Påskeæg

Påskeæg

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvorfor er det egentlig kun til jul, vi laver konfekt? Når nu vi ligeså godt kan hoppe i marcipan-arbejdstøjet til påske og lave vores egne fantastisk flotte marcipanæg. Hvad vil du have indeni og udenpå? Nougat? Hakkede peanuts? Karamel? Hvid chokolade? Valget er helt dit, så du får de perfekte påskeæg.

        Tip: Free-style dine marcipanæg, som du gør, når du laver konfekt til jul.  Bare kom nødder, nougat, lakrids, skumfidus, kokos eller noget helt andet i marcipanen, form dem til æg og overtræk dem med din yndlingschokolade.

        Opskriften giver 16 påskeæg.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1046 kJ / 250 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 54 %
        • Heraf mættet fedt: 4,6 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen hvor, Micki laver påskeæg.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1046 kJ / 250 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 40 %
          • Fedt: 54 %
          • Heraf mættet fedt: 4,6 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • 375-400 g. marcipan (1 rulle)
          • 50 g. nougat
          • 50 g. pistacienødder (rå - ikke saltede eller ristede)
          • 200 g. mælkechokolade til overtræk (1 pose)
          • 100 g. hvid chokolade (1 pose)
        • Trin 3 af 12

          Skær marcipanen ud i 16 lige store stykker. Tryk dem lidt flade.

          • 375-400 g. marcipan (1 rulle)

           

        • Trin 4 af 12

          Læg et lille stykke nougat på midten af hver stykke marcipan. Luk marcipanen rundt om nougaten, så nougaten er i midten. Form stykkerne til æg.

          • 50 g. nougat

           

        • Trin 5 af 12

          Hak pistacienødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

          • 50 g. pistacienødder (rå - ikke saltede eller ristede)

           

        • Trin 6 af 12

          Smelt chokoladen over vandbad: Kom mælkechokoladen og den hvide chokolade i hver sin store, ovnfaste glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

          • 200 g. mælkechokolade til overtræk (1 pose)
          • 100 g. hvid chokolade (1 pose)
        • Trin 7 af 12

          Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet.

        • Trin 8 af 12

          Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.

        • Trin 9 af 12

          Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

        • Trin 10 af 12

          Læg bagepapir på en tallerken. Rul æggene i mælkechokoladen, så de er helt dækket af chokolade. Læg dem på tallerkenen.

        • Trin 11 af 12

          Kom den hvide chokolade i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet. Lav mønstre på æggene med den hvide chokolade.

        • Trin 12 af 12

          Drys med hakkede pistacienødder, mens chokoladen stadig er blød.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hvorfor er det egentlig kun til jul, vi laver konfekt? Når nu vi ligeså godt kan hoppe i marcipan-arbejdstøjet til påske og lave vores egne fantastisk flotte marcipanæg. Hvad vil du have indeni og udenpå? Nougat? Hakkede peanuts? Karamel? Hvid chokolade? Valget er helt dit, så du får de perfekte påskeæg.

          Tip: Free-style dine marcipanæg, som du gør, når du laver konfekt til jul.  Bare kom nødder, nougat, lakrids, skumfidus, kokos eller noget helt andet i marcipanen, form dem til æg og overtræk dem med din yndlingschokolade.

          Opskriften giver 16 påskeæg.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 375-400 g. marcipan (1 rulle)
            • 50 g. nougat
            • 50 g. pistacienødder (rå - ikke saltede eller ristede)
            • 200 g. mælkechokolade til overtræk (1 pose)
            • 100 g. hvid chokolade (1 pose)

            Inspirationsliste til at free-style dine påskeæg:

            • Mandler
            • Hasselnødder
            • Saltede peanuts
            • Nougat
            • Pistaciekerner
            • Kokosmel
            • Kakaopulver
            • Lakridspulver

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 lille gryde
            • 2 små glasskåle
            • 1 dejskraber
            • Grydelapper
            • Bagepapir
            • 1 tallerken
            • 1 frysepose

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skær marcipanen ud i 16 lige store stykker. Tryk dem lidt flade.
            4. Læg et lille stykke nougat på midten af hver stykke marcipan. Luk marcipanen rundt om nougaten, så nougaten er i midten. Form stykkerne til æg.
            5. Hak pistacienødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
            6. Smelt chokoladen over vandbad: Kom mælkechokoladen og den hvide chokolade i hver sin store, ovnfaste glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
            7. Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet.
            8. Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.
            9. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
            10. Læg bagepapir på en tallerken. Rul æggene i mælkechokoladen, så de er helt dækket af chokolade. Læg dem på tallerkenen.
            11. Kom den hvide chokolade i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet. Lav mønstre på æggene med den hvide chokolade.
            12. Drys med hakkede pistacienødder, mens chokoladen stadig er blød.