Mexi-wrap

Mexi-wrap

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød du har, evt. hakket kød eller kyllingestrimler.

         

        Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3949 kJ / 944 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 8,9 g
    • Du skal bruge

      • Trin 1 af 32

          Ingredienser

          • 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
          • 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

          Chili-kød

          • Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
          • 1 rød, frisk chili
          • 2 fed hvidløg
          • 1 løg
          • 2-3 stilke bladselleri
          • 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
          • ½ dl hvedemel
          • 1 tsk. salt
          • 2-3 spsk. olie
          • 1 knivspids peber
          • 1 dl vand

          Fyld

          • 50 g. hvidkål
          • 2 tomater
        • Trin 3 af 32

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 4 af 32

          Mål alle ingredienserne af.

          Wrap: 

          • 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
          • 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

          Chili-kød:

          • Ca. 270 g. kartofler (4-5 stk.)
          • 1 rød, frisk chili
          • 2 fed hvidløg
          • 1 løg 
          • 2-3 stilke bladselleri
          • 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
          • ½ dl hvedemel
          • 1 tsk. salt
          • 2-3 spsk. olie
          • 1 knivspids peber
          • 1 dl vand

          Fyld: 

          • 50 g. hvidkål
          • 2 tomater
        • Trin 5 af 32

          Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

          • Ca. 279 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
        • Trin 6 af 32

          Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.

        • Trin 7 af 32

          Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

          • 1 rød, frisk chili
        • Trin 8 af 32

          Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.

        • Trin 9 af 32

          Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.

        • Trin 10 af 32

          Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
        • Trin 11 af 32

          Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.

          • 2-3 stilke bladselleri
        • Trin 12 af 32

          Læg kødet i en frysepose.

        • Trin 13 af 32

          Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.

        • Trin 14 af 32

          Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.

        • Trin 15 af 32

          Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.

        • Trin 16 af 32

          Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.

          • ½ dl mel
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 17 af 32

          Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.

        • Trin 18 af 32

          Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

          • 2-3 spsk. olie
        • Trin 19 af 32

          Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.

        • Trin 20 af 32

          Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.

        • Trin 21 af 32

          Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • Trin 22 af 32

          Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.

        • Trin 23 af 32

          Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.

        • Trin 24 af 32

          Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.

        • Trin 25 af 32

          Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.

        • Trin 26 af 32

          Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.

          • 50 g. hvidkål
        • Trin 27 af 32

          Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.

        • Trin 28 af 32

          Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.

        • Trin 29 af 32

          Skyl tomaterne, og skær dem i både.

          • 2 tomater
        • Trin 30 af 32

          Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.

          • 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
        • Trin 31 af 32

          Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.

        • Trin 32 af 32

          Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød du har, evt. hakket kød eller kyllingestrimler.

           

          Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Wrap: 

            • 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
            • 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

            Chili-kød:

            • Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
            • 1 rød, frisk chili
            • 2 fed hvidløg
            • 1 løg 
            • 2-3 stilke bladselleri
            • 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
            • ½ dl hvedemel
            • 1 tsk. salt
            • 2-3 spsk. olie
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl vand

            Fyld: 

            • 50 g. hvidkål
            • 2 tomater

             

            Køkkenredskaber

            • 1 kartoffelskræller
            • 2 skærebrætter
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 frysepose
            • 1 kødhammer eller kagerulle
            • 1 stegepande
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 dørslag
            • 1 brødrister
            • 1 dyb tallerken

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
            4. Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
            5. Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
            6. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
            7. Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
            8. Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
            9. Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
            10. Læg kødet i en frysepose.
            11. Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
            12. Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
            13. Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
            14. Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
            15. Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
            16. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
            17. Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
            18. Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
            19. Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
            20. Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
            21. Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
            22. Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
            23. Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
            24. Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
            25. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
            26. Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
            27. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
            28. Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
            29. Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
            30. Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

              Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.

              Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 3949 kJ / 944 kcal
              • Protein: 16 %
              • Kulhydrat: 48 %
              • Fedt: 36 %
              • Heraf mættet fedt: 8,9 g
          • Du skal bruge

          • Sådan gør du

            • Trin 1 af 30

              Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

            • Trin 2 af 30

              Mål alle ingredienserne af.

              Wrap: 

              • 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
              • 8 spsk. ingefærdressing

              Chili-kød:

              • Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
              • 1 ½ rød, frisk chili
              • 4 fed hvidløg
              • 2 løg 
              • 5-6 stilke bladselleri
              • 4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
              • 1 dl hvedemel
              • 2 tsk. salt
              • 6-7 spsk. olie
              • ½ tsk. peber
              • 2 dl vand

              Fyld: 

              • 100 g. hvidkål
              • 4 tomater
            • Trin 3 af 30

              Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

              • Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
            • Trin 4 af 30

              Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.

            • Trin 5 af 30

              Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

              • 1 ½ rød, frisk chili
            • Trin 6 af 30

              Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.

            • Trin 7 af 30

              Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.

            • Trin 8 af 30

              Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

              • 2 løg
              • 4 fed hvidløg
            • Trin 9 af 30

              Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.

              • 5-6 stilke bladselleri
            • Trin 10 af 30

              Læg kødet i en frysepose.

            • Trin 11 af 30

              Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.

            • Trin 12 af 30

              Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.

            • Trin 13 af 30

              Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.

            • Trin 14 af 30

              Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.

              • 1 dl mel
              • 2 tsk. salt
              • 1/2 tsk. peber
            • Trin 15 af 30

              Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.

            • Trin 16 af 30

              Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

              • 6-7 spsk. olie
            • Trin 17 af 30

              Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.

            • Trin 18 af 30

              Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.

            • Trin 19 af 30

              Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • Trin 20 af 30

              Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.

            • Trin 21 af 30

              Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.

            • Trin 22 af 30

              Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.

            • Trin 23 af 30

              Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.

            • Trin 24 af 30

              Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.

              • 100 g. hvidkål
            • Trin 25 af 30

              Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.

            • Trin 26 af 30

              Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.

            • Trin 27 af 30

              Skyl tomaterne, og skær dem i både.

              • 4 tomater
            • Trin 28 af 30

              Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.

              • 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
            • Trin 29 af 30

              Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.

            • Trin 30 af 30

              Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!

          • Oversigt

            • Print

              Beskrivelse

              Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.

              Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

              Du skal bruge

                Ingredienser

                Wrap: 

                • 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
                • 8 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

                Chili-kød:

                • Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
                • 1 ½ rød, frisk chili
                • 4 fed hvidløg
                • 2 løg 
                • 5-6 stilke bladselleri
                • 4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
                • 1 dl hvedemel
                • 2 tsk. salt
                • 6-7 spsk. olie
                • ½ tsk. peber
                • 2 dl vand

                Fyld: 

                • 100 g. hvidkål
                • 4 tomater

                 

                Køkkenredskaber

                • 1 kartoffelskræller
                • 2 skærebrætter
                • 1 lille skarp kniv
                • 1 frysepose
                • 1 kødhammer eller kagerulle
                • 1 stegepande
                • 1 stor skarp kniv
                • 1 dørslag
                • 1 brødrister
                • 1 dyb tallerken

                Sådan gør du

                1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                2. Mål alle ingredienserne af.
                3. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
                4. Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
                5. Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                6. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
                7. Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
                8. Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                9. Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
                10. Læg kødet i en frysepose.
                11. Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
                12. Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
                13. Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
                14. Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
                15. Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
                16. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
                17. Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
                18. Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
                19. Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                20. Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
                21. Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
                22. Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
                23. Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
                24. Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
                25. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
                26. Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
                27. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
                28. Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
                29. Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
                30. Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
            • Beskrivelse

                • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                  Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.

