Nyheder

Nyheder

Der sker hele tiden en masse forskelligt i GoCook. Vi udgiver bøger, sender Gorm på tour, laver tv-programmer, deltager på festivaler, afholder store konkurrencer og meget mere. Her et resumé:

19-10-2020: GOCOOK SMAGEKASSEN 2020 - DANSKE ÆBLER

Hvor godt kender danske børn danske æbler? 170.000 skolebørn skal efter efterårsfeiren undersøge æblets smag, bæredygtigtighed og følge det fra jord til bord med GoCook Smagekassen 2020. 

Se elevhæftet og opskrifthæftet her (begge pdf-filer).

12-10-2020: GRATIS OPSKRIFTHÆFTER I EFTERÅRSFERIEN

I efterårsferien kan man hente et gratis opskrifthæfte fra GoCook med livretter med æbler i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen.

17-10-2019: GOCOOK SMAGEKASSEN 2019 - KLIMA

Hvordan lever man egentligt klimavenligt? Det lærer 150.000 danske elever i efteråret 2019, når de går i køkkenet med GoCook. Mad og drikke udgør knap 20% af danskernes samlede klimaaftryk. Derfor er det vigtigt at næste generation lærer at spise mere klimavenligt, men uden løftede pegefingre. Eleverne skal både eksperimentere med bælgfrugter i alle former og farver, lære om madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når opskrifterne byder å klima-lækre danske forårsruller og veggie sliders.

Hvis du har lyst til at bladre i dette års undervisningsmateriale, så kan du finde elevhæftet og opskrifthæftet her (begge pdf-filer).

**********************

15.10.2018: GOCOOK SMAGEKASSEN 2018 - GRÆSKAR

Temaet for dette års Smagekasse er græskar. Flere end 150.000 børn deltager, og de skal lære alt, hvad der er værd at vide om græskar. Lige fra smag, konsistens og tilberedning - over dyrkning af græskar, matematik i græskarret - til madkulturen i USA og Japan, hvor græskar fylder en langt større del end hjemme i Danmark. 

Hvis du har lyst til at bladre i dette års undervisningsmateriale, så kan du finde elevhæftet og opskriftshæftet her (begge er pdf-filer).

**********************

18.10.2017: GOCOOK SMAGEKASSEN 2017 - MADPAKKER

Er klassen tilmeldt forløbet, modtager de gratis undervisningsmaterialer til madkundskab til 4-8 undervisningsgange samt kan gå ned i deres Coop-butik og hente en smagekasse (mod forvisning af bevis for, at de er tilmeldt). 

Temaet for årets undervisningsmateriale er madpakker og mellemmåltider. Du kan læse mere på siden GoCook Smagekassen.
 

**********************

01.09.2017: GoCook on tour besøger Kvickly i efteråret 2017

I løbet af hele efteråret 2017 kører GoCook-mobilen rundt rundt i hele landet og besøger hovedparten af alle Coops Kvicklyer. Ved alle butikker har vi inviteret en skoleklasse til at komme og lave sunde pizzaer sammen med os. 
Du kan se hvilke Kvickly-butikker, der er med, og hvornår de er ved den enkelte butik her på siden: GoCook on tour
 

**********************

Tilmeld din klasse til GoCook Smagekassen 2017

Igen i år kan du tilmelde din klasse til GoCook Smagekassen. GoCook Smagekassen er en gratis skoleaktivitet målrettet madkundskab fra 4.-7. klasse. 
Er klassen tilmeldt, så modtager I 24 gratis elevhæfter, 24 opskriftshæfter og 1 lærervejledning. De bliver sendt ud til skolen i uge 39. Alt efter, hvad du har valgt, kan du dernæst gå ned i din Coop-butik og hente en gratis smagekasse med råvarer til 24 elever i enten uge 43, 44 el. 45. 
 
I kassen er der råvarer til 2 undervisningsgange. I hele undervisningsmaterialet er der nok til 4-8 undervisningsgange. 
 
NB: Tilmeldingsperioden er slut 5. sept. 2017!
 

**********************

20.04.2017: GoCook on Tour forår 2017

Dette forår og starten af sommeren, kører GoCook on tour igen rundt i hele landet. Touren starter den 4. maj og kører frem til den 24. juni.  Læs mere her.
 
Glæd dig også til efteråret, hvor vi kommer rundt til alle Kvickly-butikkerne. 
 
 

**********************

01.02.2017: GoCook på Irma Mad&Glæde

GoCook fylder Forum i København med madaktiviteter for børn og unge, når Irmas store madmesse, Mad&Glæde, løber af stablen den 4. og 5. marts 2017.
 

Det kan du blandt andet opleve i GoCooks madværksteder:

- Pizzaværkstedet hvor du kan bage 100% din egen sprøde pizza med masser af friske grøntsager.

