Kødboller med ost

Kødboller med ost

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2471 kJ / 588 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. hakket oksekød 
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 æg 
        • ½ dl hvedemel
        • ½ knivspids peber
        • ½ tsk. paprika 
        • ½ knivspids cayennepeber
        • ½ dl vand
        • 40 g. ost
        • ½ spsk. olivenolie
        • 250 g. pastinakker
        • 250 g. gulerødder
        • 375 g. kartofler
        • ½ spsk. olivenolie
        • 1 dl vand
        • 1 tsk groft salt
        • 2 håndfulde persille
        • 2 blade grøn salat
      • Trin 3 af 20

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 20

        Læg bagepapir i bunden af en bradepande.

      • Trin 5 af 20

        Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.

        • 250 g. pastinakker
        • 250 g. gulerødder
      • Trin 6 af 20

        Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.

        • 375 g. kartofler
      • Trin 7 af 20

        Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.

        • ½ spsk. olie
        • 1 dl vand
      • Trin 8 af 20

        Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.

      • Trin 9 af 20

        Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. salt
      • Trin 10 af 20

        Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

        • 1 æg
      • Trin 11 af 20

        Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayenepeber. Rør det sammen.

        • ½ dl hvedemel
        • ½ knivspids peber
        • ½ tsk. paprika
        • ½ knivspids cayennepeber
      • Trin 12 af 20

        Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.

        • ½ dl vand
      • Trin 13 af 20

        Læg bagepapir i et ovnfast fad.

      • Trin 14 af 20

        Skær osten ud i 6 små tern.

        • 40 g. ost
      • Trin 15 af 20

        Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 6 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.

      • Trin 16 af 20

        Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 17 af 20

        Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.

      • Trin 18 af 20

        Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 19 af 20

        Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2 håndfulde persille
        • 2 blade grøn salat
      • Trin 20 af 20

        Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. hakket oksekød 
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 æg 
          • ½ dl hvedemel
          • ½ knivspids peber
          • ½ tsk. paprika 
          • ½ knivspids cayennepeber
          • ½ dl vand
          • 40 g. ost
          • ½ spsk. olie

          Ovnbagte grøntsager:

          • 250 g. pastinakker
          • 250 g. gulerødder
          • 375 g. kartofler
          • ½ spsk. olie
          • 1 dl vand
          • 1 tsk groft salt

          Drys:

          • 2 håndfulde persille

          Tilbehør:

          • 2 blade grøn salat

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 2 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 2 grydeskeer
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagepensel
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
          4. Læg bagepapir i bunden af en bradepande.
          5. Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.
          6. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.
          7. Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
          8. Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.
          9. Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          10. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
          11. Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayenepeber. Rør det sammen.
          12. Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.
          13. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
          14. Skær osten ud i 6 små tern.
          15. Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 6 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.
          16. Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.
          17. Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.
          18. Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.
          19. Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          20. Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2471 kJ / 588 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. hakket oksekød 
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 æg 
            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. paprika 
            • 1 knivspids cayennepeber
            • 1 dl vand
            • 75 g. ost
            • 1 spsk. olivenolie
            • 500 g. pastinakker
            • 500 g. gulerødder
            • 750 g. kartofler
            • 1 spsk. olivenolie
            • 2 dl vand
            • 1 tsk. groft salt
            • 3 håndfulde persille
            • 4 blade grøn salat
          • Trin 3 af 20

            Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 20

            Læg bagepapir i bunden af en bradepande.

          • Trin 5 af 20

            Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.

            • 500 g. pastinakker
            • 500 g. gulerødder
          • Trin 6 af 20

            Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.

            • 750 g. kartofler
          • Trin 7 af 20

            Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.

            • 1 spsk. olie
            • 2 dl vand
          • Trin 8 af 20

            Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.

          • Trin 9 af 20

            Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. salt
          • Trin 10 af 20

            Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 11 af 20

            Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayenepeber. Rør det sammen.

            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. paprika
            • 1 knivspids cayennepeber
          • Trin 12 af 20

            Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.

            • 1 dl vand
          • Trin 13 af 20

            Læg bagepapir i et ovnfast fad.

          • Trin 14 af 20

            Skær osten ud i 12 små tern.

            • 75 g. ost
          • Trin 15 af 20

            Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 12 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.

