Nemme fastelavnsboller

Nemme fastelavnsboller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.

        Opskriften giver 8 fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1620 kJ / 387 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 3,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)

        Kagecreme:

        • 3 æg
        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl sukker
        • ½ vaniljestang

        Pynt:

        • Syltetøj
        • 1 æg til pensling
        • Ca. 2 spsk. vand
        • 150 g. flormelis
        • 1 tsk. kakao
      • Trin 3 af 18

        Kom bagepapir på 2 bageplader.

      • Trin 4 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 5 af 18

        Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.

        • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
      • Trin 6 af 18

        Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 18

        Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.

        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl sukker
      • Trin 8 af 18

        Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.

        • ½ vaniljestang
      • Trin 9 af 18

        Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt.

      • Trin 10 af 18

        Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.

      • Trin 11 af 18

        Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.

      • Trin 12 af 18

        Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.

        • Evt. syltetøj
      • Trin 13 af 18

        Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 14 af 18

        Pensl fastelavnsbollerne med ægget.

      • Trin 15 af 18

        Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.

      • Trin 16 af 18

        Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.

      • Trin 17 af 18

        Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

        • Ca. 2 spsk. vand
        • 150 g. flormelis
        • 1 tsk. kakao
      • Trin 18 af 18

        Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.

        Opskriften giver 8 fastelavnsboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)

          Kagecreme:

          • 3 æg
          • ½ l mælk
          • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
          • 1 dl sukker
          • ½ vaniljestang

          Pynt:

          • Syltetøj
          • 1 æg til pensling
          • Ca. 2 spsk. vand
          • 150 g. flormelis
          • 1 tsk. kakao

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kop
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris
          • 1 skærebræt
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom bagepapir på 2 bageplader.
          4. Tænd ovnen på 200 grader.
          5. Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.
          6. Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          7. Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
          8. Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
          9. Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt.
          10. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
          11. Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
          12. Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
          13. Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
          14. Pensl fastelavnsbollerne med ægget.
          15. Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
          16. Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.
          17. Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
          18. Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.