Øjen-trøfler

Øjen-trøfler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        De perfekte, klamme, blodige kager til halloween - ser creepy ud - smager lækkert!

        Tip: I stedet for kagerester kan du blande færdigbagte kager, fx mazarintærte og sandkage - eller chokolade-muffins. 

        Opskriften giver cirka 12 øjen-trøfler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1054 kJ / 252 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 6,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 350 g. kage-rester
        • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
        • 1-2 spsk. kakaopulver
        • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
        • 200 g. hvid smelte-chokolade
        • 12 engangs-træ-gafler

        Øjne:

        • Grøn eller blå fondant
        • Små chokolade-knapper (mørk)

        Blod:

        • 1 dl. ribsgele
        • Rød frugtfarve
        • Evt. 1-2 spsk. kogende vand
      • Trin 3 af 15

        Smuldr kageresterne i en skål.

        • 350 g. kage-rester
      • Trin 4 af 15

        Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt rom-essens og rør det hele sammen med en håndmixer med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.

        • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
        • 1-2 spsk. kakaopulver
        • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
      • Trin 5 af 15

        Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler. Kom kuglerne på en tallerken og sæt dem på køl eller frost, så de er kolde når du skal dyppe dem i chokoladen.

      • Trin 6 af 15

        Kom bagepapir på en stor tallerken.

      • Trin 7 af 15

        Lav vandbad: Kom vand i en gryde, og varm det op ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

      • Trin 8 af 15

        Kom den hvide chokolade i en glasskål og smelt den over vandbadet.

        • 200 g. hvid smelte-chokolade
      • Trin 9 af 15

        Dyb en engangs-træ-gaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-gafler og trøfler.

        • 12 engangs-træ-gafler
      • Trin 10 af 15

        Kom trøflerne på køl igen, inden du sætter øjne på.

      • Trin 11 af 15

        Øjne: Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ centimeter i diameter. Du kan også bruge en udstikker eller bagsiden af en sprøjte-tyl.

        • Grøn eller blå fondant
      • Trin 12 af 15

        Tag trøflerne ud fra køl. Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade på fondanten. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.

        • Små chokolade-knapper (mørk)
      • Trin 13 af 15

        Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade til at sætte øjet på trøflen. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.

      • Trin 14 af 15

        Blod: Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.

        • 1 dl. ribsgele
        • Rød frugtfarve
        • Evt. 1-2 spsk. kogende vand
      • Trin 15 af 15

        Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De perfekte, klamme, blodige kager til halloween - ser creepy ud - smager lækkert!

        Tip: I stedet for kagerester kan du blande færdigbagte kager, fx mazarintærte og sandkage - eller chokolade-muffins. 

        Opskriften giver cirka 12 øjen-trøfler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 350 g. kage-rester
          • 1-2 spsk. hindbær-marmelade
          • 1-2 spsk. kakaopulver
          • ½ tsk. rom-essens (kan udelades)
          • 200 g. hvid smelte-chokolade
          • 12 engangs-træ-gafler

          Øjne:

          • Grøn eller blå fondant
          • Små chokolade-knapper (mørk)

          Blod:

          • 1 dl. ribsgele
          • Rød frugtfarve
          • Evt. 1-2 spsk. kogende vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 håndmixer med dejkroge
          • 1 lille gryde
          • 1 metalskål eller glasskål
          • Bagepapir
          • 1 tallerken
          • 1 kagerulle
          • 1 lille, rund udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr kageresterne i en skål.
          4. Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt rom-essens og rør det hele sammen med en håndmixer med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.
          5. Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler. Kom kuglerne på en tallerken og sæt dem på køl eller frost, så de er kolde når du skal dyppe dem i chokoladen.
          6. Kom bagepapir på en stor tallerken.
          7. Lav vandbad: Kom vand i en gryde, og varm det op ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          8. Kom den hvide chokolade i en glasskål og smelt den over vandbadet.
          9. Dyb en engangs-træ-gaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-gafler og trøfler.
          10. Kom trøflerne på køl igen, inden du sætter øjne på.
          11. Øjne: Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ centimeter i diameter. Du kan også bruge en udstikker eller bagsiden af en sprøjte-tyl.
          12. Tag trøflerne ud fra køl. Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade på fondanten. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.
          13. Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade til at sætte øjet på trøflen. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.
          14. Blod: Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.
          15. Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.