • 100 g. hvedemel
          • Trin 7 af 19

            Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 8 af 19

            Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

          • Trin 9 af 19

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 10 af 19

            Tag 4 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

          • Trin 11 af 19

            Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.

          • Trin 12 af 19

            Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.

          • Trin 13 af 19

            Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

            • 2 spsk. mælk til pensling
          • Trin 14 af 19

            Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

          • Trin 15 af 19

            Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

          • Trin 16 af 19

            Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

          • Trin 17 af 19

            Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

          • Trin 18 af 19

            Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

          • Trin 19 af 19

            Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 15 g. smør
              • 1 ½ dl mælk
              • 15 g. gær
              • ½ tsk. salt
              • 75 g. grahamsmel
              • 100 g. hvedemel
              • 2 spsk. mælk til pensling
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille gryde
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 5 stk. bagepapir
              • 1 bagepensel
              • 1 bageplade
              • 1 bagerist
              • 1 mellem gryde
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
              4. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.
              5. Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.
              6. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.
              7. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
              8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.
              9. Tænd ovnen på 200 grader.
              10. Tag 4 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
              11. Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.
              12. Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.
              13. Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.
              14. Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
              15. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
              16. Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
              17. Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
              18. Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
              19. Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1205 kJ / 288 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 48 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                • 20 g. smør
                • 2 ¼ dl mælk
                • 20 g. gær
                • ¾ tsk. salt
                • 120 g. grahamsmel
                • 150 g. hvedemel
                • 3 spsk. mælk til pensling
                • 6 æg
              • Trin 3 af 19

                Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

                • 20 g. smør
                • 2 ¼ dl mælk
              • Trin 4 af 19

                Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.

                • 20 g. gær
              • Trin 5 af 19

                Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

                • ¾ tsk. salt
                • 120 g. grahamsmel
              • Trin 6 af 19

                Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

                • 150 g. hvedemel
              • Trin 7 af 19

                Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 8 af 19

                Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

              • Trin 9 af 19

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 10 af 19

                Tag 6 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

              • Trin 11 af 19

                Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i seks portioner.

              • Trin 12 af 19

                Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.

              • Trin 13 af 19

                Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

                • 3 spsk. mælk til pensling
              • Trin 14 af 19

                Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

              • Trin 15 af 19

                Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

              • Trin 16 af 19

                Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

              • Trin 17 af 19

                Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

                • 6 æg
              • Trin 18 af 19

                Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

              • Trin 19 af 19

                Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med kogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 20 g. smør
                  • 2 ¼ dl mælk
                  • 20 g. gær
                  • ¾ tsk. salt
                  • 120 g. grahamsmel
                  • 150 g. hvedemel
                  • 3 spsk. mælk til pensling
                  • 6 æg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille gryde
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • Husholdningsfilm
                  • 7 stk. bagepapir
                  • 1 bagepensel
                  • 1 bageplade
                  • 1 bagerist
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
                  4. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.
                  5. Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.
                  6. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.
                  7. Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.
                  9. Tænd ovnen på 200 grader.
                  10. Tag 6 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
                  11. Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i seks portioner.
                  12. Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.
                  13. Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.
                  14. Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
                  15. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
                  16. Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
                  17. Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
                  18. Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
                  19. Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.