Ølkage

Ølkage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det lyder mærkeligt! Vi ved det godt. Men det smager bare så lækkert! Elsker du brunkager? Og friskbagt franskbrød med smør? Så vil du elske ølkage! Den er som et franskbrød med brunkage-smag. Skær den i skiver og kom smør på. Haps haps haps.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 flaske mørkt hvidtøl (3,3 dl)
        • 450 g. brun farin
        • 500 g. hvedemel
        • 1 ½ tsk. bagepulver
        • 1 tsk. kanel
        • 1 tsk. ingefær
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 knivspids salt
        • Smør til servering
      • Trin 3 af 8

        Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.

      • Trin 4 af 8

        Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen med en håndmixer, til der ikke er nogen klumper.

        • 1 flaske mørkt hvidtøl (3,3 dl)
        • 450 g. brun farin
        • 500 g. hvedemel
        • 1 ½ tsk. bagepulver
        • 1 tsk. kanel
        • 1 tsk. ingefær
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 knivspids salt
      • Trin 5 af 8

        Læg bagepapir i brødformen. Fordel dejen i formen.

      • Trin 6 af 8

        Stil den indpakkede ølkage på en bageplade nederst i ovnen. Bag den i cirka 55-60 minutter. Tjek, at den er gennembagt i midten, inden du tager den ud. Hvis den ikke er det, så giv den 5-10 minutter mere.

      • Trin 7 af 8

        Tag ølkagen ud af formen. Lad den køle helt af.

      • Trin 8 af 8

        Skær kagen i tykke skiver og kom smør på som på en franskbrødsmad.

        • Smør til servering
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det lyder mærkeligt! Vi ved det godt. Men det smager bare så lækkert! Elsker du brunkager? Og friskbagt franskbrød med smør? Så vil du elske ølkage! Den er som et franskbrød med brunkage-smag. Skær den i skiver og kom smør på. Haps haps haps.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 flaske mørkt hvidtøl (3,3 dl)
          • 450 g. brun farin
          • 500 g. hvedemel
          • 1 ½ tsk. bagepulver
          • 1 tsk. kanel
          • 1 tsk. ingefær
          • 1 tsk. kardemomme
          • 1 knivspids salt
          • Smør til servering

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 oplukker
          • 1 stor skål 
          • 1 håndmixer med dejkroge
          • 1 brødform, ca. 3 liter
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt 
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
          4. Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen med en håndmixer, til der ikke er nogen klumper.
          5. Læg bagepapir i brødformen. Fordel dejen i formen.
          6. Stil den indpakkede ølkage på en bageplade nederst i ovnen. Bag den i cirka 55-60 minutter. Tjek, at den er gennembagt i midten, inden du tager den ud. Hvis den ikke er det, så giv den 5-10 minutter mere.
          7. Tag ølkagen ud af formen. Lad den køle helt af.
          8. Skær kagen i tykke skiver og kom smør på som på en franskbrødsmad.