Nicoles tyrkiske frikadeller
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2678 kJ / 641 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 59 %
- Heraf mættet fedt: 15,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Frikadeller
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. sort peber, stødt
- ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1-1 ½ forårsløg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
Bulgursalat
- 1 dl bulgur
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ rød peberfrugt
- 1 gulerod
- 1 forårsløg
- ½ dl persille
Dressing
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Frikadeller:
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. sort peber, stødt
- ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1-1 ½ forårsløg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
Bulgursalat:
- 1 dl bulgur
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ rød peberfrugt
- 1 gulerod
- 1 forårsløg
- ½ dl persille
Dressing:
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 3 af 19
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 250 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 19
Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. sort peber, stødt
- Trin 5 af 19
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- 1-1 ½ forårsløg
- Trin 7 af 19
Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Trin 8 af 19
Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 19
Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Trin 11 af 19
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 1 dl bulgur
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 12 af 19
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden.
- ½ rød peberfrugt
- 1 gulerod
- 1 forårsløg
- Trin 13 af 19
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- ½ dl persille
- Trin 15 af 19
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Trin 16 af 19
Dressing: Pres saften af den halve citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- ½ citron
- Trin 17 af 19
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 18 af 19
Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Trin 19 af 19
Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Du skal bruge
Ingredienser
Frikadeller:
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. sort peber, stødt
- ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 1-1 ½ forårsløg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
Bulgursalat:
- 1 dl bulgur
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ rød peberfrugt
- 1 gulerod
- 1 forårsløg
- ½ dl persille
Dressing:
- ½ citron
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden.
- Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Dressing: Pres saften af den halve citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2678 kJ / 641 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 59 %
- Heraf mættet fedt: 15,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Frikadeller
- 500 g. hakket oksekød
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. sort peber, stødt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2-3 forårsløg
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olie
Bulgursalat
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1 dl persille
Dressing
- 1 citron
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Frikadeller:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. sort peber, stødt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2-3 forårsløg
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olie
Bulgursalat:
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1 dl persille
Dressing:
- 1 citron
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 3 af 19
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 500 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 19
Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. sort peber, stødt
- Trin 5 af 19
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- 2-3 forårsløg
- Trin 7 af 19
Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Trin 8 af 19
Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 19
Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Trin 11 af 19
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 19
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- Trin 13 af 19
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- 1 dl persille
- Trin 15 af 19
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Trin 16 af 19
Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- 1 citron
- Trin 17 af 19
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 18 af 19
Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Trin 19 af 19
Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Du skal bruge
Ingredienser
Frikadeller:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. sort peber, stødt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2-3 forårsløg
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olie
Bulgursalat:
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1 dl persille
Dressing:
- 1 citron
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
- Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2678 kJ / 641 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 59 %
- Heraf mættet fedt: 15,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Frikadeller
- 750 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 3 tsk. salt
- ¾ tsk. sort peber, stødt
- 1 ½ løg
- 3 ¾ fed hvidløg
- 3-3 ¾ forårsløg
- 3 spsk. smør
- 3 spsk. olie
Bulgursalat
- 3 dl bulgur
- 6 dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 ½ dl persille
Dressing
- 1 ½ citron
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Frikadeller:
- 750 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 3 tsk. salt
- ¾ tsk. sort peber, stødt
- 1 ½ løg
- 3 ¾ fed hvidløg
- 3-3 ¾ forårsløg
- 3 spsk. smør
- 3 spsk. olie
Bulgursalat:
- 3 dl bulgur
- 6 dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 ½ dl persille
Dressing:
- 1 ½ citron
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 3 af 19
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 750 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 19
Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 3 tsk. salt
- ¾ tsk. sort peber, stødt
- Trin 5 af 19
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- 1 ½ løg
- 3 ¾ fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- 3-3 ¾ forårsløg
- Trin 7 af 19
Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Trin 8 af 19
Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 9 af 19
Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- 3 spsk. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Trin 11 af 19
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 3 dl bulgur
- 6 dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 12 af 19
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- Trin 13 af 19
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- 1 ½ dl persille
- Trin 15 af 19
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Trin 16 af 19
Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- 1 ½ citron
- Trin 17 af 19
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 18 af 19
Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Trin 19 af 19
Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Du skal bruge
Ingredienser
Frikadeller:
- 750 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 3 tsk. salt
- ¾ tsk. sort peber, stødt
- 1 ½ løg
- 3 ¾ fed hvidløg
- 3-3 ¾ forårsløg
- 3 spsk. smør
- 3 spsk. olie
Bulgursalat:
- 3 dl bulgur
- 6 dl vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 ½ dl persille
Dressing:
- 1 ½ citron
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 stor tallerken
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 2 små skåle
- 1 citronpresser
- 1 gaffel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
- Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
- Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
- Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
- Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
- Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
- Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen.
- Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
- Dressing: Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
- Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
- Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
-