Nordiske pandekager

Nordiske pandekager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvordan lyder det med pandekager til aftensmad? Med grahamsmel og råkostfyld er de her både sunde og super lækre. Er du en haj til at lave mad, kan du prøve at vende dem i luften i stedet for at bruge en paletkniv – så bliver det sjovt at stå for aftensmaden.

        Opskriften giver ca. 10 stk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 668 kJ / 160 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 2,4 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        Pandekager:

        • 3 æg
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. grahamsmel
        • 1½ dl hvedemel
        • 2 spsk. sesamfrø
        • 1 tsk. salt
        • Ca. 3 dl mælk
        • 1 tsk. olie til stegning

         

        Fyld:

        • 4 gulerødder
        • 2 æbler
        • ½ spidskål

         

        Ærtecreme:

        • 4 dl ærter
        • 1 fed hvidløg
        • 1 dl cremefraiche, 18%
        • Saft og skal af ½ økologisk citron
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 23

        Slå æggene ud i en skål. Pisk æggene sammen med et piskeris.

        • 3 æg
      • Trin 4 af 23

        Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og pisk det godt sammen.

        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. grahamsmel
        • 1½ dl hvedemel
      • Trin 5 af 23

        Tilsæt sesamfrø og salt. Pisk indtil dejen er uden klumper.

        • 2 spsk. sesamfrø
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 23

        Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til der ikke er flere klumper i dejen.

        • Ca. 3 dl mælk
      • Trin 7 af 23

        Hæld 1 teske olie på en pande, og varm den op.

        • 1 tsk. olie til stegning
      • Trin 8 af 23

        Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor pande, skal du fylde lidt mere dej i.

      • Trin 9 af 23

        Hæld dejen på panden. Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden.

      • Trin 10 af 23

        Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred paletkniv, og bag den på den anden side i 2 minutter.

      • Trin 11 af 23

        Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.

      • Trin 12 af 23

        Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.

      • Trin 13 af 23

        Lav fyld: Vask gulerødder, æbler og spidskål. Skræl gulerødderne.

        • 4 gulerødder
        • 2 æbler
        • ½ spidskål
      • Trin 14 af 23

        Riv gulerødderne og æblerne på den grove side af et rivejern, og kom dem op i en skål.

      • Trin 15 af 23

        Skær spidskålet i tynde strimler, kom det op i skålen, og bland det hele sammen.

      • Trin 16 af 23

        Lav ærtecreme: Kom ærterne i en frysepose og mos dem med fingrene.

        • 4 dl ærter
      • Trin 17 af 23

        Pil og hak hvidløget fint.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 18 af 23

        Kom ærter, cremefraiche og hvidløg i en skål.

        • 1 dl cremefraiche, 18%
      • Trin 19 af 23

        Vask citronen, og riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Kom saft og citronskal op i skålen.

        • Saft og skal af ½ økologisk citron
      • Trin 20 af 23

        Mos det hele sammen med en gaffel, og smag til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 21 af 23

        Fyld pandekagerne: Læg 2 spiseske fyld på midten af pandekagen. Spred fyldet lidt ud på midten. Kom 1 spiseske ærtecreme på pandekagen, og smør det ud.

      • Trin 22 af 23

        Rul pandekagen, så fyldet er pakket ind i pandekagen.

      • Trin 23 af 23

        Fortsæt med at fylde alle pandekagerne. Server de fyldte pandekager, når du er færdig.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvordan lyder det med pandekager til aftensmad? Med grahamsmel og råkostfyld er de her både sunde og super lækre. Er du en haj til at lave mad, kan du prøve at vende dem i luften i stedet for at bruge en paletkniv – så bliver det sjovt at stå for aftensmaden.

        Opskriften giver ca. 10 stk.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          Pandekager:

          • 3 æg
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. grahamsmel
          • 1½ dl hvedemel
          • 2 spsk. sesamfrø
          • 1 tsk. salt
          • Ca. 3 dl mælk
          • 1 tsk. olie til stegning

           

          Fyld:

          • 4 gulerødder
          • 2 æbler
          • ½ spidskål

           

          Ærtecreme:

          • 4 dl ærter
          • 1 fed hvidløg
          • 1 dl cremefraiche, 18%
          • Saft og skal af ½ økologisk citron
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber:

          • 2 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 teske
          • 1 stegepande
          • 1 bred paletkniv
          • 1 stor tallerken
          • 1 rivejern
          • 1 røreskål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 citronpresser
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Slå æggene ud i en skål. Pisk æggene sammen med et piskeris.
          4. Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og pisk det godt sammen.
          5. Tilsæt sesamfrø og salt. Pisk indtil dejen er uden klumper.
          6. Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til der ikke er flere klumper i dejen.
          7. Hæld 1 teske olie på en pande, og varm den op.
          8. Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor pande, skal du fylde lidt mere dej i.
          9. Hæld dejen på panden. Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden.
          10. Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred paletkniv, og bag den på den anden side i 2 minutter.
          11. Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
          12. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.
          13. Lav fyld: Vask gulerødder, æbler og spidskål. Skræl gulerødderne.
          14. Riv gulerødderne og æblerne på den grove side af et rivejern, og kom dem op i en skål.
          15. Skær spidskålet i tynde strimler, kom det op i skålen, og bland det hele sammen.
          16. Lav ærtecreme: Kom ærterne i en frysepose og mos dem med fingrene.
          17. Pil og hak hvidløget fint.
          18. Kom ærter, cremefraiche og hvidløg i en skål.
          19. Vask citronen, og riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Kom saft og citronskal op i skålen.
          20. Mos det hele sammen med en gaffel, og smag til med salt og peber.
          21. Fyld pandekagerne: Læg 2 spiseske fyld på midten af pandekagen. Spred fyldet lidt ud på midten. Kom 1 spiseske ærtecreme på pandekagen, og smør det ud.
          22. Rul pandekagen, så fyldet er pakket ind i pandekagen.
          23. Fortsæt med at fylde alle pandekagerne. Server de fyldte pandekager, når du er færdig.