1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Fedtstoffer >
  4. Olivenolie

Olivenolie

Olivenolie har en gylden eller grønlig farve. Olivenolie er tyktflydende. Olivenolie smager af oliven. Du kan bruge olien til at stegning, til marinader og til dressinger. 

 

 

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Opbevar olie i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stil ikke olie i direkte sollys. Du kan også opbevare olie i køleskabet. I køleskabet kan olien blive tyk og grumset. Det er ikke farligt. Når olien har stået lidt tid på køkkenbordet, vil det blive flydende og klar igen. Lugt og smag på olien, før du bruger den. Hvis den lugter eller smager dårligt, skal du ikke bruge den.

Retter med olivenolie

Focaccia

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Grillspyd med fisk

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Salat med marinerede bolsjebeder

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Pizzadej med grahamsmel

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min