Om GoCook

Om GoCook

Missionen for GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre!

GoCook er Coops madprogram for børn og unge og er en del af Coops arbejde med CSR. GoCook bliver løbende udviklet. De største dele af projektet er lige nu GoCook Smagekassen, som er Danmarks største skoleaktivitet, tv-udsendelserne ’Gorm og 100% din ret’, grundbogssystemet til madkundskab og kokkeskoleapp’en GoCook samt gocook.dk, hvor du er lige nu.


GoCook Smagekassen 

GoCook Smagekassen er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4.-7. klasse. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad med grøntsager i sæson.
 
’GoCook Smagekassen’ er en kasse med gratis råvarer til 24 elever, undervisningsmaterialer og opskriftshæfter, som læreren henter i den lokale Coop-butik. Smagekassen foregår hvert år i ugerne 43, 44 og 45 (lige efter efterårsferien).
 
'GoCook Smagekassen' kan bruges i flere fag. Fortrinsvis i madkundskab, men også ofte i faget natur/teknologi og andre naturfag samt matematik og fagliglæsning i dansk.
 
 

Fakta om GoCook Smagekassen 2018:

150.000 skolebørn er tilmeldt
6.435 klasser deltager
75 % af alle grundskoler i Danmark er tilmeldt (folkeskoler og frie/private skoler)
Skolerne er fordelt i hele landet. Se det interaktive Danmarkskort.
Årets tema 2018 er græskar og sæsonens grøntsager.
Smagekassen er gratis for alle tilmeldte skoler.
Smagekassen indeholder gratis råvarer, gratis undervisningsmateriale på 32 sider, lærervejledning og opskriftshæfte på 32 sider – alt sammen til 24 elever.  
Presse-kontakt: Bente Svane Nielsen på bente.svane.nielsen@coop.dk eller 3091 9274.  
 
 

Grundbogssystem til madkundskab

’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ er et bogsystem til madkundskab til 4.-7. klasse. Det består af bøgerne ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ og ’ GoCook 100% din kogebog’. 
 
Formålet med bøgerne er at give et grundlæggende kendskab til fødevarer og de mest almindelige tilberedningsmetoder til at kunne lave mad. Kogebogen er tænkt som en bog, eleverne kan få med hjem. 
 
 

Tv-programmerne 'Gorm og 100% din ret'

’Gorm og 100% din ret’ er en række tv-udsendelser, som vi har udviklet sammen med TV 2. De første fem udsendelser er blevet sendt i efterårsferien 2013. De næste fem programmer bliver sendt i efterårsferien i 2014.
 
Gorm er kok og han elsker at lave mad. Han tager rundt i landet i sin kokkebus, GoCook-mobilen. På sin tur besøger han drenge og piger, som udfordrer ham med deres sportsgren. Bagefter er det Gorms tur, som så udfordrer børnene med den mad de ikke kan lide – deres dødsretter. Sammen laver de dødsretterne om til livretter. 
 
Alle tv-udsendelserne kan ses gratis på GoCook.dk.  
 
 

Kokkeskoleapp’en - til iPad og smartphone

Kokkeskole-app’en til iPad og smartphone er, ud over gocook.dk, den digitale del af ’GoCook Smagekassen’. Her kan man finde mere end 400 trin-for-trin opskrifter, et stort redskabs- og råvareleksikon med mere end 500 opslag og en kokkeskole med flere end 100 små metode-film med tips til, hvordan man skærer hvidkål, renser chili, laver grøntsagssuppe eller woksteger.  
 
 

GoCook på de sociale medier

Foruden de nævnte elementer er GoCook også på Facebook, Instagram, SnapChat og Youtube. På Facebook henvender vi også til børn og unge på imellem 13-15 år. Der er masser af tips om mad, sjove videoer, konkurrencer, små quizzer, lækre opskrifter og meget mere. På YouTube har vi lavet vores egen kanal med mange så videoer om alt fra teasers til Gorm og 100% din ret, til sjove klip fra Gorm-udsendelserne til tips om, hvordan du laver kødboller, pisker æggehvider el. skærer hvidkål. Se, hvordan du finder os nedenfor. 
 
 

Du kan læse mere her:

- Om GoCook Smagekassen (mest for lærere) - link til Coop Skolekontaktens hjemmeside. 
- Find os på Instagram under #GoCookDK
- Find os på SnapChat under GoCookDk
 
 
Er du nysgerrig på noget af alt det andet, som Coop også arbejder med på CSR-området, så kig forbi vores website.