Om GoCook

Om GoCook

Missionen for GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave grøn mad end deres forældre!

GoCook er Coops madprogram for børn og unge og er en del af Coops arbejde med ansvarlighed, også kaldet CSR. Missionen med GoCook er at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. GoCook projektet består af flere aktiviteter. En stor del af aktiviteterne målretter sig grundskolen, men vi er også tilstede digitalt og på sociale medier og on tour i hele landet.

Særlig relevant for dig, som lærer

Er du lærer i fx madkundskab, så kan følgende være særligt relevant for dig: GoCook Smagekassen

GoCook Smagekassen er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4.-8. klasse. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad med grøntsager i sæson. GoCook Smagekassen er en gratis kasse med gratis råvarer til 24 elever, undervisningsmaterialer og opskriftshæfter, som læreren henter i den lokale Coop-butik. Smagekassen foregår hvert år i ugerne 43, 44 og 45 (lige efter efterårsferien).

GoCook Smagekassen kan bruges i flere fag. Fortrinsvis i madkundskab, men også ofte i faget natur/teknologi og andre naturfag og fagliglæsning i dansk.

Fakta om GoCook Smagekassen

- Cirka 160.000 skolebørn er med hvert år.

- Cirka 6.700 skoleklasser er med hvert år.

- Mindst 3 ud af 4 grundskoler er tilmelder sig smagekassen (folkeskoler, frie/private skoler og specialskoler).

- Skolerne er fordelt i hele landet. Se det interaktive Danmarkskort

- Smagekassen indeholder gratis råvarer, gratis undervisningsmateriale på 32 sider, lærervejledning og opskriftshæfte på 32 sider alt sammen til 24 elever.

- Presse-kontakt: Bente Svane Nielsen på bente.svane.nielsen@coop.dk eller 3091 9274.

Grundbogssystem til madkundskab 

GoCook 100% din ret bogen til madkundskab er et bogsystem til madkundskab til 4.-7. klasse. Det består af bøgerne ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ og ’ GoCook 100% din kogebog’. Formålet med bøgerne er at give et grundlæggende kendskab til fødevarer og de mest almindelige tilberedningsmetoder til at kunne lave mad. Kogebogen er tænkt som en bog, eleverne kan få med hjem.

Du kan se og bestille bøgerne her

Tv-programmerne 'Gorm og 100% din ret

'Gorm og 100% din ret’ er en række tv-udsendelser. De blev sendt i 2013 til 2014 på TV 2 og DR Ultra. Du kan finde dem på gocook.dk og på GoCook YouTube-kanalen i dag.

Gorm er kok og han elsker at lave mad. Han tager rundt i landet i sin kokkebus, GoCook-mobilen. På sin tur besøger han drenge og piger, som udfordrer ham med deres sportsgren. Bagefter er det Gorms tur, som så udfordrer børnene med den mad de ikke kan lide – deres dødsretter. Sammen laver de dødsretterne om til livretter. Alle tv-udsendelserne kan ses gratis på GoCook-TV på gocook.dk

Kokkeskole-app’en til iPad og smartphones

GoCook har årligt cirka 300.000 unikke brugere af gocook.dk og GoCook-app'en. Her kan man finde mere end 700 trin-for-trin opskrifter, et stort redskabs- og råvareleksikon med mere end 750 opslag og en kokkeskole med flere end 200 små metode-film med tips til, hvordan man skærer hvidkål, renser chili, laver grøntsagssuppe eller woksteger.

GoCook på de sociale medier

Foruden de nævnte elementer er GoCook også på Facebook, Instagram, SnapChat og Youtube. På Facebook henvender vi også til børn og unge på imellem 13-15 år. Der er masser af tips om mad, sjove videoer, konkurrencer, små quizzer, lækre opskrifter og meget mere. På YouTube har vi lavet vores egen kanal med mange så videoer om alt fra teasers til Gorm og 100% din ret, til sjove klip fra Gorm-udsendelserne til tips om, hvordan du laver kødboller, pisker æggehvider el. skærer hvidkål. Se, hvordan du finder os nedenfor.

GoCook on tour:

Hvert år triller GoCook-mobilen rundt i hele landet, hvor den lokale Kvickly, SuperBrugsen eller Dagli'Brugsen inviterer lokale skolebørn i det mobile køkken. Eleverne serverer de grønne madretter til de forbipasserende. Tag fat i din lokale butik, hvis du ønsker GoCook skal komme forbi.

Du kan læse mere her.

- Om GoCook Smagekassen (mest for lærere) - link til Coop Skolekontaktens hjemmeside.

- Hent den gratis kokkeskoleapp GoCook

- Besøg vores Facebook-side

- Besøg Youtube-kanalen

- Find os på Instagram under GoCook_by_Coop

- Find os på SnapChat under GoCookDk

Er du nysgerrig på noget af alt det andet, som Coop også arbejder med på CSR-området, så kig forbi vores website.