Minipizza

Minipizza

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Micki Chengs opskrift på mini-pizza: ”Det er altid godt selv at kunne bestemme, hvordan ens egen pizza skal være. Vælg selv dit yndlingsfyld.”

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2357 kJ / 563 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Pizzadej:

        • 5 dl lunkent vand
        • 40 g. gær
        • 3 spsk. olie
        • ½ tsk. sukker
        • 2 ½ dl grahamsmel
        • 2 tsk. salt
        • Ca. 10 dl hvedemel

        Tomatsovs:

        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
        • 1 gulerod
        • ½ squash
        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Inspiration til fyld:

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
        • 100 g. coctailpølser
        • Ca. 10 sorte oliven
        • 50 g. pepperoni/salami
        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 3 af 18

        Pizzadej: Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 5 dl lunkent vand
      • Trin 4 af 18

        Kom vandet i en stor skål, og smuldr gæren i vandet. Rør, til gæren er opløst.

        • 40 g. gær
      • Trin 5 af 18

        Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i, og rør det sammen.

        • 3 spsk. olie
        • ½ tsk. sukker
        • 2 ½ dl grahamsmel
        • 2 tsk. salt
      • Trin 6 af 18

        Kom melet i lidt ad gangen. Rør undervejs.

        • Ca. 10 dl hvedemel
      • Trin 7 af 18

        Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 18

        Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i cirka 1 time på et lunt sted. Imens kan du lave tomatsovsen.

      • Trin 9 af 18

        Tomatsovs: Tag et skærebræt. Pil, og hak hvidløget i bitte små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 10 af 18

        Skræl guleroden, og skyl squashen grundigt. Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet.

        • 1 gulerod
        • ½ squash
      • Trin 11 af 18

        Stil gryden på komfuret, og varm den op til middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré små-simre i 2 minutter, mens du rører.

      • Trin 12 af 18

        Rør den revne gulerod og squash ned i gryden. Lad det simre i yderligere 2 minutter.

      • Trin 13 af 18

        Kom hakkede tomater, salt og peber ned i gryden. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.

        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 14 af 18

        Tænd ovnen på 225 grader, når dejen har hævet. Kom bagepapir på tre bageplader.

      • Trin 15 af 18

        Del dejen i 8 stykker, og rul dem ud til små pizzaer. Læg 2-3 pizzaer på hver bageplade.

      • Trin 16 af 18

        Topping: Kom tomatsovs på dine pizzaer.

      • Trin 17 af 18

        Top med dit yndlingsfyld og ost. Brug din fantasi, eller lad dig inspirere af billedet.

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
        • 100 g. coctailpølser
        • Ca. 10 sorte oliven
        • 50 g. pepperoni/salami
        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 18 af 18

        Bag pizzaerne i cirka 15 minutter ved 225 grader.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Micki Chengs opskrift på mini-pizza: ”Det er altid godt selv at kunne bestemme, hvordan ens egen pizza skal være. Vælg selv dit yndlingsfyld.”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pizzadej:

          • 5 dl lunkent vand
          • 40 g. gær
          • 3 spsk. olie
          • ½ tsk. sukker
          • 2 ½ dl grahamsmel
          • 2 tsk. salt
          • Ca. 10 dl hvedemel

          Tomatsovs:

          • 1 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. tomatpuré
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • ½ dåse hakkede tomater
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Inspiration til fyld:

          • 150 g. revet ost
          • 100 g. kogt skinke i strimler
          • 100 g. coctailpølser
          • Ca. 10 sorte oliven
          • 50 g. pepperoni/salami
          • 1 rød peberfrugt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 gulerodsskræller
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 3 bageplader

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pizzadej: Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.
          4. Kom vandet i en stor skål, og smuldr gæren i vandet. Rør, til gæren er opløst.
          5. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i, og rør det sammen.
          6. Kom melet i lidt ad gangen. Rør undervejs.
          7. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i cirka 1 time på et lunt sted. Imens kan du lave tomatsovsen.
          9. Tomatsovs: Tag et skærebræt. Pil, og hak hvidløget i bitte små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde.
          10. Skræl guleroden, og skyl squashen grundigt. Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet.
          11. Stil gryden på komfuret, og varm den op til middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré små-simre i 2 minutter, mens du rører.
          12. Rør den revne gulerod og squash ned i gryden. Lad det simre i yderligere 2 minutter.
          13. Kom hakkede tomater, salt og peber ned i gryden. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.
          14. Tænd ovnen på 225 grader, når dejen har hævet. Kom bagepapir på tre bageplader.
          15. Del dejen i 8 stykker, og rul dem ud til små pizzaer. Læg 2-3 pizzaer på hver bageplade.
          16. Topping: Kom tomatsovs på dine pizzaer.
          17. Top med dit yndlingsfyld og ost. Brug din fantasi, eller lad dig inspirere af billedet.
          18. Bag pizzaerne i cirka 15 minutter ved 225 grader.