- Nudelbox-værkstedet - her kan du gå ombord i farverige grøntsager og asiatiske  dressinger, og lave 100% din egen nudelbox.

- Deltage i GoCooks Chili Challenge. Hvor modig er du? smag på alt fra peberfrugt til meget stærke chilier, få tårer i øjnene og ildebrand i munden. 

 

Mød GoCook-ambassadørerne Gorm og Micki

Kokken Gorm og den bageglade Micki Cheng kigger forbi GoCooks madværksteder. Lørdag den 4. februar mellem kl. 10-14 kan du møde Micki og søndag den 5. februar kan mellem kl. 10-14 kan du møde Gorm. 
 

Gratis entré for børn under 12 år

Der er gratis entré for børn under 12 år ifølge med en voksen. Læs mere om madmessen og køb billetter samt hent en gratis børnebillet her
 

Hvor og hvornår:

Lørdag den 4. og søndag den 5. marts fra kl. 9-17
Forum 
Julius Thomsens Pl. 1, 
1925 Frederiksberg C

 

**********************

05.10.2016: GoCook Smagekassen 2016 er på trapperne

GoCook Smagekassen 2016 løber af stablen ugen efter efterårsferien og tre uger frem. I år har vi valgt at sætte fokus på verdensmad. 
 
Kød og grøntsager smager næsten ens, men krydderierne er det, der giver maden smag og giver forskellen på alverdens køkkener. Vi har derfor valgt at lade krydderierne være omdrejningspunktet. 
 
Vi har sendt Mikkel – GoCook-ambassadør og madnørd – ud på en madrejse. Han kommer blandt andet til Mexico, Indien, Zanzibar og Thailand. Der skal han undersøge, hvordan man bruger krydderierne. Hvor kommer de fra? Hvordan smager de? Hvordan bliver de brugt i det lokale køkken? Det er nogle af de spørgsmål, som Mikkel finder svar på. Du kan læse, se og høre Mikkels svar i årets undervisningsmaterialer.
 
Du kan se pdf-filer af materialerne her:
- Elevhæftet (pdf)
 
Eller er du lærer eller blot ekstra nysgerrig, kan du også bestille materialerne (eksklusive smagekassen) på skolekontakten.dk.
Hvis du vil se, om din lokale skole er tilmeldt, så kig her på det interaktive Danmarkskort

 

**********************

15.08. 2016: GoCook on Tour by Kvickly

Så er det blevet tid til, at GoCook on Tour ruller rundt i landet igen. Denne gang kommer GoCook-mobilen forbi landets Kvickly’er og den står på pizzabagning med masser af lækre, friske råvarer. Oplev madglæden og få en smagsprøve med fra det rullende køkken, kendt fra DR Ultra. Se hvornår GoCook-mobilen kommer forbi din Kvickly her.
 
GoCook on Tour kører helt frem til den 16. oktober. 

 

**********************

11.08.2016: Få inspiration til madpakken

De tre sidste lørdage i august, kan man komme forbi sin lokale Kvickly og få inspiration til madpakken, samtidig med børnene selv kan få fingrene i råvarerne i GoCooks madpakkeværksted. Det er gratis at deltage og alle børn, der har været i gang i Kvickly-køkkenet, får en gratis GoCook kogebog med hjem. 
 
Lørdag den 13. august kl. 11-13 
 
Lørdag den 20. august kl. 11-13
 
Lørdag den 27. august kl. 11-13
 

 

**********************

29.06.2016: GoCook fejrer børns gode madvaner til Arla Food Fest

Lørdag den 27. og søndag den 28. august, løber Arla Food Fest af stablen i Kongens Have i København - og igen i år kan du gå ombord i GoCooks madværksteder. Madfestivalen byder på masser af madoplevelser og koncerter med blandt andet Nabiha, Cisilia og Page Four. 
 
I GoCooks madværksteder kan du lave 100% din egen pizza i pizzaværkstedet, og choppe og svitse din egen nudelbox i nudelbox-værkstedet. Vi passer dine forældre i den store GoCook-lounge, mens du kaster dig over maden. Aktiviteterne løber begge dage og deltagelse i madværkstederne er gratis.
 

Vind et familieophold - og mød GoCook

Deltag i konkurrencen om et familieophold med overnatning og fri entré til Arla Food Fest og GoCook lørdag den 27. til søndag den 28. august 2016 i København. Vi trækker 5 vindere.
KONKURRENCEN ER SLUT.
 
