Mornaysauce

Mornaysauce er en variation af grundsaucen* bechamel. Bechamelsauce er en hvid sovs, som er lavet af smør, mel og mælk. Hvis du tilsætter ost (fx parmesan og gruyere), bliver det til en mornaysauce.

Du kan købe mornaysaucen færdiglavet, eller du kan lave den selv. Find opskriften her på gocook.dk. Brug mornaysauce i lasagne eller i en pastaret med fisk. Prøv for eksempel opskriften på lasagne med kylling her på gocook.dk.

* De fem grundsaucer er: Hollandaise, Bechamel, Velouté, Espagnol og Tomate.

Holdbarhed

2 måneder på hylden (Uåbnet)

4 dage i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Opbevar mornay-sovs, som du har købt færdiglavet, i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Når du har åbnet den købte mornay-sovs, og hvis du ikke har brugt det hele, så kan du opbevare resten i en plastikbøtte med låg og opbevare den i køleskabet. Hjemmelavet mornay-sovs kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.

Retter med mornaysauce

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min