- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Nicoles tyrkiske frikadeller
Nicoles tyrkiske frikadeller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nicoles tyrkiske frikadeller
Frikadeller
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber, stødt
¾ tsk. sort peber, stødt
¼ tsk. sort peber, stødt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
3 ¾ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2-3 forårsløg
3-3 ¾ forårsløg
1-1 ½ forårsløg
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Bulgursalat
2 dl bulgur
3 dl bulgur
1 dl bulgur
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Dressing
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Hakket oksekød
Spidskommen (stødt)
Salt
Peber
Løg
Hvidløg
Forårsløg
Smør
Olie - smagsneutral
Bulgur
Vand
Peberfrugt
Gulerod
Persille
Citron
Køkkenredskaber: til nicoles tyrkiske frikadeller
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 stor tallerken
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 små skåle
1 citronpresser
1 gaffel
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Urtekniv
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Middagstallerken
Stegepande
Paletkniv
Lille gryde
Grydelåg
Kartoffelskræller
Lille røreskål
Citruspresser
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadellefars:
3.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
4.
5.
Se videoen.
6.
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
7.
8.
Steg frikadellerne:
9.
10.
Bulgursalat:
11.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
12.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne. Se videoen.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden. Se videoen.
13.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
14.
15.
Dressing:
16.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af den halve citron. Se videoen.
17.
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2678 kJ / 641 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 15,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer