1. >
  2. Leksikon>
  3. Fedtstoffer>
  4. Smagsneutral olie

Olie - smagsneutral

En neutral også kaldet smagsneutral olie smager ikke af ret meget. Man bruger den typisk til madlavning, bagning eller dressing, hvor olien ikke skal overdøve smagen af de andre madvarer. Smagsneutral olie kan være lavet af forskellige olier såsom solsikke-, majs- eller rapsolie.

Smagsneutrale olier er som regel raffinerede. På ingredienslisten på produktet står det som 'raffineret vegetabilsk olie'. Raffineret betyder, at olien er varmebehandlet og renset for urenheder og smag. Smagsneutrale olier har dog stadig et højt indhold af flerumættede fedtsyrer, der er gode for vores krop.

Olier kan dog ikke lide sollys eller høj varme. Varm derfor ikke olien til meget høje temperaturer, og smid altid stegefedtet ud. Olien ryger, hvis den bliver for varm.

Smag på en dråbe af olien, hvis du gerne vil finde ud af, hvordan den smager.

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Opbevar olie i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stil ikke olie i direkte sollys. Du kan også opbevare olie i køleskabet. I køleskabet kan olien blive tyk og grumset. Det er ikke farligt. Når olien har stået lidt tid på køkkenbordet, vil det blive flydende og klar igen. Lugt og smag på olien, før du bruger den. Hvis den lugter eller smager dårligt, skal du ikke bruge den.

Retter med olie - smagsneutral

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min