Mexicanske tacos
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 668 kJ / 160 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 1,7 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Majspandekager:
- Ca. 1 dl. kogende vand
- ½ dl. hvedemel
- 1 dl. majsmel
- ¼ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 1 ½ store tomater
- ½ forårsløg
- ½ tsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Guacamole:
- 1 avocado
- ½ fed hvidløg
- ¼-½ lime
- 1 ½ spsk. cremefraiche
- ½ knivspids salt
- ¼ tsk. spidskommen
Tilbehør:
- Evt. ½-1 stegt kyllingefilet
- Frisk koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Majspandekager:
- Ca. 1 dl. kogende vand
- ½ dl. hvedemel
- 1 dl. majsmel
- ¼ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 1 ½ store tomater
- ½ forårsløg
- ½ tsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Guacamole:
- 1 avocado
- ½ fed hvidløg
- ¼-½ lime
- 1 ½ spsk. cremefraiche
- ½ knivspids salt
- ¼ tsk. spidskommen
Tilbehør:
- Evt. ½-1 stegt kyllingefilet
- Frisk koriander til pynt
- Trin 3 af 21
Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Ca. 1 dl. kogende vand
- ½ dl. hvedemel
- 1 dl. majsmel
- ¼ tsk. salt
- Trin 4 af 21
Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Trin 5 af 21
Del dejen i 3-4 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Trin 6 af 21
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Trin 7 af 21
Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Trin 8 af 21
Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Trin 9 af 21
Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- 1 ½ store tomater
- ½ forårsløg
- Trin 10 af 21
Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Trin 11 af 21
Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Trin 12 af 21
Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- ½ tsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 21
Guacamole: Del avocadoen, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 1 avocado
- Trin 14 af 21
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Trin 15 af 21
Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- ½ fed hvidløg
- Trin 16 af 21
Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- ¼-½ lime
- Trin 17 af 21
Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Trin 18 af 21
Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- 1 ½ spsk. cremefraiche
- ½ knivspids salt
- ¼ tsk. spidskommen
- Trin 19 af 21
Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Trin 20 af 21
Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Trin 21 af 21
Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
- Evt. ½-1 stegt kyllingefilet
- Frisk koriander til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Du skal bruge
Ingredienser
Majspandekager:
- Ca. 1 dl. kogende vand
- ½ dl. hvedemel
- 1 dl. majsmel
- ¼ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 1 ½ store tomater
- ½ forårsløg
- ½ tsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Guacamole:
- 1 avocado
- ½ fed hvidløg
- ¼-½ lime
- 1 ½ spsk. cremefraiche
- ½ knivspids salt
- ¼ tsk. spidskommen
Tilbehør:
- Evt. ½-1 stegt kyllingefilet
- Frisk koriander til pynt
Køkkenredskaber- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Del dejen i 3-4 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- Guacamole: Del avocadoen, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 668 kJ / 160 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 1,7 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Majspandekager:
- Ca. 2 dl. kogende vand
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. majsmel
- ½ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 3 store tomater
- 1 forårsløg
- 1 tsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Guacamole:
- 2 avocadoer
- 1 fed hvidløg
- ½-1 lime
- 3 spsk. cremefraiche
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1-2 stegte kyllingefileter
- Frisk koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Majspandekager:
- Ca. 2 dl. kogende vand
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. majsmel
- ½ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 3 store tomater
- 1 forårsløg
- 1 tsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Guacamole:
- 2 avocadoer
- 1 fed hvidløg
- ½-1 lime
- 3 spsk. cremefraiche
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1-2 stegte kyllingefileter
- Pynt med frisk koriander
- Trin 3 af 21
Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Ca. 2 dl. kogende vand
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. majsmel
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 21
Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Trin 5 af 21
Del dejen i 7-8 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Trin 6 af 21
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Trin 7 af 21
Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Trin 8 af 21
Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Trin 9 af 21
Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- 3 store tomater
- 1 forårsløg
- Trin 10 af 21
Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Trin 11 af 21
Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Trin 12 af 21
Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- 1 tsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 21
Guacamole: Del avocadoerne, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 2 avocadoer
- Trin 14 af 21
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Trin 15 af 21
Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- 1 fed hvidløg
- Trin 16 af 21
Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- ½-1 lime
- Trin 17 af 21
Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Trin 18 af 21
Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- 3 spsk. cremefraiche
- 1 knivspids salt
- ½ tsk. spidskommen
- Trin 19 af 21
Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Trin 20 af 21
Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Trin 21 af 21
Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
- Evt. 1-2 stegte kyllingefileter
- Pynt med frisk koriander
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Du skal bruge
Ingredienser
Majspandekager:
- Ca. 2 dl. kogende vand
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. majsmel
- ½ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 3 store tomater
- 1 forårsløg
- 1 tsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Guacamole:
- 2 avocadoer
- 1 fed hvidløg
- ½-1 lime
- 3 spsk. cremefraiche
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1-2 stegte kyllingefileter
- Pynt med frisk koriander
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Del dejen i 7-8 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- Guacamole: Del avocadoerne, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 668 kJ / 160 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 1,7 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Majspandekager:
- Ca. 3 dl. kogende vand
- 1 ½ dl. hvedemel
- 3 dl. majsmel
- ¾ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 4 ½ store tomater
- 1 ½ forårsløg
- 1 ½ tsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Guacamole:
- 3 avocadoer
- 1 ½ fed hvidløg
- ¾-1 ½ lime
- 4 ½ spsk. cremefraiche
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1 ½-3 stegte kyllingefileter
- Frisk koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Majspandekager:
- Ca. 3 dl. kogende vand
- 1 ½ dl. hvedemel
- 3 dl. majsmel
- ¾ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 4 ½ store tomater
- 1 ½ forårsløg
- 1 ½ tsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Guacamole:
- 3 avocadoer
- 1 ½ fed hvidløg
- ¾-1 ½ lime
- 4 ½ spsk. cremefraiche
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1 ½-3 stegte kyllingefileter
- Frisk koriander til pynt
- Trin 3 af 21
Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Ca. 3 dl. kogende vand
- 1 ½ dl. hvedemel
- 3 dl. majsmel
- ¾ tsk. salt
- Trin 4 af 21
Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Trin 5 af 21
Del dejen i 10-12 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Trin 6 af 21
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Trin 7 af 21
Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Trin 8 af 21
Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Trin 9 af 21
Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- 4 ½ store tomater
- 1 ½ forårsløg
- Trin 10 af 21
Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Trin 11 af 21
Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Trin 12 af 21
Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- 1 ½ tsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 21
Guacamole: Del avocadoerne, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 3 avocadoer
- Trin 14 af 21
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Trin 15 af 21
Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 16 af 21
Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- ¾-1 ½ lime
- Trin 17 af 21
Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Trin 18 af 21
Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- 4 ½ spsk. cremefraiche
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids salt
- Trin 19 af 21
Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Trin 20 af 21
Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Trin 21 af 21
Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
- Evt. 1 ½-3 stegte kyllingefileter
- Frisk koriander til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Du skal bruge
Ingredienser
Majspandekager:
- Ca. 3 dl. kogende vand
- 1 ½ dl. hvedemel
- 3 dl. majsmel
- ¾ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
- 4 ½ store tomater
- 1 ½ forårsløg
- 1 ½ tsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Guacamole:
- 3 avocadoer
- 1 ½ fed hvidløg
- ¾-1 ½ lime
- 4 ½ spsk. cremefraiche
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ knivspids salt
Tilbehør:
- Evt. 1 ½-3 stegte kyllingefileter
- Frisk koriander til pynt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 elkedel
- 1 stor skål
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 2 fryseposer
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 tallerken
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 små skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Majspandekager: Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
- Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
- Del dejen i 10-12 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
- Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
- Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
- Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
- Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
- Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål.
- Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne.
- Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
- Guacamole: Del avocadoerne, og fjern stenen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
- Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren.
- Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
- Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
- Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
- Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
- Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
- Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
-