                  Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

                  Energi-indhold pr. portion
                  • Energi: 3949 kJ / 944 kcal
                  • Protein: 16 %
                  • Kulhydrat: 48 %
                  • Fedt: 36 %
                  • Heraf mættet fedt: 8,9 g
              • Du skal bruge

              • Sådan gør du

                • Trin 1 af 30

                  Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                • Trin 2 af 30

                  Mål alle ingredienserne af.

                  Wrap: 

                  • 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
                  • 12 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

                  Chili-kød:

                  • Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
                  • 2 røde, friske chilier
                  • 6 fed hvidløg
                  • 3 løg 
                  • 7-8 stilke bladselleri
                  • 6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 3 tsk. salt
                  • 9-10 spsk. olie
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 dl vand

                  Fyld: 

                  • 150 g. hvidkål
                  • 6 tomater
                • Trin 3 af 30

                  Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

                  • Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
                • Trin 4 af 30

                  Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.

                • Trin 5 af 30

                  Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                  • 2 røde, friske chilier
                • Trin 6 af 30

                  Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.

                • Trin 7 af 30

                  Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.

                • Trin 8 af 30

                  Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                  • 3 løg
                  • 6 fed hvidløg
                • Trin 9 af 30

                  Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.

                  • 7-8 stilke bladselleri
                • Trin 10 af 30

                  Læg kødet i en frysepose.

                • Trin 11 af 30

                  Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.

                • Trin 12 af 30

                  Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.

                • Trin 13 af 30

                  Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.

                • Trin 14 af 30

                  Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.

                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 3 tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                • Trin 15 af 30

                  Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.

                • Trin 16 af 30

                  Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

                  • 9-10 spsk. olie
                • Trin 17 af 30

                  Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.

                • Trin 18 af 30

                  Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.

                • Trin 19 af 30

                  Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • Trin 20 af 30

                  Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.

                • Trin 21 af 30

                  Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.

                • Trin 22 af 30

                  Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.

                • Trin 23 af 30

                  Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.

                • Trin 24 af 30

                  Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.

                  • 150 g. hvidkål
                • Trin 25 af 30

                  Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.

                • Trin 26 af 30

                  Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.

                • Trin 27 af 30

                  Skyl tomaterne, og skær dem i både.

                  • 6 tomater
                • Trin 28 af 30

                  Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.

                  • 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
                • Trin 29 af 30

                  Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.

                • Trin 30 af 30

                  Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!

              • Oversigt

                • Print

                  Beskrivelse

                  Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.

                  Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.

                  Du skal bruge

                    Ingredienser

                    Wrap: 

                    • 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager 
                    • 12 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)

                    Chili-kød:

                    • Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
                    • 2 røde, friske chilier
                    • 6 fed hvidløg
                    • 3 løg 
                    • 7-8 stilke bladselleri
                    • 6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
                    • 1 ½ dl hvedemel
                    • 3 tsk. salt
                    • 9-10 spsk. olie
                    • ¾ tsk. peber
                    • 3 dl vand

                    Fyld: 

                    • 150 g. hvidkål
                    • 6 tomater

                     

                    Køkkenredskaber

                    • 1 kartoffelskræller
                    • 2 skærebrætter
                    • 1 lille skarp kniv
                    • 1 frysepose
                    • 1 kødhammer eller kagerulle
                    • 1 stegepande
                    • 1 stor skarp kniv
                    • 1 dørslag
                    • 1 brødrister
                    • 1 dyb tallerken

                    Sådan gør du

                    1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                    2. Mål alle ingredienserne af.
                    3. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
                    4. Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
                    5. Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                    6. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
                    7. Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
                    8. Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                    9. Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
                    10. Læg kødet i en frysepose.
                    11. Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
                    12. Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
                    13. Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
                    14. Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
                    15. Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
                    16. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
                    17. Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
                    18. Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
                    19. Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                    20. Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
                    21. Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
                    22. Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
                    23. Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
                    24. Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
                    25. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
                    26. Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
                    27. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
                    28. Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
                    29. Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
                    30. Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!