One pot risotto

One pot risotto

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 414 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 gulerod
        • 1 rødbede
        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 50 g. champignon
        • ½ dl. ærter
        • ¼ citron
        • 1 ¼ dl. grødris
        • 1 spsk. olie
        • 1 terning hønsebouillon
        • 2 dl. vand
        • 2 skiver serranoskinke
        • ½ dl. persille
        • 10 g. parmesan
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

      • Trin 4 af 18

        Skræl guleroden og rødbeden, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeden i tern på cirka 1 centimeter.

        • 1 gulerod
        • 1 rødbede
      • Trin 5 af 18

        Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 18

        Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.

        • 50 g. champignon
      • Trin 7 af 18

        Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

        • ½ dl. ærter
      • Trin 8 af 18

        Skyl citronen, og riv skallen af en kvart citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 9 af 18

        Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

        • 1 ¼ dl. grødris
      • Trin 10 af 18

        Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 18

        Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

      • Trin 12 af 18

        Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

      • Trin 13 af 18

        Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.

        • 1 terning hønsebouillon
        • 2 dl. vand
      • Trin 14 af 18

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 15 af 18

        Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.

        • 2 skiver serranoskink
      • Trin 16 af 18

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 17 af 18

        Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.

      • Trin 18 af 18

        Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

        • 10 g. parmesan
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 gulerod
          • 1 rødbede
          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 50 g. champignon
          • ½ dl. ærter
          • ¼ citron
          • 1 ¼ dl. grødris
          • 1 spsk. olie
          • 1 terning hønsebouillon
          • 2 dl. vand
          • 2 skiver serranoskinke
          • ½ dl. persille
          • 10 g. parmesan
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 dørslag
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skål
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
          4. Skræl guleroden og rødbeden, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeden i tern på cirka 1 centimeter.
          5. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.
          7. Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
          8. Skyl citronen, og riv skallen af en kvart citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          9. Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
          10. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
          11. Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
          12. Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
          13. Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.
          14. Kom bagepapir på en bageplade.
          15. Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.
          16. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.
          18. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 414 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 24 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 gulerødder
            • 2 rødbeder
            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 100 g. champignon
            • 1 dl. ærter
            • ½ citron
            • 2 ½ dl. grødris
            • 2 spsk. olie
            • 2 terninger hønsebouillon
            • 4 dl. vand
            • 4 skiver serranoskinke
            • 1 dl. persille
            • 15 g. parmesan
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 3 af 18

            Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

          • Trin 4 af 18

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 5 af 18

            Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeder i tern på cirka 1 centimeter.

            • 2 gulerødder
            • 2 rødbeder
          • Trin 6 af 18

            Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 18

            Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.

            • 100 g. champignon
          • Trin 8 af 18

            Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

            • 1 dl. ærter
          • Trin 9 af 18

            Skyl citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 10 af 18

            Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

            • 2 ½ dl. grødris
          • Trin 11 af 18

            Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 12 af 18

            Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

          • Trin 13 af 18

            Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

          • Trin 14 af 18

            Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.

            • 2 terninger hønsebouillon
            • 4 dl. vand
          • Trin 15 af 18

            Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.

            • 4 skiver serranoskinke
          • Trin 16 af 18

            Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 17 af 18

            Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.

          • Trin 18 af 18

            Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

            • 15 g. parmesan
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 gulerødder
              • 2 rødbeder
              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 100 g. champignon
              • 1 dl. ærter
              • ½ citron
              • 2 ½ dl. grødris
              • 2 spsk. olie
              • 2 terninger hønsebouillon
              • 4 dl. vand
              • 4 skiver serranoskinke
              • 1 dl. persille
              • 15 g. parmesan
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 lille skål
              • 1 dørslag
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stor skål
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 røreske
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
              4. Kom bagepapir på en bageplade.
              5. Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeder i tern på cirka 1 centimeter.
              6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              7. Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.
              8. Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
              9. Skyl citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
              10. Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
              11. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
              12. Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
              13. Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
              14. Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.
              15. Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.
              16. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              17. Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.
              18. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 414 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 24 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 gulerødder
                • 3 rødbeder
                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 150 g. champignon
                • 1 ½ dl. ærter
                • ¾ citron
                • 3 ¾ dl. grødris
                • 3 spsk. olie
                • 3 terninger hønsebouillon
                • 6 dl. vand
                • 6 skiver serranoskinke
                • 1 ½ dl. persille
                • 30 g. parmesan
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 3 af 18

                Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

              • Trin 4 af 18

                Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeder i tern på cirka 1 centimeter.

                • 3 gulerødder
                • 3 rødbeder
              • Trin 5 af 18

                Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 6 af 18

                Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.

                • 150 g. champignon
              • Trin 7 af 18

                Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

                • 1 ½ dl. ærter
              • Trin 8 af 18

                Skyl citronen, og riv skallen af en ¾ citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 9 af 18

                Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

                • 3 ¾ dl. grødris
              • Trin 10 af 18

                Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 18

                Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

              • Trin 12 af 18

                Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

              • Trin 13 af 18

                Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.

                • 3 terninger hønsebouillon
                • 6 dl. vand
              • Trin 14 af 18

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 15 af 18

                Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.

                • 6 skiver serranoskinke
              • Trin 16 af 18

                Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 17 af 18

                Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.

              • Trin 18 af 18

                Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

                • 30 g. parmesan
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 gulerødder
                  • 3 rødbeder
                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 150 g. champignon
                  • 1 ½ dl. ærter
                  • ¾ citron
                  • 3 ¾ dl. grødris
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 terninger hønsebouillon
                  • 6 dl. vand
                  • 6 skiver serranoskinke
                  • 1 ½ dl. persille
                  • 30 g. parmesan
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 lille skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stor skål
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 røreske
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 rivejern

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
                  4. Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeder i tern på cirka 1 centimeter.
                  5. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.
                  7. Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
                  8. Skyl citronen, og riv skallen af en ¾ citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
                  9. Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
                  10. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
                  11. Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
                  12. Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
                  13. Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.
                  14. Kom bagepapir på en bageplade.
                  15. Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.
                  16. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  17. Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.
                  18. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.