Mynte

Mynte er en krydderurt. Den stammer fra Europa, og bliver idag dyrket i det meste af verden, men man kan også finde den vokse vildt i naturen. Der findes mange forskellige slags mynte. Prøv at nulre et blad mellem dine fingre, så dufter den stærkt. Den smager og dufter af pebermynte. Skyl mynten, inden du bruger den.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

8 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Mynte, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme mynte i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Mynte i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke mynte i direkte sollys. 

Retter med mynte

Tzatziki

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Tabbouleh

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Spicy nudler med kinakål

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min