Norsk knækbrød

Norsk knækbrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.

        Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 267 kJ / 64 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 dl. grahamsmel
        • 1 dl. rugkerner
        • 1 dl. hvedekerner
        • ¾ dl. solsikkekerner
        • ¾ dl. græskarkerner
        • ½ dl. hørfrø
        • 1 tsk. salt
        • 1 ¾ dl. vand
      • Trin 3 af 10

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 10

        Tag en stor skål og en røreske frem. Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i skålen. Bland det sammen.

        • 2 dl. grahamsmel
        • 1 dl. rugkerner
        • 1 dl. hvedekerner
        • ¾ dl. solsikkekerner
        • ¾ dl. græskarkerner
        • ½ dl. hørfrø
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 10

        Kom vand i skålen lidt af gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den skal ikke blive flydende.

        • 1 ¾ dl. vand
      • Trin 6 af 10

        Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.

      • Trin 7 af 10

        Tag en dejskraber. ”Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med dejskraberen. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.

      • Trin 8 af 10

        Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

      • Trin 9 af 10

        Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.

      • Trin 10 af 10

        Spis knækbrødene med dit yndlingspålæg, eller tag dem med i madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.

        Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 dl. grahamsmel
          • 1 dl. rugkerner
          • 1 dl. hvedekerner
          • ¾ dl. solsikkekerner
          • ¾ dl. græskarkerner
          • ½ dl. hørfrø
          • 1 tsk. salt
          • 1 ¾ dl. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • Bagepapir
          • 1 bagplade
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Tag en stor skål og en røreske frem. Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i skålen. Bland det sammen.
          5. Kom vand i skålen lidt af gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den skal ikke blive flydende.
          6. Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.
          7. Tag en dejskraber. ”Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med dejskraberen. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.
          8. Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
          9. Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.
          10. Spis knækbrødene med dit yndlingspålæg, eller tag dem med i madpakken.