- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Omelet med kartofler
Omelet med kartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til omelet med kartofler
Ingredienser
500 g. små kartofler
750 g. små kartofler
250 g. små kartofler
Vand til kogning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ løg
¾ løg
¼ løg
5 store æg
8 store æg
3 store æg
1 dl. vand
Vand til kogning
Vand til kogning
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
4 tomater
6 tomater
2 tomater
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Kartoffel
Vand
Salt
Løg
Æg
Peber
Olivenolie
Parmesanost
Tomat
Rugbrød
Køkkenredskaber til omelet med kartofler
3 måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem skål
1 lille skål
1 lille gryde
1 pande (teflon)
1 piskeris
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 grydelåg
1 kop
1 rivejern
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Lille røreskål
Lille gryde
Stegepande
Piskeris
Målebæger
Køkkenvægt
Grydelåg
Kop
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
4.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Omelet:
6.
Se videoen.
7.
8.
9.
10.
Se videoen.
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1741 kJ / 416 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer