Myslibar

Myslibar

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvem har brug for slikbutikker, når det er meget sjovere at lave slikket selv? Myslibarer med kondenseret mælk er perfekte som en sød snack! Kondenseret mælk er mælk, hvor meget af vandet er kogt væk, og der er tilsat sukker. Du kan købe kondenseret mælk i supermarkedet. Denne opskrift giver cirka 14 myslibarer.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 641 kJ / 153 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dåse kondenseret mælk, ca. 350 g.
        • 25 g. hasselnødder
        • 1 spsk. brun farin
        • 150 g. rosiner
        • 175 g. grovvalsede havregryn
        • 25 g. græskarkerner
        • 2 riskiks
      • Trin 3 af 10

        Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 10

        Hak hasselnødderne med en brødkniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 25 g. hasselnødder
      • Trin 5 af 10

        Kom den kondenserede mælk i en skål. Kom brun farin, rosiner, havregryn og græskarkernerne ned i mælken, og rør det sammen.

        • 1 dåse kondenseret mælk
        • 1 spsk. brun farin
        • 150 g. rosiner
        • 175 g. havregryn
        • 25 g. græskarkerner
      • Trin 6 af 10

        Smuldr riskiksene i små stykker, og kom dem ned i skålen til blandingen. Tilsæt de hakkede hasselnødder, og bland det hele sammen.

        • 2 riskiks

         

      • Trin 7 af 10

        Kom blandingen op i det ovnfaste fad, og tryk massen godt sammen med en grydeske. Sæt fadet i midten af ovnen, og bag massen i 30 minutter, indtil overfladen er flot gylden.

      • Trin 8 af 10

        Tag fadet ud af ovnen, og lad den bagte masse køle af.

      • Trin 9 af 10

        Tag den bagte masse ud af formen, og læg den over på et skærebræt. Skær den ud i 14 aflange myslibarer.

      • Trin 10 af 10

        Pak myslibarerne ind i madpapir, og gem dem i en kagedåse. Så kan de holde sig i op til en uge.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvem har brug for slikbutikker, når det er meget sjovere at lave slikket selv? Myslibarer med kondenseret mælk er perfekte som en sød snack! Kondenseret mælk er mælk, hvor meget af vandet er kogt væk, og der er tilsat sukker. Du kan købe kondenseret mælk i supermarkedet. Denne opskrift giver cirka 14 myslibarer.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dåse kondenseret mælk, ca. 350 g.
          • 25 g. hasselnødder
          • 1 spsk. brun farin
          • 150 g. rosiner
          • 175 g. grovvalsede havregryn
          • 25 g. græskarkerner
          • 2 riskiks

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 måleskeer
          • 1 målebæger
          • Bagepapir
          • 1 ovnfast fad
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 stor skarp kniv
          • Madpapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Hak hasselnødderne med en brødkniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          5. Kom den kondenserede mælk i en skål. Kom brun farin, rosiner, havregryn og græskarkernerne ned i mælken, og rør det sammen.
          6. Smuldr riskiksene i små stykker, og kom dem ned i skålen til blandingen. Tilsæt de hakkede hasselnødder, og bland det hele sammen.
          7. Kom blandingen op i det ovnfaste fad, og tryk massen godt sammen med en grydeske. Sæt fadet i midten af ovnen, og bag massen i 30 minutter, indtil overfladen er flot gylden.
          8. Tag fadet ud af ovnen, og lad den bagte masse køle af.
          9. Tag den bagte masse ud af formen, og læg den over på et skærebræt. Skær den ud i 14 aflange myslibarer.
          10. Pak myslibarerne ind i madpapir, og gem dem i en kagedåse. Så kan de holde sig i op til en uge.