Mazarinkage

Mazarinkage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Hemmeligheden bag en lækker, saftig kage, spørger du? Det er kartofler! Og med mandler i dejen, bliver det næsten som en traditionel mazarinkage. Server den for dine venner eller familie - de vil helt sikkert elske dig for det.

        Opskriften giver cirka 8 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1378 kJ / 328 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 32 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 30

        Find alle ingredienserne frem.

        • 400 g. melede kartofler
        • 1 tsk. salt
        • 4 æg
        • 1 appelsin
        • 250 g. sukker
        • 100 g. mandler
        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
        • 100 g. mørk chokolade
        • 5 appelsiner
      • Trin 3 af 30

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 30

        Skræl kartoflerne.

        • 400 g. melede kartofler
      • Trin 5 af 30

        Skær kartoflerne i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.

      • Trin 6 af 30

        Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.

      • Trin 7 af 30

        Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 30

        Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en kødnål eller en lille kniv. Kartoflerne skal slippe nålen.

      • Trin 9 af 30

        Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem dryppe af.

      • Trin 10 af 30

        Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.

      • Trin 11 af 30

        Tag en tærteform eller springform på cirka 25 centimeter i diameter. Smør formen med smør, og drys med mel.

        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 30

        Hak mandlerne groft med en brødkniv.

        • 100 g. mandler
      • Trin 13 af 30

        Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

        • 4 æg
      • Trin 14 af 30

        Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.

        • 250 g. sukker
      • Trin 15 af 30

        Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer.

      • Trin 16 af 30

        Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en appelsin.

        • 1 appelsin, økologisk
      • Trin 17 af 30

        Kom det revede appelsinskal i æggeblomme-skummet.

      • Trin 18 af 30

        Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.

      • Trin 19 af 30

        Bland appelsinsaften og de mosede kartofler med æggeblomme-skummet.

      • Trin 20 af 30

        Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

      • Trin 21 af 30

        Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Dejen skal blive ved med at være luftig.

      • Trin 22 af 30

        Hæld dejen i den smurte form.

      • Trin 23 af 30

        Sæt kagen på en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 24 af 30

        Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.

      • Trin 25 af 30

        Hak chokoladen med en brødkniv.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 26 af 30

        Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 27 af 30

        Tag kagen ud af ovnen.

      • Trin 28 af 30

        Tag en dejskraber. Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.

      • Trin 29 af 30

        Tilbehør: Skræl appelsiner, og skær dem i skiver.

        • 5 appelsiner
      • Trin 30 af 30

        Server kagen med appelsinskiver til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hemmeligheden bag en lækker, saftig kage, spørger du? Det er kartofler! Og med mandler i dejen, bliver det næsten som en traditionel mazarinkage. Server den for dine venner eller familie - de vil helt sikkert elske dig for det.

        Opskriften giver cirka 8 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 400 g. kartofler (gerne af den melede type)
          • 1 tsk. salt
          • 4 æg
          • 1 appelsin, økologisk
          • 250 g. sukker
          • 100 g. mandler

          Til formen:

          • 2 spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel

          Chokoladeglasur:

          • 100 g. mørk chokolade

          Tilbehør:

          • 5 appelsiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 2 kartoffelskræller
          • 1 skærebrædder
          • 2 store knive
          • 1 mellem gryde
          • 1 kødnål
          • 1 dørslag
          • 2 mellem skåle
          • 1 piskeris
          • 1 springform
          • 1 brødkniv
          • 2 små skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 rivejern
          • 1 bagerist
          • 1 gaffel
          • 2 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skræl kartoflerne.
          5. Skær kartoflerne i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
          6. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.
          7. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
          8. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en kødnål eller en lille kniv. Kartoflerne skal slippe nålen.
          9. Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem dryppe af.
          10. Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
          11. Tag en tærteform eller springform på cirka 25 centimeter i diameter. Smør formen med smør, og drys med mel.
          12. Hak mandlerne groft med en brødkniv.
          13. Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
          14. Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.
          15. Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer.
          16. Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en appelsin.
          17. Kom det revede appelsinskal i æggeblomme-skummet.
          18. Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.
          19. Bland appelsinsaften og de mosede kartofler med æggeblomme-skummet.
          20. Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
          21. Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Dejen skal blive ved med at være luftig.
          22. Hæld dejen i den smurte form.
          23. Sæt kagen på en bagerist midt i ovnen.
          24. Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.
          25. Hak chokoladen med en brødkniv.
          26. Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          27. Tag kagen ud af ovnen.
          28. Tag en dejskraber. Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.
          29. Tilbehør: Skræl appelsiner, og skær dem i skiver.
          30. Server kagen med appelsinskiver til. Velbekomme!