Oksedeller med bulgur-salat

Oksedeller med bulgur-salat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2367 kJ / 566 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 12 %
        • Fedt: 68 %
        • Heraf mættet fedt 11 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem.

        Oksedeller:

        • ¼ rødløg
        • ½ fed hvidløg
        • ½ dl. persille
        • 150 g. hakket oksekød
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ knivspids stødt kanel
        • ½ knivspids stødt nellike
        • 1 æg
        • ½ tsk. smør til stegning
        • ½ tsk. olie til stegning

        Bulgursalat:

        • ½ dl. bulgur
        • 1 dl. frisk basilikum
        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. citronsaft
        • 15 g. mandler
        • 10 g. parmesanost
        • ½ dl. olivenolie
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • ¼ agurk
        • 100 g. frisk spinat

        Dressing:

        • ¼ agurk
        • ½ dl. cremefraiche 9 %
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 22

        Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ rødløg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 22

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.

        • ½ dl. persille
      • Trin 5 af 22

        Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • 150 g. hakket oksekød
      • Trin 6 af 22

        Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ knivspids stødt kanel
        • ½ knivspids stødt nellike
      • Trin 7 af 22

        Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.

      • Trin 8 af 22

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.

        • 1 æg
      • Trin 9 af 22

        Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.

        • ½ dl. bulgur
      • Trin 10 af 22

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.

        • 1 dl. frisk basilikum
      • Trin 11 af 22

        Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 12 af 22

        Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.

        • ½ spsk. citronsaft
      • Trin 13 af 22

        Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?

        • 15 g. mandler
        • 10 g. parmesanost
        • ½ dl. olivenolie
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 22

        Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.

        • ¼ agurk
      • Trin 15 af 22

        Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.

        • 100 g. frisk spinat
      • Trin 16 af 22

        Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.

      • Trin 17 af 22

        Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.

        • ¼ agurk
      • Trin 18 af 22

        Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

        • ½ dl. cremefraiche 9 %
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 22

        Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.

      • Trin 20 af 22

        Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.

      • Trin 21 af 22

        Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.

        • ½ tsk. smør til stegning
        • ½ tsk. olie til stegning
      • Trin 22 af 22

        Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Oksedeller:

          • ¼ rødløg
          • ½ fed hvidløg
          • ½ dl. persille
          • 150 g. hakket oksekød
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ knivspids stødt kanel
          • ½ knivspids stødt nellike
          • 1 æg
          • ½ tsk. smør til stegning
          • ½ tsk. olie til stegning

          Bulgursalat:

          • ½ dl. bulgur
          • 1 dl. frisk basilikum
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. citronsaft
          • 15 g. mandler
          • 10 g. parmesanost
          • ½ dl. olivenolie
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • ¼ agurk
          • 100 g. frisk spinat

          Dressing:

          • ¼ agurk
          • ½ dl. cremefraiche 9 %
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 3 store skåle
          • 3 rene viskestykker
          • 1 kop
          • 1 lille gryde med låg
          • 1 blender
          • 1 citruspresser
          • 1 spiseske
          • 1 lille skål
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
          5. Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          6. Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
          7. Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
          8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
          9. Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
          10. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
          11. Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
          12. Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
          13. Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
          14. Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
          15. Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
          16. Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
          17. Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
          18. Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
          19. Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
          20. Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
          21. Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
          22. Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2367 kJ / 566 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 12 %
            • Fedt: 68 %
            • Heraf mættet fedt 11 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 22

            Find alle ingredienserne frem.

            Oksedeller:

            • ½ rødløg
            • 1 fed hvidløg
            • 1 dl. persille
            • 300 g. hakket oksekød
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids stødt kanel
            • 1 knivspids stødt nellike
            • 1 æg
            • 1 tsk. smør til stegning
            • 1 tsk. olie til stegning

            Bulgursalat:

            • 1 dl. bulgur
            • 2 dl. frisk basilikum
            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. citronsaft
            • 30 g. mandler
            • 20 g. parmesanost
            • 1 dl. olivenolie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ agurk
            • 200 g. frisk spinat

            Dressing:

            • ½ agurk
            • 1 dl. cremefraiche 9 %
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 22

            Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1/2 rødløg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 4 af 22

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.

            • 1 dl. persille
          • Trin 5 af 22

            Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

            • 300 g. hakket oksekød
          • Trin 6 af 22

            Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.

            • 1/2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids stødt kanel
            • 1 knivspids stødt nellike
          • Trin 7 af 22

            Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.

          • Trin 8 af 22

            Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.

            • 1 æg
          • Trin 9 af 22

            Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.

            • 1 dl. bulgur
          • Trin 10 af 22

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.

            • 2 dl. frisk basilikum
          • Trin 11 af 22

            Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 12 af 22

            Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.

            • 1 spsk. citronsaft
          • Trin 13 af 22

            Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?

            • 30 g. mandler
            • 20 g. parmesanost
            • 1 dl. olivenolie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 22

            Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.

