Nemme fastelavnsboller
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.
Opskriften giver 8 fastelavnsboller.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1620 kJ / 387 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 52 %
- Heraf mættet fedt: 3,6 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
Kagecreme:
- 3 æg
- ½ l mælk
- 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
- 1 dl sukker
- ½ vaniljestang
Pynt:
- Syltetøj
- 1 æg til pensling
- Ca. 2 spsk. vand
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. kakao
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 lille skarp kniv
- 1 kop
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 skærebræt
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
Kagecreme:
- 3 æg
- ½ l mælk
- 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
- 1 dl sukker
- ½ vaniljestang
Pynt:
- Syltetøj
- 1 æg til pensling
- Ca. 2 spsk. vand
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. kakao
- Trin 3 af 18
Kom bagepapir på 2 bageplader.
- Trin 4 af 18
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 5 af 18
Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.
- 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
- Trin 6 af 18
Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
- 3 æg
- Trin 7 af 18
Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker. Klik på videoen og se, hvordan du laver kagecreme.
- ½ l mælk
- 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
- 1 dl sukker
- Trin 8 af 18
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
- ½ vaniljestang
- Trin 9 af 18
Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
- Trin 10 af 18
Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
- Trin 11 af 18
Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
- Trin 12 af 18
Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
- Evt. syltetøj
- Trin 13 af 18
Slå 1 æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk det sammen med en gaffel.
- 1 æg til pensling
- Trin 14 af 18
Pensl fastelavnsbollerne med ægget.
- Trin 15 af 18
Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
- Trin 16 af 18
Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.
- Trin 17 af 18
Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
- Ca. 2 spsk. vand
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. kakao
- Trin 18 af 18
Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.
Opskriften giver 8 fastelavnsboller.
Du skal bruge
Ingredienser
- 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
Kagecreme:
- 3 æg
- ½ l mælk
- 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
- 1 dl sukker
- ½ vaniljestang
Pynt:
- Syltetøj
- 1 æg til pensling
- Ca. 2 spsk. vand
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. kakao
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 lille skarp kniv
- 1 kop
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 skærebræt
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom bagepapir på 2 bageplader.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.
- Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
- Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker. Klik på videoen og se, hvordan du laver kagecreme.
- Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
- Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
- Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
- Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
- Slå 1 æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk det sammen med en gaffel.
- Pensl fastelavnsbollerne med ægget.
- Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
- Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.
- Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
- Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.
-