 
 

**********************

23.06.2016: Få dit barns lærer til at tilmelde sig GoCook Smagekassen – det er gratis

GoCook Smagekassen er en del af Coops madprogram for børn og unge, også kaldet GoCook. I år er det 10. år, at vi tilbyder GoCook Smagekassen. Skoleaktiviteten er målrettet 4.-7. klasse i madkundskab og er gratis at deltage i. Læreren kan tilmelde sin klasse frem til den 5. september. Er klassen tilmeldt, modtager de gratis undervisningsmateriale og en smagekasse til 24 elever. Læreren skal tilmelde klassen på skolekontakten.dk. TILMELDINGEN ER SLUT.
 

 

********************

01.04.2016: Micki Cheng er ny ambassadør for GoCook

Micki Cheng – kendt fra Den Store Bagedyst og DR Ultra - er ny ambassadør for GoCook. Med sin begejstring for bagning, skal Micki, sammen med eksisterende ambassadør Gorm Wisweh, være med til at inspirere GoCook børn og unge til at gå i køkkenet.

Micki vil blandt andet udvikle nye opskrifter og vise seje tips og tricks i ’det blærede køkken’. 

 

********************

2015: Nu kan du følge GoCook på snapchat.

Som noget helt nyt, kan du nu følge GoCook på snapchat. Her vil du løbende kunne følge med i alle de spændende aktiviteter i GoCook, få inspiration til lækre opskrifter fra kokkeskole app'en, følge Mikkels rejse til verdens ende og meget, meget mere. Du finder os under brugernavnet: GoCookDK. 

 

********************

2014: Så er vi på Instagram

Følg os på @GoCookDK. Her fortæller vi løbende om hvad vi laver, og vi holder fede konkurrencer!

 

********************

2014: GoCooks digitale kokkeskole findes nu også til iPad

Nu kan du også få GoCooks nemme, digitale kokkeskole til din iPad. App'en har alle de samme gode funktioner som vores smartphone-udgave til Android og iPhone, men derudover har fået nogle ekstra, der gør det endnu nemmere at komme i gang med madlavningen - både derhjemme og i madkundskabslokalet.

Vi har fx tilføjet:
- En enhedsomregner, der gør det nemmere at omregne fra fx kg til tsk eller fra l til dl, så man ikke behøver at have al slags køkkengrej.
- Sjove lyde og mulighed for at samle badges, når man har gennemført en opskrift.
- Mulighed for at gemme sine favoritopskrifter, så de er nemme at finde igen.

Du kan selvfølgelig stadig finde app'en til både Android telefoner og iPhones. 
--> Hent app'en og deltag i konkurrencen om 3 x iPad tablets!

Hent den til iPhone eller iPad i AppStore her.
Eller til Android i Google Play her.

God fornøjelse og velbekomme!

 

********************

2014: I midten af august udkommer 'GoCook 100% din ret - bogen til madkundskab'

I midten af august udkom ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ og ’GoCook 100% din kogebog’. Begge bøger er udarbejdet til 4.-7. klasse til faget madkundskab. 

Formålet med ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ er at give børn et grundlæggende kendskab til fødevarer og de mest almindelige tilberedningsmetoder til at kunne lave mad. Bogen vil dække store dele af de nye fælles mål til faget madkundskab. 

’GoCook 100% din kogebog’ er tænkt som en kogebog, eleverne kan få med hjem, så de har mulighed for at  fortsætte med at eksperimentere med at lave mad derhjemme.

Hvordan er materialet bygget op? 

Bogen ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ er bygget op med nogle indledende, mere teoretiske kapitler om madpyramiden, ernæring, grundsmage, sanser og hygiejne. Resten af bogen er opdelt i kapitler efter fødevaregrupperne. Hvert kapitel indeholder lidt teori om fødevaren og understøttende, praktiske opgaver. Hvert kapitel slutter af med relevante opskrifter. 

Se grundbogen, som pdf-fil.

Bogen ’GoCook 100% din kogebog’ er også bygget op i kapitler efter fødevaregrupperne. Hvert kapitel indeholder opskrifter, som relaterer sig til den pågældende fødevaregruppe. Opskrifterne i kogebogen er beregnet til en familie på 4 personer. 

Se kogebogen som pdf-fil.

Du kan bestille materialet

Bøgerne er gratis. Du skal blot betale for forsendelsen. Hvis du kunne tænke dig et eksemplar af bøgerne, kan du bestille dem ved at sende en mail til gocook@coop.dk. Skriv følgende i mailen:

- Antal bøger

- Hvilke bøger

- Adresse, som bøgerne skal sendes til. 

 

********************

2014: Du kan nu få læst opskriften højt på din GoCook-app

Vi har nu fået læs-højt-funktion på GoCook-app’en. Det vil sige, at du nu kan få læst opskrifter og leksikonopslag højt. Du skal blot trykke to gange på den tekst, som skal læses højt og huske at stille telefonen på lyd (hvis den står på lydløs).

Funktionen findes indtil videre kun til iPhone-telefoner. 

Du kan hente app’en på gocook.dk/app