Nemme fastelavnsboller

Nemme fastelavnsboller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.

        Opskriften giver 8 fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1620 kJ / 387 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 3,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)

        Kagecreme:

        • 3 æg
        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl sukker
        • ½ vaniljestang

        Pynt:

        • Syltetøj
        • 1 æg til pensling
        • Ca. 2 spsk. vand
        • 150 g. flormelis
        • 1 tsk. kakao
      • Trin 3 af 20

        Kom bagepapir på 2 bageplader.

      • Trin 4 af 20

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 5 af 20

        Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.

        • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
      • Trin 6 af 20

        Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 20

        Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.

        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl sukker
      • Trin 8 af 20

        Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang.

        • ½ vaniljestang
      • Trin 9 af 20

        Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme.

      • Trin 10 af 20

        Kog det i cirka 3 minutter.

      • Trin 11 af 20

        Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.

      • Trin 12 af 20

        Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.

      • Trin 13 af 20

        Fordel enten 1 teske kagecreme eller syltetøj på midten af hver butterdejsplade (oven på de 4 hjørner). Du kan eventuelt lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.

        • Evt. syltetøj
      • Trin 14 af 20

        Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 15 af 20

        Pensel fastelavnsbollerne med ægget.

      • Trin 16 af 20

        Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.

      • Trin 17 af 20

        Glasur: Kog vand i en elkedel eller gryde.

      • Trin 18 af 20

        Kom flormelis og kakao i en lille skål. Kom 1 spiseskefuld af det kogende vand ned i skålen, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • Ca. 2 spsk. vand
        • 150 g. flormelis
        • 1 tsk. kakao
      • Trin 19 af 20

        Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.

      • Trin 20 af 20

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.

        Opskriften giver 8 fastelavnsboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)

          Kagecreme:

          • 3 æg
          • ½ l mælk
          • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
          • 1 dl sukker
          • ½ vaniljestang

          Pynt:

          • Syltetøj
          • 1 æg til pensling
          • Ca. 2 spsk. vand
          • 150 g. flormelis
          • 1 tsk. kakao

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kop
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris
          • 1 skærebræt
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom bagepapir på 2 bageplader.
          4. Tænd ovnen på 200 grader.
          5. Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.
          6. Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          7. Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
          8. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang.
          9. Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme.
          10. Kog det i cirka 3 minutter.
          11. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
          12. Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
          13. Fordel enten 1 teske kagecreme eller syltetøj på midten af hver butterdejsplade (oven på de 4 hjørner). Du kan eventuelt lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
          14. Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
          15. Pensel fastelavnsbollerne med ægget.
          16. Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
          17. Glasur: Kog vand i en elkedel eller gryde.
          18. Kom flormelis og kakao i en lille skål. Kom 1 spiseskefuld af det kogende vand ned i skålen, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          19. Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.
          20. Serveres straks.