          • Trin 16 af 20

            Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 17 af 20

            Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.

          • Trin 18 af 20

            Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 19 af 20

            Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3 håndfulde persille
            • 4 blade grøn salat
          • Trin 20 af 20

            Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. hakket oksekød 
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 æg 
              • 1 dl hvedemel
              • 1 knivspids peber
              • 1 tsk. paprika 
              • 1 knivspids cayennepeber
              • 1 dl vand
              • 75 g. ost
              • 1 spsk. olie

              Ovnbagte grøntsager:

              • 500 g. pastinakker
              • 500 g. gulerødder
              • 750 g. kartofler
              • 1 spsk. olie
              • 2 dl vand
              • 1 tsk. groft salt

              Drys:

              • 3 håndfulde persille

              Tilbehør:

              • 4 blade grøn salat

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 sæt måleskeer
              • 2 decilitermål
              • 1 bagerist
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 2 grydeskeer
              • 1 håndmixer
              • 1 kop
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagepensel
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
              4. Læg bagepapir i bunden af en bradepande.
              5. Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.
              6. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.
              7. Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
              8. Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.
              9. Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              10. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
              11. Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayenepeber. Rør det sammen.
              12. Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.
              13. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
              14. Skær osten ud i 12 små tern.
              15. Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 12 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.
              16. Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.
              17. Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.
              18. Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.
              19. Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              20. Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2471 kJ / 588 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. hakket oksekød 
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 æg 
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ tsk. paprika 
                • 1 knivspids cayennepeber
                • 1 ½ dl vand
                • 110 g. ost
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 750 g. pastinakker
                • 750 g. gulerødder
                • 1125 g. kartofler
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 3 dl vand
                • 1 tsk. groft salt
                • 4 håndfulde persille
                • 6 blade grøn salat
              • Trin 3 af 20

                Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 20

                Læg bagepapir i bunden af en bradepande.

              • Trin 5 af 20

                Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.

                • 750 g. pastinakker
                • 750 g. gulerødder
              • Trin 6 af 20

                Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.

                • 1125 g. kartofler
              • Trin 7 af 20

                Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 dl vand
              • Trin 8 af 20

                Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.

              • Trin 9 af 20

                Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 10 af 20

                Slå æggene ud i en kop. Hæld æggene op i skålen til kødet.

                • 2 æg
              • Trin 11 af 20

                Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayennepeber. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 1 knivspids cayennepeber
              • Trin 12 af 20

                Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.

                • 1 ½ dl vand
              • Trin 13 af 20

                Læg bagepapir i et ovnfast fad.

              • Trin 14 af 20

                Skær osten ud i 16 små tern.

                • 110 g. ost
              • Trin 15 af 20

                Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 16 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.

              • Trin 16 af 20

                Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 17 af 20

                Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.

              • Trin 18 af 20

                Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.

                • 1 tsk. salt
              • Trin 19 af 20

                Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 4 håndfulde persille
                • 6 blade grøn salat
              • Trin 20 af 20

                Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. hakket oksekød 
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 æg 
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 ½ tsk. paprika 
                  • 1 knivspids cayennepeber
                  • 1 ½ dl vand
                  • 110 g. ost
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Ovnbagte grøntsager:

                  • 750 g. pastinakker
                  • 750 g. gulerødder
                  • 1125 g. kartofler
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 dl vand
                  • 1 tsk. groft salt

                  Drys:

                  • 4 håndfulde persille

                  Tilbehør:

                  • 6 blade grøn salat

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 2 decilitermål
                  • 1 bagerist
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 håndmixer
                  • 1 kop
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagepensel
                  • 1 dørslag

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Læg bagepapir i bunden af en bradepande.
                  5. Start med at lave de ovnbagte grøntsager. Skræl pastinakker og gulerødder. Skær enderne af rødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på størrelse med en terning.
                  6. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter.
                  7. Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
                  8. Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.
                  9. Kødboller med ost: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske elller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  10. Slå æggene ud i en kop. Hæld æggene op i skålen til kødet.
                  11. Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayennepeber. Rør det sammen.
                  12. Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.
                  13. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
                  14. Skær osten ud i 16 små tern.
                  15. Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 16 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret.
                  16. Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.
                  17. Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.
                  18. Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.
                  19. Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  20. Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!