Myslibar

Myslibar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Elsker du også myslibarer? De købte smager godt, men de hjemmelavede smager endnu bedre! Du kan lave præcis din egen kombi af dine yndlings-ingredienser. Skift fx mandler ud med hasselnødder. Eller dadler ud med rosiner. Du kan også udelade kokos, hvis du ikke er så vild med det.

        Tip: Du kan dyppe bunden på dine myslibarer i smeltet chokolade, hvis det skal være ekstra lækkert.

        Opskriften giver cirka 10 myslibarer.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1105 kJ / 264 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 40 g. mandler
        • 40 g. peanuts
        • 70 g. dadler (ca. 6 stk.)
        • 30 g. kokosmel
        • 125 g. havregryn
        • 1 ds. kondenseret mælk (ca. 397 g.)
      • Trin 3 af 13

        Tænd ovnen på 130 grader varmluft.

      • Trin 4 af 13

        Hak mandler og peanuts fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 40 g. mandler
        • 40 g. peanuts
      • Trin 5 af 13

        Fjern stenen fra dadlerne. Hak dadlerne fint.

        • 70 g. dadler (ca. 6 stk.)
      • Trin 6 af 13

        Kom den kondenserede mælk i en gryde, og varm den op ved middel varme, til den er lillefingervarm. Mærk med en finger. Den skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.

        • 1 ds. kondenseret mælk (ca. 397 g.)
      • Trin 7 af 13

        Kom hakkede mandler, peanuts, dadler og kokosmel i den kondenserede mælk. Rør, til det er jævnt fordelt.

        • 30 g. kokosmel
      • Trin 8 af 13

        Tilsæt havregrynene, og rør det hele godt sammen. Det skal være lidt klistret.

        • 125 g. havregryn
      • Trin 9 af 13

        Kom bagepapir i et ovnfast fad.

      • Trin 10 af 13

        Fordel müslibar-massen i fadet med en dejskraber. Skyl dejskraberen med lidt koldt vand, så er det nemmere.

      • Trin 11 af 13

        Bag myslibarerne i ovnen i 50-60 minutter.

      • Trin 12 af 13

        Tag mysli-pladen ud af formen og lad den køle af på en bagerist i cirka 10 minutter.

      • Trin 13 af 13

        Skær mysli-pladen ud i myslibarer. Du kan både lave små hapsere eller lidt større barer. Opbevar dine myslibarer i en lufttæt beholder.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Elsker du også myslibarer? De købte smager godt, men de hjemmelavede smager endnu bedre! Du kan lave præcis din egen kombi af dine yndlings-ingredienser. Skift fx mandler ud med hasselnødder. Eller dadler ud med rosiner. Du kan også udelade kokos, hvis du ikke er så vild med det.

        Tip: Du kan dyppe bunden på dine myslibarer i smeltet chokolade, hvis det skal være ekstra lækkert.

        Opskriften giver cirka 10 myslibarer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 40 g. mandler
          • 40 g. peanuts
          • 70 g. dadler (ca. 6 stk.)
          • 30 g. kokosmel
          • 125 g. havregryn
          • 1 ds. kondenseret mælk (ca. 397 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 gryde
          • 1 røreske
          • 1 ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm)
          • Bagepapir
          • 1 dejskraber
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 130 grader varmluft.
          4. Hak mandler og peanuts fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          5. Fjern stenen fra dadlerne. Hak dadlerne fint.
          6. Kom den kondenserede mælk i en gryde, og varm den op ved middel varme, til den er lillefingervarm. Mærk med en finger. Den skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.
          7. Kom hakkede mandler, peanuts, dadler og kokosmel i den kondenserede mælk. Rør, til det er jævnt fordelt.
          8. Tilsæt havregrynene, og rør det hele godt sammen. Det skal være lidt klistret.
          9. Kom bagepapir i et ovnfast fad.
          10. Fordel müslibar-massen i fadet med en dejskraber. Skyl dejskraberen med lidt koldt vand, så er det nemmere.
          11. Bag myslibarerne i ovnen i 50-60 minutter.
          12. Tag mysli-pladen ud af formen og lad den køle af på en bagerist i cirka 10 minutter.
          13. Skær mysli-pladen ud i myslibarer. Du kan både lave små hapsere eller lidt større barer. Opbevar dine myslibarer i en lufttæt beholder.