Muffins med kakao

Muffins med kakao

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvis du trænger til en sød lækkerbisken, eller du skal holde fest med manér, så frygt ikke, din redningsmand er her. Disse skæppeskønne muffins med kakao er perfekte til at tilfredsstille den søde tand!

        Opskriften giver 12 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1050 kJ / 250 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 54 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
        • 3 æg
        • 175 g. hvedemel
        • 50 g. kakaopulver
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl. mælk
        • 1 dl. mørk chokolade
      • Trin 3 af 15

        Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 15

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 5 af 15

        Læg papirmuffinsformene sammen i dobbelt lag (to og to) så de er mere stabile. Der skal være 12 forme. Sæt dem klar på en bageplade.

      • Trin 6 af 15

        Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
      • Trin 7 af 15

        Slå et æg ud i en kop og tilsæt det derefter til skålen. Pisk det sammen. Gør dette med alle æggene.

        • 3 æg
      • Trin 8 af 15

        Tag en ny skål. Kom hvedemel, kakaopulver og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

        • 175 g. hvedemel
        • 50 g. kakaopulver
        • 2 tsk. bagepulver

         

      • Trin 9 af 15

        Sigt melblandingen gennem en si ned i smør/sukker-massen.

      • Trin 10 af 15

        Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen groft, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

        • 1 dl. mørk chokolade
      • Trin 11 af 15

        Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør rundt.

        • 1 dl mælk
      • Trin 12 af 15

        Fyld muffinformene ¾ op med dej, brug 2 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 13 af 15

        Sæt kagerne i midten af ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.

      • Trin 14 af 15

        Tjek, om dine muffins er færdigbagte, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af én af kagerne. Hvis der er dej på kniven, skal kagerne bage lidt længere.

      • Trin 15 af 15

        Lad kagerne køle af på en bagerist. Nu er kagerne klar til servering - mums!

    • Overblik

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du trænger til en sød lækkerbisken, eller du skal holde fest med manér, så frygt ikke, din redningsmand er her. Disse skæppeskønne muffins med kakao er perfekte til at tilfredsstille den søde tand!

        Opskriften giver 12 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør
          • 150 g. sukker
          • 3 æg
          • 175 g. hvedemel
          • 50 g. kakaopulver
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk
          • 1 dl. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 24 papirmuffinforme eller 12 silikonemuffinforme
          • 1 bageplade
          • 1 røreskål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 si
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dejskraber
          • 2 spiseskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.
          4. Tænd ovnen på 175 grader.
          5. Læg papirmuffinsformene sammen i dobbelt lag (to og to) så de er mere stabile. Der skal være 12 forme. Sæt dem klar på en bageplade.
          6. Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Slå et æg ud i en kop og tilsæt det derefter til skålen. Pisk det sammen. Gør dette med alle æggene.
          8. Tag en ny skål. Kom hvedemel, kakaopulver og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
          9. Sigt melblandingen gennem en si ned i smør/sukker-massen.
          10. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen groft, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
          11. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør rundt.
          12. Fyld muffinformene ¾ op med dej, brug 2 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          13. Sæt kagerne i midten af ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.
          14. Tjek, om dine muffins er færdigbagte, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af én af kagerne. Hvis der er dej på kniven, skal kagerne bage lidt længere.
          15. Lad kagerne køle af på en bagerist. Nu er kagerne klar til servering - mums!