Øjen-trøfler

Øjen-trøfler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        De perfekte, klamme, blodige kager til halloween - ser creepy ud - smager lækkert!

        Tip: I stedet for kagerester kan du bruge færdigbagte kager, fx dagmartærte, chokolade-muffins og hindbærroulade.

        Opskriften giver cirka 12 øjen-trøfler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1054 kJ / 252 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 6,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 350 g. kage-rester
        • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
        • 1-2 spsk. kakaopulver
        • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
        • 200 g. hvid smelte-chokolade
        • 12 engangs-træ-gafler

        Øjne:

        • Grøn eller blå fondant
        • Små chokolade-knapper (mørk)

        Blod:

        • 1 dl. ribsgele
        • Rød frugtfarve
        • Evt. 1-2 spsk. kogende vand
      • Trin 3 af 15

        Smuldr kageresterne i en skål.

        • 350 g. kage-rester
      • Trin 4 af 15

        Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt rom-essens og rør det hele sammen med en håndmixer med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.

        • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
        • 1-2 spsk. kakaopulver
        • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
      • Trin 5 af 15

        Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler.

      • Trin 6 af 15

        Kom bagepapir på en stor tallerken.

      • Trin 7 af 15

        Lav vandbad: Kom vand i en gryde, og varm det op ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

      • Trin 8 af 15

        Kom den hvide chokolade i en glasskål og smelt den over vandbadet.

        • 200 g. hvid smelte-chokolade
      • Trin 9 af 15

        Dyb en engangs-træ-gaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-gafler og trøfler.

        • 12 engangs-træ-gafler
      • Trin 10 af 15

        Du kan eventuelt lade dem tørre lidt og så dyppe dem i chokoladen igen, hvis du vil have dem helt hvide.

      • Trin 11 af 15

        Øjne: Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ cm i diameter. Du kan også bruge en udstikker.

        • Grøn eller blå fondant
      • Trin 12 af 15

        Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade.

        • Små chokolade-knapper (mørk)
      • Trin 13 af 15

        Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim.

      • Trin 14 af 15

        Blod: Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.

        • 1 dl. ribsgele
        • Rød frugtfarve
        • Evt. 1-2 spsk. kogende vand
      • Trin 15 af 15

        Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De perfekte, klamme, blodige kager til halloween - ser creepy ud - smager lækkert!

        Tip: I stedet for kagerester kan du bruge færdigbagte kager, fx dagmartærte, chokolade-muffins og hindbærroulade.

        Opskriften giver cirka 12 øjen-trøfler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 350 g. kage-rester
          • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
          • 1-2 spsk. kakaopulver
          • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
          • 200 g. hvid smelte-chokolade
          • 12 engangs-træ-gafler

          Øjne:

          • Grøn eller blå fondant
          • Små chokolade-knapper (mørk)

          Blod:

          • 1 dl. ribsgele
          • Rød frugtfarve
          • Evt. 1-2 spsk. kogende vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 håndmixer med dejkroge
          • 1 lille gryde
          • 1 metalskål eller glasskål
          • Bagepapir
          • 1 tallerken
          • 1 kagerulle
          • 1 lille, rund udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr kageresterne i en skål.
          4. Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt rom-essens og rør det hele sammen med en håndmixer med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.
          5. Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler.
          6. Kom bagepapir på en stor tallerken.
          7. Lav vandbad: Kom vand i en gryde, og varm det op ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          8. Kom den hvide chokolade i en glasskål og smelt den over vandbadet.
          9. Dyb en engangs-træ-gaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-gafler og trøfler.
          10. Du kan eventuelt lade dem tørre lidt og så dyppe dem i chokoladen igen, hvis du vil have dem helt hvide.
          11. Øjne: Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ cm i diameter. Du kan også bruge en udstikker.
          12. Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade.
          13. Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim.
          14. Blod: Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.
          15. Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.