Oksedeller med bulgur-salat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2367 kJ / 566 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 12 %
- Fedt: 68 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Oksedeller:
- ¼ rødløg
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- 150 g. hakket oksekød
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids stødt kanel
- ½ knivspids stødt nellike
- 1 æg
- ½ tsk. smør til stegning
- ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- ½ dl. bulgur
- 1 dl. frisk basilikum
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. citronsaft
- 15 g. mandler
- 10 g. parmesanost
- ½ dl. olivenolie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ¼ agurk
- 100 g. frisk spinat
Dressing:
- ¼ agurk
- ½ dl. cremefraiche 9 %
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Oksedeller:
- ¼ rødløg
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- 150 g. hakket oksekød
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids stødt kanel
- ½ knivspids stødt nellike
- 1 æg
- ½ tsk. smør til stegning
- ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- ½ dl. bulgur
- 1 dl. frisk basilikum
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. citronsaft
- 15 g. mandler
- 10 g. parmesanost
- ½ dl. olivenolie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ¼ agurk
- 100 g. frisk spinat
Dressing:
- ¼ agurk
- ½ dl. cremefraiche 9 %
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 22
Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ¼ rødløg
- ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- ½ dl. persille
- Trin 5 af 22
Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- 150 g. hakket oksekød
- Trin 6 af 22
Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids stødt kanel
- ½ knivspids stødt nellike
- Trin 7 af 22
Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Trin 8 af 22
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- 1 æg
- Trin 9 af 22
Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- ½ dl. bulgur
- Trin 10 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- 1 dl. frisk basilikum
- Trin 11 af 22
Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- ½ fed hvidløg
- Trin 12 af 22
Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- ½ spsk. citronsaft
- Trin 13 af 22
Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- 15 g. mandler
- 10 g. parmesanost
- ½ dl. olivenolie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 14 af 22
Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- ¼ agurk
- Trin 15 af 22
Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- 100 g. frisk spinat
- Trin 16 af 22
Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Trin 17 af 22
Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- ¼ agurk
- Trin 18 af 22
Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- ½ dl. cremefraiche 9 %
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 22
Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Trin 20 af 22
Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Trin 21 af 22
Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- ½ tsk. smør til stegning
- ½ tsk. olie til stegning
- Trin 22 af 22
Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Du skal bruge
Ingredienser
Oksedeller:
- ¼ rødløg
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- 150 g. hakket oksekød
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids stødt kanel
- ½ knivspids stødt nellike
- 1 æg
- ½ tsk. smør til stegning
- ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- ½ dl. bulgur
- 1 dl. frisk basilikum
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. citronsaft
- 15 g. mandler
- 10 g. parmesanost
- ½ dl. olivenolie
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ¼ agurk
- 100 g. frisk spinat
Dressing:
- ¼ agurk
- ½ dl. cremefraiche 9 %
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2367 kJ / 566 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 12 %
- Fedt: 68 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Oksedeller:
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl. persille
- 300 g. hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 æg
- 1 tsk. smør til stegning
- 1 tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 dl. bulgur
- 2 dl. frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 30 g. mandler
- 20 g. parmesanost
- 1 dl. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ agurk
- 200 g. frisk spinat
Dressing:
- ½ agurk
- 1 dl. cremefraiche 9 %
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Oksedeller:
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl. persille
- 300 g. hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 æg
- 1 tsk. smør til stegning
- 1 tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 dl. bulgur
- 2 dl. frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 30 g. mandler
- 20 g. parmesanost
- 1 dl. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ agurk
- 200 g. frisk spinat
Dressing:
- ½ agurk
- 1 dl. cremefraiche 9 %
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 22
Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1/2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- Trin 4 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- 1 dl. persille
- Trin 5 af 22
Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- 300 g. hakket oksekød
- Trin 6 af 22
Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- 1/2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- Trin 7 af 22
Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Trin 8 af 22
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- 1 æg
- Trin 9 af 22
Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- 1 dl. bulgur
- Trin 10 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- 2 dl. frisk basilikum
- Trin 11 af 22
Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- 1 fed hvidløg
- Trin 12 af 22
Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- 1 spsk. citronsaft
- Trin 13 af 22
Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- 30 g. mandler
- 20 g. parmesanost
- 1 dl. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 22
Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- 1/2 agurk
- Trin 15 af 22
Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- 200 g. frisk spinat
- Trin 16 af 22
Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Trin 17 af 22
Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- 1/2 agurk
- Trin 18 af 22
Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- 1 dl. cremefraiche 9 %
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 22
Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Trin 20 af 22
Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Trin 21 af 22
Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- 1 tsk. smør til stegning
- 1 tsk. olie til stegning
- Trin 22 af 22
Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Du skal bruge
Ingredienser
Oksedeller:
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl. persille
- 300 g. hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 æg
- 1 tsk. smør til stegning
- 1 tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 dl. bulgur
- 2 dl. frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 30 g. mandler
- 20 g. parmesanost
- 1 dl. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ agurk
- 200 g. frisk spinat
Dressing:
- ½ agurk
- 1 dl. cremefraiche 9 %
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2367 kJ / 566 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 12 %
- Fedt: 68 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Oksedeller:
- ¾ rødløg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 450 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids stødt kanel
- 1 ½ knivspids stødt nellike
- 2 æg
- 1 ½ tsk. smør til stegning
- 1 ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 ½ dl. bulgur
- 3 dl. frisk basilikum
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. citronsaft
- 45 g. mandler
- 30 g. parmesanost
- 1 ½ dl. olivenolie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ agurk
- 300 g. frisk spinat
Dressing:
- ¾ agurk
- 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Oksedeller:
- ¾ rødløg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 450 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids stødt kanel
- 1 ½ knivspids stødt nellike
- 2 æg
- 1 ½ tsk. smør til stegning
- 1 ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 ½ dl. bulgur
- 3 dl. frisk basilikum
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. citronsaft
- 45 g. mandler
- 30 g. parmesanost
- 1 ½ dl. olivenolie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ agurk
- 300 g. frisk spinat
Dressing:
- ¾ agurk
- 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 22
Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ¾ rødløg
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- 1 ½ dl. persille
- Trin 5 af 22
Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- 450 g. hakket oksekød
- Trin 6 af 22
Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids stødt kanel
- 1 ½ knivspids stødt nellike
- Trin 7 af 22
Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Trin 8 af 22
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- 2 æg
- Trin 9 af 22
Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- 1 ½ dl. bulgur
- Trin 10 af 22
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- 3 dl. frisk basilikum
- Trin 11 af 22
Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 12 af 22
Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- 1 ½ spsk. citronsaft
- Trin 13 af 22
Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- 45 g. mandler
- 30 g. parmesanost
- 1 ½ dl. olivenolie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 14 af 22
Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- ¾ agurk
- Trin 15 af 22
Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- 300 g. frisk spinat
- Trin 16 af 22
Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Trin 17 af 22
Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- ¾ agurk
- Trin 18 af 22
Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 19 af 22
Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Trin 20 af 22
Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Trin 21 af 22
Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- 1 ½ tsk. smør til stegning
- 1 ½ tsk. olie til stegning
- Trin 22 af 22
Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Du skal bruge
Ingredienser
Oksedeller:
- ¾ rødløg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 450 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids stødt kanel
- 1 ½ knivspids stødt nellike
- 2 æg
- 1 ½ tsk. smør til stegning
- 1 ½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
- 1 ½ dl. bulgur
- 3 dl. frisk basilikum
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. citronsaft
- 45 g. mandler
- 30 g. parmesanost
- 1 ½ dl. olivenolie
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ agurk
- 300 g. frisk spinat
Dressing:
- ¾ agurk
- 1 ½ dl. cremefraiche 9 %
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 3 store skåle
- 3 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 lille gryde med låg
- 1 blender
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 lille skål
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Oksedeller: Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint.
- Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars sej.
- Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
- Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten.
- Bulgursalat: Kom bulguren i en lille gryde med låg, og kog det efter anvisning på posen. Stil det kogte bulgur til afkøling.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Kom basilikummen op i en blender.
- Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
- Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter.
- Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
- Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
- Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
- Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
- Dressing: Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
- Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
- Oksedeller fortsat: Tag oksefarsen ud af køleskabet.
- Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
- Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
- Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
-