            • 1/2 agurk
          • Trin 15 af 22

            Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.

            • 200 g. frisk spinat
          • Trin 16 af 22

            Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.

          • Trin 17 af 22

            Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.

            • 1/2 agurk
          • Trin 18 af 22

            Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

            • 1 dl. cremefraiche 9 %
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 22

            Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.

          • Trin 20 af 22

            Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.

          • Trin 21 af 22

            Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.

            • 1 tsk. smør til stegning
            • 1 tsk. olie til stegning
          • Trin 22 af 22

            Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Oksedeller:

              • ½ rødløg
              • 1 fed hvidløg
              • 1 dl. persille
              • 300 g. hakket oksekød
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 knivspids stødt kanel
              • 1 knivspids stødt nellike
              • 1 æg
              • 1 tsk. smør til stegning
              • 1 tsk. olie til stegning

              Bulgursalat:

              • 1 dl. bulgur
              • 2 dl. frisk basilikum
              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. citronsaft
              • 30 g. mandler
              • 20 g. parmesanost
              • 1 dl. olivenolie
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • ½ agurk
              • 200 g. frisk spinat

              Dressing:

              • ½ agurk
              • 1 dl. cremefraiche 9 %
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 3 store skåle
              • 3 rene viskestykker
              • 1 kop
              • 1 lille gryde med låg
              • 1 blender
              • 1 citruspresser
              • 1 spiseske
              • 1 lille skål
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
              5. Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              6. Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
              7. Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
              8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
              9. Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
              10. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
              11. Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
              12. Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
              13. Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
              14. Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
              15. Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
              16. Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
              17. Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
              18. Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
              19. Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
              20. Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
              21. Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
              22. Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2367 kJ / 566 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 12 %
                • Fedt: 68 %
                • Heraf mættet fedt 11 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 22

                Find alle ingredienserne frem.

                Oksedeller:

                • ¾ rødløg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ dl. persille
                • 450 g. hakket oksekød
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ knivspids stødt kanel
                • 1 ½ knivspids stødt nellike
                • 2 æg
                • 1 ½ tsk. smør til stegning
                • 1 ½ tsk. olie til stegning

                Bulgursalat:

                • 1 ½ dl. bulgur
                • 3 dl. frisk basilikum
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. citronsaft
                • 45 g. mandler
                • 30 g. parmesanost
                • 1 ½ dl. olivenolie
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ agurk
                • 300 g. frisk spinat

                Dressing:

                • ¾ agurk
                • 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 22

                Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ rødløg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 22

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 5 af 22

                Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                • 450 g. hakket oksekød
              • Trin 6 af 22

                Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ knivspids stødt kanel
                • 1 ½ knivspids stødt nellike
              • Trin 7 af 22

                Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.

              • Trin 8 af 22

                Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.

                • 2 æg
              • Trin 9 af 22

                Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.

                • 1 ½ dl. bulgur
              • Trin 10 af 22

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.

                • 3 dl. frisk basilikum
              • Trin 11 af 22

                Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 12 af 22

                Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.

                • 1 ½ spsk. citronsaft
              • Trin 13 af 22

                Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?

                • 45 g. mandler
                • 30 g. parmesanost
                • 1 ½ dl. olivenolie
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 14 af 22

                Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.

                • ¾ agurk
              • Trin 15 af 22

                Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.

                • 300 g. frisk spinat
              • Trin 16 af 22

                Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.

              • Trin 17 af 22

                Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.

                • ¾ agurk
              • Trin 18 af 22

                Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

                • 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 19 af 22

                Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.

              • Trin 20 af 22

                Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.

              • Trin 21 af 22

                Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.

                • 1 ½ tsk. smør til stegning
                • 1 ½ tsk. olie til stegning
              • Trin 22 af 22

                Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Oksedeller:

                  • ¾ rødløg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ dl. persille
                  • 450 g. hakket oksekød
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ knivspids stødt kanel
                  • 1 ½ knivspids stødt nellike
                  • 2 æg
                  • 1 ½ tsk. smør til stegning
                  • 1 ½ tsk. olie til stegning

                  Bulgursalat:

                  • 1 ½ dl. bulgur
                  • 3 dl. frisk basilikum
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. citronsaft
                  • 45 g. mandler
                  • 30 g. parmesanost
                  • 1 ½ dl. olivenolie
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • ¾ agurk
                  • 300 g. frisk spinat

                  Dressing:

                  • ¾ agurk
                  • 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 3 store skåle
                  • 3 rene viskestykker
                  • 1 kop
                  • 1 lille gryde med låg
                  • 1 blender
                  • 1 citruspresser
                  • 1 spiseske
                  • 1 lille skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
                  5. Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  6. Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
                  7. Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
                  8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
                  9. Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
                  10. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
                  11. Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
                  12. Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
                  13. Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
                  14. Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
                  15. Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
                  16. Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
                  17. Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
                  18. Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
                  19. Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
                  20. Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
                  21. Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
                  22. Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.