Naanbrød

Naanbrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Naanbrød er indiske brød pyntet med nigellafrø. De her er bagt i ovnen for at gøre det endnu nemmere.

        Opskriften giver 5 naanbrød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1940 kJ / 464 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 66 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 25 g. gær
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. sukker
        • 1 æg
        • ½ dl. yoghurt
        • 1 tsk. groft salt
        • 2 spsk. olie
        • 8 dl. hvedemel
        • 1 dl. yoghurt til pensling
        • 1 spsk. nigellafrø til drys
      • Trin 3 af 15

        Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 15

        Tag en lille gryde. Hæld mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt..

        • 2 dl. mælk
      • Trin 5 af 15

        Hæld den lune mælk i skålen med gær. Tilsæt sukker, og rør, til gæren er opløst.

        • 1 tsk. sukker
      • Trin 6 af 15

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Kom ægget op i skålen. Rør sammen.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 15

        Kom yoghurt, salt og olie i mælkeblandingen. Rør det sammen.

        • ½ dl. yoghurt
        • 1 tsk. groft salt
        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 15

        Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Den må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • 8 dl. hvedemel
      • Trin 9 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 10 af 15

        Form dejen til fem boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke. Lad dem hæve cirka 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 11 af 15

        Tænd ovnen på 250 grader.

      • Trin 12 af 15

        Drys mel på bordet. Tryk bollerne flade på køkkenbordet, så de bliver tynde på midten. Tryk og træk i dem, så de bliver dråbeformede, og er cirka 20 centimeter lange og 10 centimeter brede.

      • Trin 13 af 15

        Læg brødene tilbage på bagepladen (fordel dem eventuelt på to bageplader med bagepapir).

      • Trin 14 af 15

        Tag en lille skål og en bagepensel. Kom yoghurt i skålen, og pensl brødene med yoghurt. Drys med nigellafrø.

        • 1 dl. yoghurt til pensling
        • 1 spsk. nigellafrø til drys
      • Trin 15 af 15

        Bag brødene i cirka 10 minutter ved 250 grader. Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Naanbrød er indiske brød pyntet med nigellafrø. De her er bagt i ovnen for at gøre det endnu nemmere.

        Opskriften giver 5 naanbrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 2 dl. mælk
          • 1 tsk. sukker
          • 1 æg
          • ½ dl. yoghurt
          • 1 tsk. groft salt
          • 2 spsk. olie
          • 8 dl. hvedemel
          • 1 dl. yoghurt til pensling
          • 1 spsk. nigellafrø til drys

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 lille skål
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen.
          4. Tag en lille gryde. Hæld mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt..
          5. Hæld den lune mælk i skålen med gær. Tilsæt sukker, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Kom ægget op i skålen. Rør sammen.
          7. Kom yoghurt, salt og olie i mælkeblandingen. Rør det sammen.
          8. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Den må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Kom bagepapir på en bageplade.
          10. Form dejen til fem boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke. Lad dem hæve cirka 30 minutter et lunt sted.
          11. Tænd ovnen på 250 grader.
          12. Drys mel på bordet. Tryk bollerne flade på køkkenbordet, så de bliver tynde på midten. Tryk og træk i dem, så de bliver dråbeformede, og er cirka 20 centimeter lange og 10 centimeter brede.
          13. Læg brødene tilbage på bagepladen (fordel dem eventuelt på to bageplader med bagepapir).
          14. Tag en lille skål og en bagepensel. Kom yoghurt i skålen, og pensl brødene med yoghurt. Drys med nigellafrø.
          15. Bag brødene i cirka 10 minutter ved 250 grader. Lad dem køle af på en bagerist.