Norsk knækbrød
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.
Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 267 kJ / 64 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 dl. grahamsmel
- 1 dl. rugkerner
- 1 dl. hvedekerner
- ¾ dl. solsikkekerner
- ¾ dl. græskarkerner
- ½ dl. hørfrø
- 1 tsk. salt
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Trin 1 af 9
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 9
Find alle ingredienserne frem.
- 2 dl. grahamsmel
- 1 dl. rugkerner
- 1 dl. hvedekerner
- ¾ dl. solsikkekerner
- ¾ dl. græskarkerner
- ½ dl. hørfrø
- 1 tsk. salt
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 3 af 9
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 9
Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i en stor skål. Bland det sammen.
- 2 dl. grahamsmel
- 1 dl. rugkerner
- 1 dl. hvedekerner
- ¾ dl. solsikkekerner
- ¾ dl. græskarkerner
- ½ dl. hørfrø
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 9
Kom vand i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den må ikke blive flydende.
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 6 af 9
Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.
- Trin 7 af 9
"Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med en dejskraber. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.
- Trin 8 af 9
Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Trin 9 af 9
Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.
Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 dl. grahamsmel
- 1 dl. rugkerner
- 1 dl. hvedekerner
- ¾ dl. solsikkekerner
- ¾ dl. græskarkerner
- ½ dl. hørfrø
- 1 tsk. salt
- 1 ¾ dl. vand
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- Bagepapir
- 1 bagplade
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
- Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i en stor skål. Bland det sammen.
- Kom vand i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den må ikke blive flydende.
- Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.
- "Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med en dejskraber. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.
- Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.
-