Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld:

3.

Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.

5.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem. Se videoen.

6.

Hak chilien fint.
Skyl kniven bagefter.

7.

Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

8.

Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.

9.

Læg kødet i en frysepose.

10.

Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.

11.

Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.

12.

Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

13.

Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.

14.

Vend nu kødstrimlerne i melblandingen. Vask hænder.

15.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

16.

Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.

17.

Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.

18.

Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Se videoen.

19.

Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.

20.

Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.

21.

Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.

22.

Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.

Salat:

23.

Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.

24.

Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.

25.

Brug et rent skærebræt og en ren kniv:
Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.

26.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

Wrap:

27.

Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.

28.

Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.

29.

Hæld lidt ingefærdressing over.
Rul brødene sammen og servér!

Næringsindhold per portion

Energi: 3949 kJ / 944 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 8,9 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min