Nicoles tyrkiske frikadeller

Nicoles tyrkiske frikadeller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

        Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2678 kJ / 641 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 23 %
        • Fedt: 59 %
        • Heraf mættet fedt: 15,1 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Frikadeller:

        • 250 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. spidskommen
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. sort peber, stødt
        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
        • 1-1 ½ forårsløg
        • 1 spsk. smør
        • 1 spsk. olie

        Bulgursalat:

        • 1 dl bulgur
        • 2 dl vand
        • ½ tsk. salt
        • ½ rød peberfrugt
        • 1 gulerod
        • 1 forårsløg
        • ½ dl persille

        Dressing:

        • ½ citron
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 3 af 19

        Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 250 g. hakket oksekød
      • Trin 4 af 19

        Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.

        • ½ tsk. spidskommen
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. sort peber, stødt
      • Trin 5 af 19

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.

        • ½ løg
        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 6 af 19

        Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.

        • 1-1 ½ forårsløg
      • Trin 7 af 19

        Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.

      • Trin 8 af 19

        Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 9 af 19

        Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.

        • 1 spsk. smør
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 19

        Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.

      • Trin 11 af 19

        Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

        • 1 dl bulgur
        • 2 dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 12 af 19

        Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden.

        • ½ rød peberfrugt
        • 1 gulerod
        • 1 forårsløg
      • Trin 13 af 19

        Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.

      • Trin 14 af 19

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.

        • ½ dl persille
      • Trin 15 af 19

        Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.

      • Trin 16 af 19

        Dressing: Pres saften af den halve citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

        • ½ citron
      • Trin 17 af 19

        Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.

        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 18 af 19

        Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.

      • Trin 19 af 19

        Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

        Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Frikadeller:

          • 250 g. hakket oksekød
          • ½ tsk. spidskommen
          • 1 tsk. salt
          • ¼ tsk. sort peber, stødt
          • ½ løg
          • 1 ½ fed hvidløg
          • 1-1 ½ forårsløg
          • 1 spsk. smør
          • 1 spsk. olie

          Bulgursalat:

          • 1 dl bulgur
          • 2 dl vand
          • ½ tsk. salt
          • ½ rød peberfrugt
          • 1 gulerod
          • 1 forårsløg
          • ½ dl persille

          Dressing:

          • ½ citron
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 2 store skåle
          • 1 stor tallerken
          • 1 stor stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 små skåle
          • 1 citronpresser
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          4. Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
          5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
          6. Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
          7. Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
          8. Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          9. Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
          10. Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
          11. Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
          12. Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden.
          13. Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
          14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
          15. Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
          16. Dressing: Pres saften af den halve citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
          17. Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
          18. Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
          19. Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

            Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2678 kJ / 641 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 23 %
            • Fedt: 59 %
            • Heraf mættet fedt: 15,1 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            Frikadeller:

            • 500 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. sort peber, stødt
            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 2-3 forårsløg
            • 2 spsk. smør
            • 2 spsk. olie

            Bulgursalat:

            • 2 dl bulgur
            • 4 dl vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 rød peberfrugt
            • 2 gulerødder
            • 2 forårsløg
            • 1 dl persille

            Dressing:

            • 1 citron
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
               
          • Trin 3 af 19

            Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 500 g. hakket oksekød
          • Trin 4 af 19

            Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.

            • 1 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. sort peber, stødt
          • Trin 5 af 19

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
          • Trin 6 af 19

            Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.

            • 2-3 forårsløg
          • Trin 7 af 19

            Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.

          • Trin 8 af 19

            Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 9 af 19

            Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.

            • 2 spsk. smør
            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 19

            Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.

          • Trin 11 af 19

            Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

            • 2 dl bulgur
            • 4 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 12 af 19

            Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.

            • 1 rød peberfrugt
            • 2 gulerødder
            • 2 forårsløg
          • Trin 13 af 19

            Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.

          • Trin 14 af 19

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.

            • 1 dl persille
          • Trin 15 af 19

            Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.

          • Trin 16 af 19

            Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

            • 1 citron
          • Trin 17 af 19

            Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.

            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 18 af 19

            Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.

          • Trin 19 af 19

            Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

            Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Frikadeller:

              • 500 g. hakket oksekød
              • 1 tsk. spidskommen
              • 2 tsk. salt
              • ½ tsk. sort peber, stødt
              • 1 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 2-3 forårsløg
              • 2 spsk. smør
              • 2 spsk. olie

              Bulgursalat:

              • 2 dl bulgur
              • 4 dl vand
              • 1 tsk. salt
              • 1 rød peberfrugt
              • 2 gulerødder
              • 2 forårsløg
              • 1 dl persille

              Dressing:

              • 1 citron
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 2 store skåle
              • 1 stor tallerken
              • 1 stor stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 små skåle
              • 1 citronpresser
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              4. Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
              5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
              6. Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
              7. Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
              8. Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              9. Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
              10. Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
              11. Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
              12. Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
              13. Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
              14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
              15. Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
              16. Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
              17. Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
              18. Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
              19. Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

                Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2678 kJ / 641 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 23 %
                • Fedt: 59 %
                • Heraf mættet fedt: 15,1 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                Frikadeller:

                • 750 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. sort peber, stødt
                • 1 ½ løg
                • 3 ¾ fed hvidløg
                • 3-3 ¾ forårsløg
                • 3 spsk. smør
                • 3 spsk. olie

                Bulgursalat:

                • 3 dl bulgur
                • 6 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 3 gulerødder
                • 3 forårsløg
                • 1 ½ dl persille

                Dressing:

                • 1 ½ citron
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 3 af 19

                Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 750 g. hakket oksekød
              • Trin 4 af 19

                Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.

                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. sort peber, stødt
              • Trin 5 af 19

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.

                • 1 ½ løg
                • 3 ¾ fed hvidløg
              • Trin 6 af 19

                Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.

                • 3-3 ¾ forårsløg
              • Trin 7 af 19

                Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.

              • Trin 8 af 19

                Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 9 af 19

                Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.

                • 3 spsk. smør
                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 19

                Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.

              • Trin 11 af 19

                Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

                • 3 dl bulgur
                • 6 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 12 af 19

                Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.

                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 3 gulerødder
                • 3 forårsløg
              • Trin 13 af 19

                Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.

              • Trin 14 af 19

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 15 af 19

                Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.

              • Trin 16 af 19

                Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 17 af 19

                Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.

                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 18 af 19

                Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.

              • Trin 19 af 19

                Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra. 

                Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Frikadeller:

                  • 750 g. hakket oksekød
                  • 1 ½ tsk. spidskommen
                  • 3 tsk. salt
                  • ¾ tsk. sort peber, stødt
                  • 1 ½ løg
                  • 3 ¾ fed hvidløg
                  • 3-3 ¾ forårsløg
                  • 3 spsk. smør
                  • 3 spsk. olie

                  Bulgursalat:

                  • 3 dl bulgur
                  • 6 dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 3 gulerødder
                  • 3 forårsløg
                  • 1 ½ dl persille

                  Dressing:

                  • 1 ½ citron
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 store skåle
                  • 1 stor tallerken
                  • 1 stor stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 små skåle
                  • 1 citronpresser
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  4. Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
                  5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
                  6. Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
                  7. Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
                  8. Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  9. Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
                  10. Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
                  11. Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
                  12. Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
                  13. Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
                  14. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
                  15. Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
                  16. Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
                  17. Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
                  18. Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
                  19. Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.