Omelet med kartofler

Omelet med kartofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1741 kJ / 416 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 37 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. små kartofler
        • Vand til kogning
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ løg
        • 3 store æg
        • ½ dl. vand
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. revet parmesanost
        • 2 tomater i både
        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 13

        Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

        • 250 g. små kartofler
        • Vand til kogning
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 13

        Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

      • Trin 5 af 13

        Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ løg
      • Trin 6 af 13

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.

        • 3 store æg
      • Trin 7 af 13

        Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ dl. vand
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 8 af 13

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 13

        Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 10 af 13

        Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.

      • Trin 11 af 13

        Riv parmesanosten på et rivejern.

        • 1 spsk revet parmesanost
      • Trin 12 af 13

        Skyl tomaterne, og skær dem i både.

        • 2 tomater
      • Trin 13 af 13

        Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.

        • 2 skiver rugbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. små kartofler
          • Vand til kogning
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ løg
          • 3 store æg
          • ½ dl. vand
          • 1 knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie
          • 1 spsk. revet parmesanost
          • 2 tomater i både
          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 3 måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 mellem skål
          • 1 lille skål
          • 1 lille gryde
          • 1 pande (teflon)
          • 1 piskeris
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 grydelåg
          • 1 kop
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          4. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
          5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.
          7. Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          9. Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          10. Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
          11. Riv parmesanosten på et rivejern.
          12. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
          13. Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1741 kJ / 416 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 46 %
            • Fedt: 37 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            Ingredienser

            • 500 g. små kartofler
            • Vand til kogning
            • ½ tsk. salt
            • ½ løg
            • 5 store æg
            • 1 dl. vand
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie
            • 2 spsk. revet parmesanost
            • 4 tomater i både
            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 13

            Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

            • 500 g. små kartofler
            • Vand til kogning
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 13

            Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

          • Trin 5 af 13

            Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ løg
          • Trin 6 af 13

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.

            • 5 store æg
          • Trin 7 af 13

            Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 dl. vand
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 8 af 13

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 9 af 13

            Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 10 af 13

            Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.

          • Trin 11 af 13

            Riv parmesanosten på et rivejern.

            • 2 spsk revet parmesanost
          • Trin 12 af 13

            Skyl tomaterne, og skær dem i både.

            • 4 tomater
          • Trin 13 af 13

            Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.

            • 4 skiver rugbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. små kartofler
              • Vand til kogning
              • ½ tsk. salt
              • ½ løg
              • 5 store æg
              • 1 dl. vand
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie
              • 2 spsk. revet parmesanost
              • 4 tomater i både
              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 3 måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 mellem skål
              • 1 lille skål
              • 1 lille gryde
              • 1 pande (teflon)
              • 1 piskeris
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 grydelåg
              • 1 kop
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              4. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
              5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.
              7. Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              9. Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              10. Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
              11. Riv parmesanosten på et rivejern.
              12. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
              13. Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1741 kJ / 416 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 46 %
                • Fedt: 37 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. små kartofler
                • Vand til kogning
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ løg
                • 8 store æg
                • 1 ½ dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie
                • 3 spsk. revet parmesanost
                • 6 tomater i både
                • 6 skiver. rugbrød
              • Trin 3 af 13

                Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

                • 750 g. små kartofler
                • Vand til kogning
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 4 af 13

                Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

              • Trin 5 af 13

                Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ løg
              • Trin 6 af 13

                Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.

                • 8 store æg
              • Trin 7 af 13

                Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ dl. vand
                • ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 8 af 13

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 9 af 13

                Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 10 af 13

                Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.

              • Trin 11 af 13

                Riv parmesanosten på et rivejern.

                • 3 spsk revet parmesanost
              • Trin 12 af 13

                Skyl tomaterne, og skær dem i både.

                • 6 tomater
              • Trin 13 af 13

                Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.

                • 6 skiver rugbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. små kartofler
                  • Vand til kogning
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ løg
                  • 8 store æg
                  • 1 ½ dl. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 spsk. revet parmesanost
                  • 6 tomater i både
                  • 6 skiver. rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 3 måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 pande (teflon)
                  • 1 piskeris
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kop
                  • 1 rivejern

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  4. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
                  5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen.
                  7. Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  9. Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  10. Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
                  11. Riv parmesanosten på et rivejern.
                  12. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
                  13. Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.