Mickis brunsviger

Mickis brunsviger

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her har du opskriften på en festlig brunsviger! Og opskriften er udviklet af ingen ringere end GoCook ambassadør Micki Cheng. Den festlige brunsviger er perfekt at lave til fødselsdagsfesten.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1053 kJ / 252 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 7,5 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Gærdej:

        • 2 dl. mælk
        • 50 g. gær
        • 1 æg
        • 2 spsk. sukker
        • Ca. 450 g. hvedemel
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. blødt smør
        • 1 spsk. olie

        Fyld:

        • 200 g. blødt smør
        • 200 g. brun farin
        • 1 spsk. sirup

        Pynt:

        • Slik
        • Flag
        • Eventuelt flødeskum
      • Trin 3 af 17

        Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til den er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, så du brænder dig.

        • 2 dl. mælk
      • Trin 4 af 17

        Hæld mælken ned i en lille skål. Smuldr gæren i mælken. Rør godt, til gæren er opløst.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 17

        Slå ægget ud i en kop. Rør æg og sukker ned i mælke-blandingen.

        • 1 æg
        • 2 spsk. sukker
      • Trin 6 af 17

        Kom mel og salt i en stor skål. Smuldr smørret heri.

        • Ca. 450 g. hvedemel
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. smør
      • Trin 7 af 17

        Kom mælkeblandingen ned i skålen til melet.

      • Trin 8 af 17

        Rør det hele sammen. Det bliver til en ret blød dej.

      • Trin 9 af 17

        Smør en bradepande med lidt olie, og drys med mel. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Læg et rent viskestykke over.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 17

        Lad kagen hæve cirka 30 minutter på et lunt sted.

      • Trin 11 af 17

        Fyld: Rør blødt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Smelt fyldet ved svag varme, indtil brun farin er helt opløst.

        • 200 g. blødt smør
        • 200 g. brun farin
        • 1 spsk. sirup
      • Trin 12 af 17

        Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af.

      • Trin 13 af 17

        Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen. Husk at komme det helt ud til kanten.

      • Trin 14 af 17

        Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.

      • Trin 15 af 17

        Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne.

      • Trin 16 af 17

        Bag kagen i cirka 25-30 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 17 af 17

        Pynt kagen med flag og slik – og eventuelt flødeskum. Velbekomme!

        • Slik
        • Flag
        • Eventuelt flødeskum
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her har du opskriften på en festlig brunsviger! Og opskriften er udviklet af ingen ringere end GoCook ambassadør Micki Cheng. Den festlige brunsviger er perfekt at lave til fødselsdagsfesten.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gærdej:

          • 2 dl. mælk
          • 50 g. gær
          • 1 æg
          • 2 spsk. sukker
          • Ca. 450 g. hvedemel
          • 1 tsk. salt
          • 75 g. smør
          • 1 spsk. olie

          Fyld:

          • 200 g. blødt smør
          • 200 g. brun farin
          • 1 spsk. sirup

          Pynt:

          • Slik
          • Flag
          • Eventuelt flødeskum

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 bradepande
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til den er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, så du brænder dig.
          4. Hæld mælken ned i en lille skål. Smuldr gæren i mælken. Rør godt, til gæren er opløst.
          5. Slå ægget ud i en kop. Rør æg og sukker ned i mælke-blandingen.
          6. Kom mel og salt i en stor skål. Smuldr smørret heri.
          7. Kom mælkeblandingen ned i skålen til melet.
          8. Rør det hele sammen. Det bliver til en ret blød dej.
          9. Smør en bradepande med lidt olie, og drys med mel. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Læg et rent viskestykke over.
          10. Lad kagen hæve cirka 30 minutter på et lunt sted.
          11. Fyld: Rør blødt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Smelt fyldet ved svag varme, indtil brun farin er helt opløst.
          12. Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af.
          13. Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen. Husk at komme det helt ud til kanten.
          14. Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.
          15. Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne.
          16. Bag kagen i cirka 25-30 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          17. Pynt kagen med flag og slik – og eventuelt flødeskum. Velbekomme!