Mexi-wrap
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød du har, evt. hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3949 kJ / 944 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 36 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 32
Ingredienser
- 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød
- Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
- 1 rød, frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2-3 stilke bladselleri
- 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
- ½ dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2-3 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- 1 dl vand
Fyld
- 50 g. hvidkål
- 2 tomater
- Trin 2 af 32
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
- Trin 3 af 32
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 4 af 32
Mål alle ingredienserne af.
Wrap:
- 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød:
- Ca. 270 g. kartofler (4-5 stk.)
- 1 rød, frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2-3 stilke bladselleri
- 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
- ½ dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2-3 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- 1 dl vand
Fyld:
- 50 g. hvidkål
- 2 tomater
- Trin 5 af 32
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Ca. 279 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
- Trin 6 af 32
Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Trin 7 af 32
Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- 1 rød, frisk chili
- Trin 8 af 32
Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Trin 9 af 32
Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Trin 10 af 32
Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 11 af 32
Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- 2-3 stilke bladselleri
- Trin 12 af 32
Læg kødet i en frysepose.
- Trin 13 af 32
Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Trin 14 af 32
Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Trin 15 af 32
Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Trin 16 af 32
Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- ½ dl mel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 17 af 32
Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Trin 18 af 32
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 2-3 spsk. olie
- Trin 19 af 32
Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Trin 20 af 32
Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Trin 21 af 32
Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 22 af 32
Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Trin 23 af 32
Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Trin 24 af 32
Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Trin 25 af 32
Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Trin 26 af 32
Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- 50 g. hvidkål
- Trin 27 af 32
Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Trin 28 af 32
Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Trin 29 af 32
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 2 tomater
- Trin 30 af 32
Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- Trin 31 af 32
Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Trin 32 af 32
Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød du har, evt. hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Du skal bruge
Ingredienser
Wrap:
- 4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 4 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød:
- Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
- 1 rød, frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2-3 stilke bladselleri
- 2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
- ½ dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2-3 spsk. olie
- 1 knivspids peber
- 1 dl vand
Fyld:
- 50 g. hvidkål
- 2 tomater
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- Læg kødet i en frysepose.
- Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3949 kJ / 944 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 36 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 8 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød
- Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
- 1 ½ rød, frisk chili
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 5-6 stilke bladselleri
- 4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
- 6-7 spsk. olie
- ½ tsk. peber
- 2 dl vand
Fyld
- 100 g. hvidkål
- 4 tomater
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 30
Mål alle ingredienserne af.
Wrap:
- 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 8 spsk. ingefærdressing
Chili-kød:
- Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
- 1 ½ rød, frisk chili
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 5-6 stilke bladselleri
- 4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
- 6-7 spsk. olie
- ½ tsk. peber
- 2 dl vand
Fyld:
- 100 g. hvidkål
- 4 tomater
- Trin 3 af 30
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
- Trin 4 af 30
Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Trin 5 af 30
Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- 1 ½ rød, frisk chili
- Trin 6 af 30
Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Trin 7 af 30
Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Trin 8 af 30
Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- Trin 9 af 30
Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- 5-6 stilke bladselleri
- Trin 10 af 30
Læg kødet i en frysepose.
- Trin 11 af 30
Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Trin 12 af 30
Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Trin 13 af 30
Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Trin 14 af 30
Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- 1 dl mel
- 2 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- Trin 15 af 30
Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Trin 16 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 6-7 spsk. olie
- Trin 17 af 30
Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Trin 18 af 30
Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Trin 19 af 30
Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 20 af 30
Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Trin 21 af 30
Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Trin 22 af 30
Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Trin 23 af 30
Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Trin 24 af 30
Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- 100 g. hvidkål
- Trin 25 af 30
Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Trin 26 af 30
Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Trin 27 af 30
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 4 tomater
- Trin 28 af 30
Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- Trin 29 af 30
Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Trin 30 af 30
Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Du skal bruge
Ingredienser
Wrap:
- 8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 8 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød:
- Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
- 1 ½ rød, frisk chili
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 5-6 stilke bladselleri
- 4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
- 6-7 spsk. olie
- ½ tsk. peber
- 2 dl vand
Fyld:
- 100 g. hvidkål
- 4 tomater
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- Læg kødet i en frysepose.
- Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3949 kJ / 944 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 36 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 12 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød
- Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
- 2 røde, friske chilier
- 6 fed hvidløg
- 3 løg
- 7-8 stilke bladselleri
- 6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
- 1 ½ dl hvedemel
- 3 tsk. salt
- 9-10 spsk. olie
- ¾ tsk. peber
- 3 dl vand
Fyld
- 150 g. hvidkål
- 6 tomater
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 30
Mål alle ingredienserne af.
Wrap:
- 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 12 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød:
- Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
- 2 røde, friske chilier
- 6 fed hvidløg
- 3 løg
- 7-8 stilke bladselleri
- 6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
- 1 ½ dl hvedemel
- 3 tsk. salt
- 9-10 spsk. olie
- ¾ tsk. peber
- 3 dl vand
Fyld:
- 150 g. hvidkål
- 6 tomater
- Trin 3 af 30
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
- Trin 4 af 30
Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Trin 5 af 30
Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- 2 røde, friske chilier
- Trin 6 af 30
Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Trin 7 af 30
Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Trin 8 af 30
Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- 6 fed hvidløg
- Trin 9 af 30
Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- 7-8 stilke bladselleri
- Trin 10 af 30
Læg kødet i en frysepose.
- Trin 11 af 30
Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Trin 12 af 30
Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Trin 13 af 30
Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Trin 14 af 30
Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- 1 ½ dl hvedemel
- 3 tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 15 af 30
Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Trin 16 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 9-10 spsk. olie
- Trin 17 af 30
Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Trin 18 af 30
Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Trin 19 af 30
Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 20 af 30
Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Trin 21 af 30
Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Trin 22 af 30
Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Trin 23 af 30
Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Trin 24 af 30
Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- 150 g. hvidkål
- Trin 25 af 30
Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Trin 26 af 30
Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Trin 27 af 30
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 6 tomater
- Trin 28 af 30
Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- Trin 29 af 30
Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Trin 30 af 30
Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Du skal bruge
Ingredienser
Wrap:
- 12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
- 12 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød:
- Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
- 2 røde, friske chilier
- 6 fed hvidløg
- 3 løg
- 7-8 stilke bladselleri
- 6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
- 1 ½ dl hvedemel
- 3 tsk. salt
- 9-10 spsk. olie
- ¾ tsk. peber
- 3 dl vand
Fyld:
- 150 g. hvidkål
- 6 tomater
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 2 skærebrætter
- 1 lille skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 kødhammer eller kagerulle
- 1 stegepande
- 1 stor skarp kniv
- 1 dørslag
- 1 brødrister
- 1 dyb tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
- Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
- Skyl chilien, og skær den over på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem.
- Hak chilien fint. Skyl kniven bagefter.
- Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
- Læg kødet i en frysepose.
- Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
- Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
- Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter.
- Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
- Vend nu kødstrimlerne i melblandingen.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
- Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
- Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
- Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
- Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
- Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
- Salat: Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
- Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
- Brug et rent skærebræt og en ren kniv: Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Wrap: Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
- Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
- Hæld lidt ingefærdressing over. Rul brødene sammen og servér!
-