Oyako-don

Oyako-don

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2013 kJ / 481 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 11 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
        • 150 g. ris
        • 1 løg
        • 1 ½ kyllingebryst-filet
        • 1 gulerod
        • 1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ hønse-bouillon-terning og 1 ½ dl. vand)
        • 3 spsk. sojasovs
        • 1 spsk. sukker
        • 1 spsk. mirin eller æblemost
        • ½ spsk. eddike
        • 1 æg

        Pynt:

        • ½ forårsløg
        • ½ dl. bredbladet persille
      • Trin 3 af 14

        Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.

        • 150 g. ris
      • Trin 4 af 14

        Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.

        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 14

        Pil løget, og skær det i tynde både.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 14

        Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

        • 1 gulerod
      • Trin 7 af 14

        Skær kyllingen i store tern.

        • 1 ½ kyllingebryst-filet
      • Trin 8 af 14

        Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.

        • 1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ hønse-bouillon-terning og 1 ½ dl. vand)
        • 3 spsk. sojasovs
        • 1 spsk. sukker
        • 1 spsk. mirin eller æblemost
        • ½ spsk. eddike
      • Trin 9 af 14

        Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

      • Trin 10 af 14

        Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 11 af 14

        Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.

      • Trin 12 af 14

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. bredbladet persille
      • Trin 13 af 14

        Skyl forårsløget, og hak det fint.

        • ½ forårsløg
      • Trin 14 af 14

        Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt
          • 150 g. ris
          • 1 løg
          • 1 ½ kyllingebryst-filet
          • 1 gulerod
          • 1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ hønse-bouillon-terning og 1 ½ dl. vand)
          • 3 spsk. sojasovs
          • 1 spsk. sukker
          • 1 spsk. mirin eller æblemost
          • ½ spsk. eddike
          • 1 æg

          Pynt:

          • ½ forårsløg
          • ½ dl. bredbladet persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 3 spiseskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 dørslag
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydelåg
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 1 kop
          • 1 mellemstor skål
          • 1 wok eller stegepande med høje kanter
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.
          4. Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.
          5. Pil løget, og skær det i tynde både.
          6. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
          7. Skær kyllingen i store tern.
          8. Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.
          9. Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
          10. Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
          11. Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.
          12. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Skyl forårsløget, og hak det fint.
          14. Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2013 kJ / 481 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 11 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 300 g. ris
            • 5 dl. vand
            • 1 tsk. salt
            • 2 løg
            • 2 gulerødder
            • 3 kyllingebryst-fileter
            • 3 dl. dashi-bouillon (eller 1 hønse-bouillon-terning og 3 dl. vand)
            • 6 spsk. sojasovs
            • 2 spsk. sukker
            • 2 spsk. mirin eller æblemost
            • 1 spsk. eddike
            • 2 æg

            Pynt:

            • 1 forårsløg
            • 1 dl. bredbladet persille
          • Trin 3 af 14

            Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.

            • 300 g. ris
          • Trin 4 af 14

            Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.

            • 5 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 14

            Pil løget, og skær det i tynde både.

            • 2 løg
          • Trin 6 af 14

            Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

            • 2 gulerødder
          • Trin 7 af 14

            Skær kyllingen i store tern.

            • 3 kyllingebryst-fileter
          • Trin 8 af 14

            Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.

            • 3 dl. dashi-bouillon (eller 1 hønse-bouillon-terning og 3 dl. vand)
            • 6 spsk. sojasovs
            • 2 spsk. sukker
            • 2 spsk. mirin eller æblemost
            • 1 spsk. eddike
          • Trin 9 af 14

            Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

          • Trin 10 af 14

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

            • 2 æg
          • Trin 11 af 14

            Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.

          • Trin 12 af 14

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. bredbladet persille
          • Trin 13 af 14

            Skyl forårsløget, og hak det fint.

            • 1 forårsløg
          • Trin 14 af 14

            Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. ris
              • 5 dl. vand
              • 1 tsk. salt
              • 2 løg
              • 2 gulerødder
              • 3 kyllingebryst-fileter
              • 3 dl. dashi-bouillon (eller 1 hønse-bouillon-terning og 3 dl. vand)
              • 6 spsk. sojasovs
              • 2 spsk. sukker
              • 2 spsk. mirin eller æblemost
              • 1 spsk. eddike
              • 2 æg

              Pynt:

              • 1 forårsløg
              • 1 dl. bredbladet persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 3 spiseskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 dørslag
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 grydelåg
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 1 kop
              • 1 mellemstor skål
              • 1 wok eller stegepande med høje kanter
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.
              4. Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.
              5. Pil løget, og skær det i tynde både.
              6. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
              7. Skær kyllingen i store tern.
              8. Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.
              9. Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
              10. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
              11. Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.
              12. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Skyl forårsløget, og hak det fint.
              14. Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2013 kJ / 481 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 11 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 7 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 450 g. ris
                • 3 løg
                • 4 ½ kyllingebryst-fileter
                • 3 gulerødder
                • 4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ hønse-bouillon-terning og 4 ½ dl. vand)
                • 9 spsk. sojasovs
                • 3 spsk. sukker
                • 3 spsk. mirin eller æblemost
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 3 æg

                Pynt:

                • 1 ½ forårsløg
                • 1 ½ dl. bredbladet persille
              • Trin 3 af 14

                Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.

                • 450 g. ris
              • Trin 4 af 14

                Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.

                • 7 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 14

                Pil løget, og skær det i tynde både.

                • 3 løg
              • Trin 6 af 14

                Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

                • 3 gulerødder
              • Trin 7 af 14

                Skær kyllingen i store tern.

                • 4 ½ kyllingebryst-fileter
              • Trin 8 af 14

                Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.

                • 4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ hønse-bouillon-terning og 4 ½ dl. vand)
                • 9 spsk. sojasovs
                • 3 spsk. sukker
                • 3 spsk. mirin eller æblemost
                • 1 ½ spsk. eddike
              • Trin 9 af 14

                Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

              • Trin 10 af 14

                Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

                • 3 æg
              • Trin 11 af 14

                Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.

              • Trin 12 af 14

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. bredbladet persille
              • Trin 13 af 14

                Skyl forårsløget, og hak det fint.

                • 1 ½ forårsløg
              • Trin 14 af 14

                Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 7 ½ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 450 g. ris
                  • 3 løg
                  • 4 ½ kyllingebryst-fileter
                  • 3 gulerødder
                  • 4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ hønse-bouillon-terning og 4 ½ dl. vand)
                  • 9 spsk. sojasovs
                  • 3 spsk. sukker
                  • 3 spsk. mirin eller æblemost
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • 3 æg

                  Pynt:

                  • 1 ½ forårsløg
                  • 1 ½ dl. bredbladet persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 3 spiseskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 kop
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 wok eller stegepande med høje kanter
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.
                  4. Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.
                  5. Pil løget, og skær det i tynde både.
                  6. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
                  7. Skær kyllingen i store tern.
                  8. Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.
                  9. Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
                  10. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
                  11. Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.
                  12. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Skyl forårsløget, og hak det fint.
                  14. Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.