Muffins med banan

Muffins med banan

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Du kan bage muffins til fødselsdagen, skovturen eller en anden særlig lejlighed. Det gode ved muffins er, at de er så praktiske. De er pakket ind og lette at tage med på tur, og så smager de dejligt. 

        Opskriften giver cirka 8 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 678 kJ / 162 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 41 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. birkes
        • 75 g. smør
        • 1 dl mælk
        • 2 æg
        • 50 g. sukker
        • 2 tsk. fintrevet citronskal
        • 1 stor banan
        • 1 spsk. citronsaft
      • Trin 3 af 14

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 14

        Bland hvedemel, bagepulver og birkes sammen i en skål.

        • 150 g. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. birkes
      • Trin 5 af 14

        Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Sluk for varmen, og kom mælken i gryden. Rør rundt.

        • 75 g. smør
        • 1 dl mælk
      • Trin 6 af 14

        Slå ægget ud i en kop og kom det derefter i en stor skål. Gentag med det andet æg. Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med håndmixer i cirka 5 minutter, til det er skummende.

        • 2 æg
        • 50 g. sukker
      • Trin 7 af 14

        Tag et rivejern. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Undgå at få den hvide del af skallen med. Kom revet citronskal ned i æggeskummet.

        • 2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
      • Trin 8 af 14

        Drys melblandingen ned i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

      • Trin 9 af 14

        Kom smørblandingen ned i dejen lidt af gangen, og vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.

      • Trin 10 af 14

        Skær en citron over, og pres saften af citronen, til du har cirka 1 spiseskefuld. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 spsk. citronsaft
      • Trin 11 af 14

        Mos bananen med en gaffel, og bland citronsaften med den moste banan. Kom bananmosen op i dejen.

        • 1 stor banan
      • Trin 12 af 14

        Rør dejen sammen. Fyld den i de 8 muffin-forme, og sæt dem på en bageplade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 13 af 14

        Bag dine muffins i midten af ovnen i 15 minutter.

      • Trin 14 af 14

        Mærk om dine muffins er færdige ved at stikke et lille træspyd i midten af en muffin. Hvis der sidder rå dej på træspyddet, skal de bage 2 minutter mere. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan bage muffins til fødselsdagen, skovturen eller en anden særlig lejlighed. Det gode ved muffins er, at de er så praktiske. De er pakket ind og lette at tage med på tur, og så smager de dejligt. 

        Opskriften giver cirka 8 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 2 spsk. birkes
          • 75 g. smør
          • 1 dl mælk
          • 2 æg
          • 50 g. sukker
          • 2 tsk. fintrevet citronskal
          • 1 stor banan
          • 1 spsk. citronsaft

           

          Køkkenredskaber 

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 mellem skål
          • 1 lille gryde
          • 1 kop
          • 1 håndmixer
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 dejskraber
          • 1 gaffel
          • 1 lille skål
          • 1 citruspresser
          • 8 muffinforme af papir eller silikone
          • 1 bageplade
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Bland hvedemel, bagepulver og birkes sammen i en skål.
          5. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Sluk for varmen, og kom mælken i gryden. Rør rundt.
          6. Slå ægget ud i en kop og kom det derefter i en stor skål. Gentag med det andet æg. Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med håndmixer i cirka 5 minutter, til det er skummende.
          7. Tag et rivejern. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Undgå at få den hvide del af skallen med. Kom revet citronskal ned i æggeskummet.
          8. Drys melblandingen ned i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
          9. Kom smørblandingen ned i dejen lidt af gangen, og vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.
          10. Skær en citron over, og pres saften af citronen, til du har cirka 1 spiseskefuld. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Mos bananen med en gaffel, og bland citronsaften med den moste banan. Kom bananmosen op i dejen.
          12. Rør dejen sammen. Fyld den i de 8 muffin-forme, og sæt dem på en bageplade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          13. Bag dine muffins i midten af ovnen i 15 minutter.
          14. Mærk om dine muffins er færdige ved at stikke et lille træspyd i midten af en muffin. Hvis der sidder rå dej på træspyddet, skal de bage 2 minutter mere. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering. Velbekomme!